Ваучери за компјутери за апсолвентите (2012/13)

• Креатор на темата Креатор на темата Pelasg
  • Време на започнување Време на започнување
Dafuq ke kupuvas drug vaucer? So tvojot sto go imas, ke doplatis 10000ina iljadi i ke si kupis laptop... Nema potreba od kupuvanje/prodavanje na vaucer...
dafuq? da nema potreba ali ajde ke go prodadam mojot 15 500? ( ke go zeme nekoj za tolku) zatoa da kupam nekoj sto prodava, mi dadoa ponuda od 12-13 000 ( za mojot )pa 50 E se pari da spasam :) toa mi e zborot.

dafuq? da nema potreba ali ajde ke go prodadam mojot 15 500? ( ke go zeme nekoj za tolku) zatoa da kupam nekoj sto prodava, mi dadoa ponuda od 12-13 000 ( za mojot )pa 50 E se pari da spasam :) toa mi e zborot.

Веројатно не знаеш дека тие што купуваат со ваучер плаќаат и некоја провизија (мала). И никој нема да ти го купи ваучерот за 15 500, за 14 000 е најмногу што можеш да го продадеш на нормален начин (освен да најдеш некоја будала).. ако си сепак нашол некој лаптоп за 13 000 илјади, и 14 000 да го продадеш ти се исплаќа (глувче и торбица барем ке си докупиш :-) )

Ако планираш да земеш два компјутери, ќе ти користи вториот ваучер. Секако нема да можеш со два ваучери да купиш еден компјутер.

аха, значи неможе со два ваучера не сум знаел, погоре читав две сестри земале 2 ваучери сигурно нема да земат два пц од по 15 000:) ке си земат еден ама вреден.
за тие пари од 15 000 ке земам компјутер, послаб од мојот сега што го имам ,незнам како ке биде:D.

A каде се бираат студентите кои ќе добијат ваучер, на универзитет или у министерство за образование?

За муабетот погоре, не можи со 2 ваучери да се купи 1 лап топ? Другарче сака да земи лап топ од 30тина илјади, ќе земи еден ваучер, и јас сакав да му го продадам мојот за 13 000, не можи да го земи така со неговиот и мојот ваучер?

Има аплицирано некој што е на Економски факултет - Скопје? Озбилно важи тоа 21 положен предмет?

Има аплицирано некој што е на Економски факултет - Скопје? Озбилно важи тоа 21 положен предмет?
Јас знам дека ваучерите се од Министерство за Информатичко Општество и Администрација, а не од Министерство за Образование, така да положените испити не играат никаква улога во ова. Од тој аспект игра улога само да бидиш редовен студент кој има заверено зимски семестар.

Туку какво барање треба да се потполни?

Значи сега од сите години можат да земат ваучер.
И некој да каже какви точно барања треба да се пополнат?

Значи сега од сите години можат да земат ваучер.
И некој да каже какви точно барања треба да се пополнат?
Потврда од УЈП за тебе и поединечно за твоите родители за примања за 2011та година. Барање (не знам какво е тоа барање, на Факултет им рекле на колегиве дека треба сами да си го напишиме :icon_lol:) и потврда за редовен студент.

Толку. Хала Мадрид. :pipi:

Ако студентот живее во семејство што прима социјална помош валда не треба да се вади уверение за остварени приходи од УЈП, валда само потврда за овој статус издадена од надлежен центар за социјална работа како што пишува.

Заинтересираните студенти до студентската служба на матичниот факултет, освен барање треба да ги достават следните документи:
- Студентите кои живееат во семејства корисници на социјална парична помош, постојана парична помош и право на парична помош на лице кое до 18 години возраст имало статус на дете без родители и родителска грижа - потврда за овој статус издадена од надлежниот Центар за социјална работа;
- Студентите кои живеат во семејствата чии вкупни месечни приходи не се поголеми од 15.000 денари, доставуваат Уверение за остварени приходи од УЈП за 2011 година, поединечно за двајцата родители (старатели) на студентот и за самиот студент. Студентите кои живеат со еден родител или без родители, статусот треба да го докажат со фотокопија од акт за престанок на бракот или извод од матична книга на умрените;
- Студентите евидентирани како лица со посебни потреби, единствено пополнуваат барање на студентската служба на матичниот факултет, а верификацијата на нивниот статус ја прави матичниот факултет.
Документите треба да се достават најдоцна до 30 ноември 2012 година. По овој рок во соработка со Министерството за образование и наука ќе следува постапката за доделување на вредносните бонови.

A каде се бираат студентите кои ќе добијат ваучер, на универзитет или у министерство за образование?
јас кога земав ваучер од факултет рекоа дека добиле толку ваучери и им дале список од министерство, така да се бират во министерство, факултетот само собира пријавени кандидати на матичниот факултет и ги сипраќа документите до мон.

Aј читам и јас па некој шо зеде нека кажи шо документи поднесе и каде .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom