Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

,кого и да прашате во кичевската оклолија за него ретко кој не го знае.Од него научив многу работи кои сега во мојов живот ми помогнаја многу.Уште како мал ми влеа голем патриотизам во мене,тој не занеше на никого да направи лошо,тој не бил со никого скаран во неговиот живот,како и јас.ајде доста е да не замарам више:helou:
што сакав добивав...Дури и сега, кога веќе не сум дете, за пари никогаш немаше проблем, колку и да побарав....научив многу работи од него, многу!! Секогаш ми велеше, учи Маријана, прво школата, после се друго! Конечно кога се реши ја со баба ми да се вратат Македонија да живеат дека во пензија беа, тој умре. Замина пак до Австрија по некои работи, и умре таму...им умре на татко ми и баба ми на раце....неколку недели пред да направат 50 годишнина од брак а двајцата беа пресреќни за тоа, стари ама премногу се сакаа.
Таа жена беше најдобрата баба на светот. Ама откако она почина, пред година-две, нешто му се случи на дедо ми, несфатливо. Некако се оддалечи, се пресели уџум, на друг крај од градот и почна да си праи филмови дека коваме некакви заговори против него, да не навлегувам... Се испокара со моите и се гледам со него еднаш годишно, на некоја заедничка слава, роденден, свадба ако се погодиме. 
jea: Колку глупости знае да лупа и мртов ладен стои, а тие околу него не можат да се соземат од смеење. Само се чудам колку што ми имаат кажувано мајка ми и тетка ми, со нив бил строг, но кога јас сум се родила не можеле да го препознаат. И куќата да сум ја урнела, само ќе стоел и ќе ми се смеел. Сите прибори за јадење ми ги давал да ги кршам, едно време немале во што да си турат супа:smeshko: