Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
ЛУЃЕ ПОМОШШШШШШШШШШШШ знаели некој како да ставам скрипта и дали мозам да ја ставам во хтмл или ако не да ми даде некој туториал please:toe:

ЛУЃЕ ПОМОШШШШШШШШШШШШ знаели некој како да ставам скрипта и дали мозам да ја ставам во хтмл или ако не да ми даде некој туториал please:toe:

Кажи за каква скрипта мислиш и што точно сакаш да направиш, па ќе ја наредиме работата.

Зависи каква скрипта.
Кажи повеќе информации...

епа вака... требит да прам страна за мојата школа сега само шо да речам имам 3% искуство... ми требит некое чаре за поинтересна страна (програми, темплејти и сл.) некој да ми поможит?

луге моево прашање е дали некој знае да ми каже како да ставам во хтмл некоја
скрипта и дали е изводливо

епа вака... требит да прам страна за мојата школа сега само шо да речам имам 3% искуство... ми требит некое чаре за поинтересна страна (програми, темплејти и сл.) некој да ми поможит?

Ако треба тоа да го направиш како проект за некоја си оцена, побарај на Google > Free Web Templates или Free HTML Templates или некоја таква комбинација, најди некој темплејт кој највеќе ќе одговара и после едитирај го онака како што сакаш, а ако треба да се прави сериозна страна за школото со цел презентирање на школото, електронски информации во врска со школото... тоа неможе туку така да се направи. Осен темплејтите ќе ти треба и платен хостинг, бази на податоци, одржување на самата страна.... ехеее има доста заебанции.

луге моево прашање е дали некој знае да ми каже како да ставам во хтмл некоја
скрипта и дали е изводливо

Нормално дека е изводливо. Со HTML неможеш да програмираш...
Иначе еве како се става скрипта (JS и VB) код во HTML код.

ако треба да се прави сериозна страна за школото со цел презентирање на школото, електронски информации во врска со школото... тоа неможе туку така да се направи. Осен темплејтите ќе ти треба и платен хостинг, бази на податоци, одржување на самата страна.... ехеее има доста заебанции.

е ова ми требит беше то не знам за некој конкурс... хостингов го имам, податоци ќе видам шо требит ама средвењето(темплејтите и одржувањето не го знам)( и плус некоја програма за средвење.. предлог?)

е ова ми требит беше то не знам за некој конкурс... хостингов го имам, податоци ќе видам шо требит ама средвењето(темплејтите и одржувањето не го знам)( и плус некоја програма за средвење.. предлог?)

Има милиони слободен софтвер
Искуцај на google "webpage creator"
И разлистувај, барај програма со готови темплејти и со драг анд дроп без куцање на кодови и слични ствари

шом си почетник барај ваков WYSIWYG - what u see is what u get...т.е. што гледаш, тоа добиваш, така ке моеш да ги научиш кодовите во акција практично...:)

е ова ми требит беше то не знам за некој конкурс... хостингов го имам, податоци ќе видам шо требит ама средвењето(темплејтите и одржувањето не го знам)

Хмм.. незнам друже, само знај дека ова е прилично тешко и за некој кој веќе има познавање од овие работи. Значи ако се прави сериозна страна (ипак се зависи од побарувањата што треба да исполнува страната) како основни работи треба да имаш познавање на SQL бази на податоци и истите треба да бидат заштитени што не е баш лесно, треба да знаеш некој програмски јазик и неизбежно е познавањето од HTML во спротивно страната би испаднала прав хаос.
За темплејти ти кажав како да бараш на Google, а за останатото... неможе да се опише во еден пост и истото да се научи за 1-2 недели :jaj:

(и плус некоја програма за средвење.. предлог?)

Мислиш за средување/правење на темплејти и слично ?
Ако е тоа тогаш би ти препорачал Dreamweaver CS3 (или CS4) и Notepad++.

Како што кажав погоре, се зависи од тоа што треба да исполнува страната... е сеа според тоа ако страната нема потреба од SQL и такви ствари (што баш и не ми се верува) тогаш би можело некако да ја наредиме вака со објаснување, ама ако треба да се прават бази на податоци... тогаш тешко дека би можеле да ја наредиме работата вака :jaj:

Има милиони слободен софтвер
Искуцај на google "webpage creator"
И разлистувај, барај програма со готови темплејти и со драг анд дроп без куцање на кодови и слични ствари

фала ќе побарам... ако заглавам пак ќе пишам :)

Белким овде ќе има решение за мојот проблем. Си направив блог, блог.ком.мк и сега сакам да му ставам histats, само не ми успева. Го копирав кодот, ми вели во HTML да го пастирам, го правам тоа ама ми излегува некој проблем. "Terminated request because of suspicious input data." Ако знае некој како да го решам проблемот, нека каже :) пози4

Metono1[mkd];2417511 напиша:
Белким овде ќе има решение за мојот проблем. Си направив блог, блог.ком.мк и сега сакам да му ставам histats, само не ми успева. Го копирав кодот, ми вели во HTML да го пастирам, го правам тоа ама ми излегува некој проблем. "Terminated request because of suspicious input data." Ако знае некој како да го решам проблемот, нека каже :) пози4

Tава е оти на Блогерајо не поддршува JavaScript кодове. Чаре нема, освен да си најдаш некој обичен html код.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom