Вашите пијани искуства :)

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Јас кога сум пијан исправам по некоја грешка.

1) aлкохол, не алхохол
2) имаа, не имаЈа
3) на девојката И, не на девојката му (веројатно си од Битола)
4) познаваат, знаат, не знат
5) појдов, не ојдов
6) исто како 3
7) срамам, не сТрамам
8) директно, не дирек
9) чувствувам, не чуствувам
10) в, не v
11) Турција, не турција
12) Охрид, не охрид

Има и некои други ама овие очи ми погодија. За матура да ти се најди ова :)

Исто така еднаш дома се шашардисав и добро помнам дека сите коментари на темава, ги напишав во една таква состојба, дури во позадина слушав Азра, Екв, Хаустор и нешто друго рокерско од тие места и бранови.

http://forum.kajgana.com/threads/Вечниот-живот-како-човечко-достигнување.65745/

Положив македонски матура со 2ка :D :D абе на брзина пишано како сакаш и ти xD

Случкава беше на Нова Година. Одиме 4ца другари во кафана, нормално на маса со други другари и другарки, али ние 4ца највеќе седевме, се дружевме... Ајде се напивме што се напивме, помина топ вечерта, али еден другар претера и сега си викаме со другариве што да му праиме... Значи дечково беше стварно пијан, ама можеше да оди, да се одржува колку толку. Инаку да напоменам дека едниот другар требаше да спие кај мене затоа што нејќеше пијан да вози со колата накај дома.

И се мислиме што да праиме и ајде се договараме да одиме кај мене дома да гледаме некој филм. Влагаме кај мене овој пијаниов другар ја промаши собата, место у дневна влегол у детска и седнал на стол во мртва темница. Во дневна имаше заспиено брат ми, и го носам другаров од детска и ни две ни три легнување директива врз брат ми, не ни примети дека има некој на креветот. :pos: Брат ми коа рипна, како ѕвездосан беше. :D
Ајде го сместивме некако, го изгледавме филмот, овој пијаниов не дека филм гледаше али ајде, и сега ги испраќам двајцава другари што требаше да си одат, пијаниот и тој другиот, и таман отидов до WC да се средам ми ѕвони телефонот. Ми се јавува тој потрезниот другар и ми вика: Абе овој ги утнал патиките, ги земал на тој другар ти (иначе другарот што остана да спие кај мене). :pos::pos: У живот се неам поише смеено, дојде, си ги зема патиките и си отиде дома, утредента му се јавив, здрав и жив беше. :D

Во некоја наредна прилика ќе споделам и мое искуство, сега на ова ми текна. :)

И уште ова го кажвам сега ми текна :) бегам пијан камен дома , и во дворот имаме 2 коли , една нова една стара, старата е yugo нон стоп отклучено, таткоми го вози за на работа :D ја пијан одам не знам кој ум ме мавна во југото да си легнам и си легнав станва таткоми сабајле за на работа во 8 оди вкола кога ме гледа мене ме разбудва јас станвам и кога гледам повратено околу мене, страм ми беше да го погледнам таткоми 3,4 дена како од оган бегав, а и ден денес ме заебава со таа случка и на сите ја кажва :D

Немам нешто многу да споделам затоа што многу, многу ретко пијам воопшто. Но имам 2 така посмешни за мене случувања кои ги памтам. Во принцип, кога пијам секогаш ме тера на спиење, секогаш, како да имам милион тони на очните капаци.

1. После пиење на една дипломска, имавме едно фичо кое ни стоеше отклучено. Во него сум спал добри 6 саати додека не ме разбудија чекорите на луѓето што одеа на работа.

2. Оваа случка е посмешна за мене. Чекаме нова година во Дом на млади - Штип. Forrest Gump Mary Poppins ќе сфатат кое место е

Прва сцена што се сеќавам откако ме стигна алкохолот е дека беше 23:30. Наредна сцена е кога сите си честитавме и после ми е тотален блекаут. Се сеќавам дека сум заспал надвор под големиот чадор кој што е како настрешница на сцената во Дом на млади и таму сум спал добри саат време на -10 (штипските зими се страшна работа кога сакаат да бидат). Се будам накај 1 и 30 (се сеќавам пошто погледнав на мобилниот, саатот на екранот ми се матеше како скрин сејвер) и сум тргнал дома пешки. Живеам сигурно на километар од Дом на млади, како сум стигнал само Господ знае и ме чувал. Уште ми е нејасно како сум се качил и отклучил дома (живеам на 4-ти спрат). Наредна сцена - се будам дотеран во 06:30, сум заспал седејќи на термо печката, со карта во задниот џеб, нееискината, што требаше да ја дадам при влез на дочекот на новата година. Кога почна да ме фаќа паника, помислив дека воопшто не сум ни бил на дочек и нормално почнав да ѕвонам на еден другар. Он појма немаше каде ме снемало, само ми потврди дека сум бил.

Отпосле излезе дека картата всушност ми ја дал дечкото што стоеше на вратата за да можам пак да влезам внатре. Рекорд ми е ова за неостанување на дочек - до 1 и 30

П.С на истиот дочек еден другар се мавал со столици со едно девојче (пијана работа) хахахах
Уште го јаде реметот

Да ја видев темава пред 6-7 години кога бев во топ пијачка форма ќе имав повеќе за пишување сега сум подзаборавил многу од случките.

Една од посвежо сеќавање ми е од пред 3-4 години. Се собравме другари од средно во парк и локавме црвено вино мислам. Пиевме што пиевме (се осетив дека камен сум се направил) заврши вечерта си тргаме за накај дома сите, јас пешки како и стално а живеам во Ново Лисиче (5-6 километри од паркот). И тргам по улициве па обично стигам до центар па продолжувам по рекорд да земам нешто и за јадење узпат. Одам така стигам на рекорд и си одам по улицава главна, сретнувам по пат еден што го знам од населба, ми вика кај идеш бе од тука, му викам еве од парк пешки па да скратам. Ме погледна збунето човекот и ај се поздравивме а јас си продолжив накај дома. Одам по улицава 10тина минути и едно време гледам од моја лева страна горе McDonald's. Чекај викам нешто не штима Мекдоналдсов требаше позади мене да е веќе одамна од кај пред мене? Јас негде да сум ти направил полукружно свртување и наместо да продолжам накај Ново Лисиче, сум терал скроз во спротивна насока т.е назад накај Карпош :facepalm:
Викам до толку пијан да сум и на главнава улица во Ск да терам во обратна насока не е можно, уште незнам кај сум го направил полукружното и зошто :)

Пред некој ден славевме роденден на еден другар. Вечерта беше доста нормална, поднапиени луѓе, журка... едно време славеникот отиде да го прошета кучето, на кратко, зашто требаше да ја сече тортата. После скоро саат време и многу ѕвонење на телефон се симнав да го побарам. Го најдов пред влез потпрен на бандера како спие со кучето пред него седнато го гледа и го чека...не ми е јасно како можел стоечк да заспие така цврсто што не слушнал ни дека тел му ѕвони :D

па не пијам ама ич, ама имам така од време на време да речам 2 дена во годината кога преминувам граница(значи не блекаут, да ме влечат по улици)
пошо сум многу мирен кога сум под дејство, нема некоја експлицитна случка, така нешто појако е кога на матурска годинава кај близок другар, решивме се да изедеме и да испиеме, кога се прејадов и кога немаше место за уште, го добив она чувство како ти се враќа низ уста. си реков доста е а и веќе почнаа гостите да си одат, е сега другарот со кој дојдов ме напна да свртиме едно кругче низ ќошиња да се излуфтираме. WRONG on so many levels. ветрот ме доуби, неможев до дома да си појдам од шо бев натупан, и ме фати замор пошо бев на работа дента, а 2 часот беше.
оди оди застани, и така цело време кога си дојдов дома и само сум ги турнал пантолоните долу и сум заспал на работ од креветот,само едниот ракав од кошулата слечен, на 50% работа сум се исклучил :D
мајка ми сабајлето се чудеше шо се случува со мене, и уште полошо, дента полагав и потоа бев на апсолвентската моја :D

Не сум за темава јас ама ај досадно ми е па да пишам нешо од младите луди години :)
Ако сум пијан кај мене има 3 мода:
1. Најдобар - си ќутам, не се расправам со никого и си заспивам
2. Ако се погодам со другаров што вежбаме заедно демолираме се живо и диво околу нас, се имам степано во тој мод со обезбедувањето во кафич, бегано од полиција и скокано од 2ри спрат да не ме фатат и малтретирано цела читална полна со народ во еден од студентските во скопјето :)
3. гаден мод, нешто во стилот на rapist но не толку буквално :) знам ако ми се допадне некоја девојка вечерта да ја гњавам максимално :) особено ако гледам дека ме прави будала или пак ако дава некое знакче дека сака нешто

Инаку најгадно сум поминал со пијанство на екскурзија во 3та, на неколку родендени, за 1мај пред 2 години кога влегов во ладна камен вода со се алишта и покрај фактот што незнам да пливам и за малку ќе се удавев, кога се скарав со последната девојка и воедно последното пијанство е тогаш ни сам неможев да се препознаам и 3 дена ми требаа да се опоравам, ниту јадев ниту излегов од соба од што ми беше тешко и се ме болеше. Инаку пијанството со ракија ќе го паметам цел живот, се чудам како успеавме да се вратиме во 1 дел тогаш и да не не соберат алфи или полиција бидејќи од центар до кисела вода до пелагонија се враќавме 2 часа, направивме еден куп срања по улица, другаров преврте контињер да го истури ѓубрето на сред улица и после празен го туркаше едно 30 метри за на крај да го остави попречен на пат :facepalm:
Гадно е тоа што неможам да повратам и тоа речиси од никој алкохол и затоа другиот ден си имам мака невидена ме боли главата, стомаков ми чорба.
Добра работа не пијам последниве 2 години речиси ич (едвај 3 пати во 2 години) и навечер кога сум излезен си пијам или флаширана вода или пак сокче, последно пијанство пред 5 и пол месеци поради горе наведената причина и се каам и за тогаш. Инаку некако веќе ми е глупаво да се опијанам, повеќе ми беше интересно кога бев средно и во пубертет и многу не мислев, сега пред се ми е срам да се очукам, а второ и ми смета.

Не сум за темава јас ама ај досадно ми е па да пишам нешо од младите луди години :)
Ако сум пијан кај мене има 3 мода:
1. Најдобар - си ќутам, не се расправам со никого и си заспивам
2. Ако се погодам со другаров што вежбаме заедно демолираме се живо и диво околу нас, се имам степано во тој мод со обезбедувањето во кафич, бегано од полиција и скокано од 2ри спрат да не ме фатат и малтретирано цела читална полна со народ во еден од студентските во скопјето :)
3. гаден мод, нешто во стилот на rapist но не толку буквално :) знам ако ми се допадне некоја девојка вечерта да ја гњавам максимално :) особено ако гледам дека ме прави будала или пак ако дава некое знакче дека сака нешто

Инаку најгадно сум поминал со пијанство на екскурзија во 3та, на неколку родендени, за 1мај пред 2 години кога влегов во ладна камен вода со се алишта и покрај фактот што незнам да пливам и за малку ќе се удавев, кога се скарав со последната девојка и воедно последното пијанство е тогаш ни сам неможев да се препознаам и 3 дена ми требаа да се опоравам, ниту јадев ниту излегов од соба од што ми беше тешко и се ме болеше. Инаку пијанството со ракија ќе го паметам цел живот, се чудам како успеавме да се вратиме во 1 дел тогаш и да не не соберат алфи или полиција бидејќи од центар до кисела вода до пелагонија се враќавме 2 часа, направивме еден куп срања по улица, другаров преврте контињер да го истури ѓубрето на сред улица и после празен го туркаше едно 30 метри за на крај да го остави попречен на пат :facepalm:
Гадно е тоа што неможам да повратам и тоа речиси од никој алкохол и затоа другиот ден си имам мака невидена ме боли главата, стомаков ми чорба.
Добра работа не пијам последниве 2 години речиси ич (едвај 3 пати во 2 години) и навечер кога сум излезен си пијам или флаширана вода или пак сокче, последно пијанство пред 5 и пол месеци поради горе наведената причина и се каам и за тогаш. Инаку некако веќе ми е глупаво да се опијанам, повеќе ми беше интересно кога бев средно и во пубертет и многу не мислев, сега пред се ми е срам да се очукам, а второ и ми смета.

Ве Разбираме вас билдерите :D

Дешафка намбр уан
Враќам се од чаршију.Очи ми бесфа неке птице невр гона флај.Саат беше негде около 4 и полумесечина,купују бурек за цел афтер,пита толика, нек се има, а пооооијма неам зшто.А ич не остаи за да му плату на таксисту.Жалу га,утепа га гњавејки и замарајки сс полумарсофско брмчење на шпиртуалан хроно дијалект.Место паре даде му четфрт и јогурт на драјвера.После знам дека еде делови од бурек куде комшију у двор, без да примету куде сам
Сс други зборови бија сам "незнам куде се викам" : )

Дешафка намбр ту
Записмо се куде мене пред искачање, златна ракиица еј.Исписмо мноо највише,бија сам Ѕунига у офсајд.
Искочисмо, сфе беше брзо,лудо,неповржано,гужвано,т'мно и сс спин ротацију и антигравитацију.Викам ке си цепам дома, не гу бива, ке падам у овер.Искочи од кафиќ ама немога да га најду излаз од плоштад:ROFLMAO:Губија сам се како поп у диско, врту се како укакан рингишпил, али отиде некако дома, незнам појма ни ја како.Буду се како од мајку роден, место папочно црево туј ми е каиш али фармарке ги нема,уста бело прање ми фатиле, соба издиза на комиње,завеза ссфе корниз на теписон, нога ме болеше, што ли се дешавало еј
Тј вечер искачање ми беше 5 минута,спремање губење и спање,само на ситнице се сеќам,спушти ми се завеза пред очи, извадија сам се од багламе

Дешафка намбр чври hahhahaa чври
Идемо на псајвединг забаву у Галичник и ск дешава се диско ин д форест, губажа, тумач алкохол и сфе остало.Ракија огањ јака, тк сам испија наише ракију у мој живот.После забаву бесмо у Киселу Водуд у Скопје да одвеземо едно девојче у стан, ја мислеше дека смо у Битола на афтер : )
Улазамо у такси и ги викам на другари ај да фатимо такси
Овој ме потсети мама кд се напила једини пут у живот, на мој прф роѓендан, уцрвенила образи жена искочила на терасу и викала ги на гости да гу изведеф малце на ваздух, а веќ била на тарасу.

Поздраф Нездраф !

Поднапиен се спремам да си тргам накај дома и оти ептен ретко користам такси прашувам некој од другиве (они уште повеќе пијани од мене) да ми дадат број на такси и ми викаат 192 - и јас се јавувам во полиција за да ми пратат такси :ROFLMAO:

Од пред неколку викенди го имав едно од најлошите пијанства. Огромен дел не ни памтам. На роденден бев кај другар кај шо имаше секакво пиење, буквално немаше пијалак шо се пие а да го немаше у количини повеќе од 5 литра. Најбрутално беше што висев на балкон со двете нозе надоле, па ме тргнаа, а малце ми фалеше да ме нема сеа. Џапнав едно пиво на идење пошо жеден бев од виното црвено што го локав цела вечер, па коа влеговме у такси со уште тројца другари прашувам: Брат, сакаш пиво? - Не. Ти брат сакаш пиво? - Не, не. А ти брат сакаш? - Не бе, не замарај. И седам така се мислам и му викам на таксистот: Друже ти сакаш пиво? :D

На плоштадот џандари врие, ја се мавам у секој објект поголем од мене што е. И оние што се штандовине за книги кафеави, сум се прекачил и внатре сум седел. У дискотека не не пуштаа, а ја го замарав вратарот колку пари е ред булот што го пие да ми каже. На враќање накај дома кај што ја се симињам и треба сам да продолжам сум легнал одма на клупата на автобуската, а одма после тоа сум отишол у еден кафич (у 3 и пол навечер) и сум украл столче од надвор. Сум го влечел столчето едно 200 метра и сум му се јавил на домашен на другар еден и он ми кажуваше што, како да праам, у меѓувреме секакви муабети дур му правам. И ме натерал да го вратам, сум го вратил и после дома сум заспал по маица и боксерици, а надвор кочан ладно.

Утредента се будам, се фаќам за слепоочницата и осеќам ко да ме акнале со пендрак. Тоа ја дур сум зборел на телефон со другар ми вечерта, сум се ѕвекнал у некое дрво.

Јебига :D

Од пред неколку викенди го имав едно од најлошите пијанства. Огромен дел не ни памтам. На роденден бев кај другар кај шо имаше секакво пиење, буквално немаше пијалак шо се пие а да го немаше у количини повеќе од 5 литра. Најбрутално беше што висев на балкон со двете нозе надоле, па ме тргнаа, а малце ми фалеше да ме нема сеа. Џапнав едно пиво на идење пошо жеден бев од виното црвено што го локав цела вечер, па коа влеговме у такси со уште тројца другари прашувам: Брат, сакаш пиво? - Не. Ти брат сакаш пиво? - Не, не. А ти брат сакаш? - Не бе, не замарај. И седам така се мислам и му викам на таксистот: Друже ти сакаш пиво? :D

На плоштадот џандари врие, ја се мавам у секој објект поголем од мене што е. И оние што се штандовине за книги кафеави, сум се прекачил и внатре сум седел. У дискотека не не пуштаа, а ја го замарав вратарот колку пари е ред булот што го пие да ми каже. На враќање накај дома кај што ја се симињам и треба сам да продолжам сум легнал одма на клупата на автобуската, а одма после тоа сум отишол у еден кафич (у 3 и пол навечер) и сум украл столче од надвор. Сум го влечел столчето едно 200 метра и сум му се јавил на домашен на другар еден и он ми кажуваше што, како да праам, у меѓувреме секакви муабети дур му правам. И ме натерал да го вратам, сум го вратил и после дома сум заспал по маица и боксерици, а надвор кочан ладно.

Утредента се будам, се фаќам за слепоочницата и осеќам ко да ме акнале со пендрак. Тоа ја дур сум зборел на телефон со другар ми вечерта, сум се ѕвекнал у некое дрво.

Јебига :D

Aman be Riki,pa sto ke se desi ako osvoite titula,5 stranici ke napises na temava

drunk.jpg

Сум го заборавил ова.
На мојот 22ри роденден некако завршивме во Милениум дискотеката. Се качивме на горниот спрат, па ми текнува на сценава, правам муабет со една девојка што не ја знам, тука до оградата што е над шанкот. Не знам што ми текна, земав се префрлив на оградава, девојкава почна да пишти, се испружив колку што сум долг држејки се само со двете раце (убав округлест профил имаше оградава, супер за држење) и едвај со врвот на патикиве допирам доле на шанкот, ама далеку од стабилно. Се пуштив на шанкот конечно со двете нозе застанат, шанкеров се дере у стил ненормален што ти е на тебе и сл. И ништо, се качив до горе да и кажам на девојкава дека сум ок :pos:
Ден денес се мислам како не налета некој од обезбедување да ме исфрли како мрсул низ врата или уште бетер како не ми се собраа некои од околните фаци да ме истресат здраво :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom