Ваши напишани текстови

• Креатор на темата Креатор на темата KaPsa
  • Време на започнување Време на започнување
Некој ќе ти го украде срцето ке те здоболи, ќе те повреди, нема да помисли на твојте чуства,ќе ти даде еден поглед ке те гушне,ќе те бакне, ќе ти каже ТЕ САКАМ и ќе се изгуби во просторот каде се е забрането дури и нашата љубов.Иќе се прашаш ЗОШТО секогаш ги сакаме погрешните луѓе,ќе го сакаш тоа што не можеш да го имаш,ќе патиш за него,ќе сонуваш за него,ќе мислиш на него,ќе го сакаш обично и ќе го направиш совршено за тебе.И ЗОШТО секогаш ги сакаме погрешните луѓе. ПОНЕКОГАШќе седнам да размислам каде правиме ние грешки, каде го кажуваме тоа ТЕ САКАМ дали е вистинито или точно тоа, дали го кажуваш од срце, дали го мислиш дали сакаш да го
докажеш тоа ТЕ САКАМ, дали е грев да сакаш нешто, некого да се бориш за него, да ја бараш таа љубов и тогашнекој ке ти го украде срцето, ке те остави без зборови. ПОНЕКОГАШ деновите, месеците, годините, ја прават љубовта појака ама и послаба се судираат интересите на љубовта доага љубомората, посесивноста, себичноста и целиот свет на љубовта ти се руши, се што е градено со време со денови месеци,години го губиш она ТЕ САКАМ го повредуваш некој што ти значел го натеруваш да плаче, да пати да страда ЗОШТО ГО ПРАВИШ ТОА ??? Ги проверувашчуствата негови проверуваш дали те сака, дали сака да е со тебе, дали мисли да биде со тебе
ЗАШТО ГО ПРОВЕРУВАШ ТОА !?!?!Што ти значи најмоногу на свет,што си се борел за него со денови, со минутки и со маки
да дојдеш до тоа да ти казе некој ТЕ САКАМ НАЈМНОГУ НА ОВОЈ СВЕТ и ти тоа го ПОВРЕДУВАШ повредуваш нешто што е невино,
што не треба да го повредиш, уништиш, да го натераш да ги пушти првите солзи на љубовта, да го натераш да ја презира
љубовта, да го натераш да пати за неа, а да ја сака ЗОШТО ГО ПРАВИШ ТОА !?!?!За да натераш некој да страда, за да научи да сака
ЗОШТО секогашбараме совршено нешто ЗОШТО не бараме нешто обично и го направиме совршено за миг, за моменти кој ке го хранат
твоето срце.Понекогашќе каже некој, тешко е кога се сака, тешко е кога сакаш да сакаш, да го најдеш тоа што го сакаш, но никогаш не е тешко да ја доказешљубовта, никогаш не се труди да бидеш со некој што не го сакаш,што мислиш дека го сакаш,што се разликуваш со него,
немој не го прави тоа ги повредуваш другите го унистуваш него/нејзе, а патиш за себе.
Секое живо суштество има потреба од љубов, права љубов бараме да сакаме и сакаме да не сакаат, бараме да има некој да ти каже
ТЕ САКАМ, бараме некој да те милува, бараме некој да не бакне, да биде со тебе, да чуствува со тебе, да сака да живее со тебе, бараме љубов...

НО НО НО секогашќе се најде некој,што ке ја скрши љубовта, ќе го подели срцето на милион парчинја каде што се запишани спомени, бакнежи, моменти на среќа и срцето повторно толку мало скршено и повредено од ''љубовта''пак е спремно да сака.
ЗАТОА НИКОГАШ НЕ СЕ ОБИДУВАЈ ДА ПОВРЕДИШ НЕКОГО!!!
Понекогашќе ти се насмее некој,ќе те погледне,ќе ти намигне,ќе те понесе со себе,ќе ти се допадне, ќе бидеш со него/нејзе, момент еден момент два ке пробаш да го сакаш,ќе го засакаш,ќе бидеш со него ке поминешмоменти на срека и тага ќе сакаш да се смееш и
плачеш со него,ќе го тешиш и храбриш и тогашќе посакаш нешто ново и тогашќе ја направишљубовта омраза, тага, плач, за некое срце..
А ти сакаш ново, сакаш да пробаш нешто што е забрането за тебе, сакаш ново задоволство, кое го плаќаш со повреда на нечие
срце за кое си одвоил време за спомени и моменти, одвоил време за љубов, одвоил време да му кажеш ТЕ САКАМ.
Зошто ја правиш сегашноста минато,а иднината сегашност?Зошто минатото го правиш тага,книга со скината корица на која гласи ЉУБОВТА Е БОЛКА.
А иднината ја правиш среќа,што си повредил некој.. Занешто ново ја правиш среќа што си посакал момент на туѓасреќа. Дали иднината ќе ти ја најде среќата со тоа што ке повредиш некој што таму негде на некое место те мисли, сонува и се буди за тебе. ЗОШТОпонекогашљубовта не прави најсреќни,а понекогаш најнесреќни ? ЗОШТОпонекогаш правиме работи што ќе не направат среќни, а понекогаш правиме работи што ќе не направат најнесреќни ?
БАРАЈТЕ ЈА ВАШАТА ЉУБОВ, БАРАЈТЕ ЈА ВАШАТА СРЕЌА..
БОРЕТЕ СЕ ЗА ВАШАТА ЉУБОВ, САКАЈТЕ СО СРЦЕТО И ДУШАТА, БИДЕТЕ СРЕЌНИ....
Бидете со тој што ви значи.Направете го најсреќниот човек на свет.Подарете му ја љубовта што ке го тера да живее за вас. НО никогаш немојте да го повредите неговото срце.ЗАТОА ШТО е толку мало, а толку многу сака и толку многу може да го повредите што ќе страда.
САКАЈТЕ И ЌЕ ВЕ САКААТ - ЉУБЕТЕ И ЌЕ ВЕ ЉУБАТ !!

<3 Writed By KaPsa with Love <3

Морав вака на делови да го поделам текстот , за да го собери тука на форумот .. Напишан е лично од мене, во најтешките моменти од мојот досегашен живот.. Исто така можам да речам дека пишувањето на вакви текстови или било што е лек за душата. Ако некој го злоупотреби текстот и го нарече за свој, нека му служи на чест. А и не гледам некој ќар од тоа што ќе украдиш и некој текст од форум или било каде и ќе го наречиш за свој, кога ти во својата глава го немаш она што треба , ја немаш дарбата за да го напишиш сето тоа што си го зел и што си искористил некој нечиј труд. :wink: А и за да напишиш нешто вакво навистина треба да имаш нешто доживеано , па да земиш да пишиш. Ова е за тој што ќе сака да си го присвои овој текстот , а и за оние што веќе го прават тоа.
icon_wink.gif
Поздрав..

Goddess of Chaos напиша:
Чекај малце....не чувствуваш потреба да се истакнеш, а текстовите ти се "јас подобра, јас најдобра, јас он д топ оф д ворлд"? :tv:

То е метафора бре, хелоу.

само ај кажете ми да знам,ако продолжуваме да рокаме ФС на темава да почнам,ако неќете да го враќам тој дел од темата,онда ништо :)

HoRRoRMaN напиша:
само ај кажете ми да знам,ако продолжуваме да рокаме ФС на темава да почнам,ако неќете да го враќам тој дел од темата,онда ништо :)
Ајде бе сине... ја сум слаб, ама сакам да учам... :zlo:

HoRRoRMaN напиша:
ne e temava za FS be coek, imase edna takva a ako nema sea ce otvoram. i zapomni temava ne e za rokanje FS!!!

eve vi tema za FS i od sea tamu: http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=585407#post585407

Е така убо му кажа дека темата не е за ФС и дека не треба да се вреѓате или да се надмудрувате тука. Темата има многу јасен и убав наслов , сигурно како што јас читам не пиши СЛОБОДЕН СТИЛ .. мислам дека има таква тема па одете таму и мавајте ФС , а ако сакате прајте си муабет за рап , за се , само не мавајте ФС ... И слободно можи некој ако сака , да си го искоментира мојот текст погоре шо го напишав , оти како шо знајте темата е и за коментари давање , да се соживееш тука со сите , со твојот текст , песна или било шо .. :wink: Фала од напред.

Еј луѓе што е работата ? Спласна темава ... Нема песни ? Никој неќи да се соживее со нас ? Океј , како и да е .. Ве молам ако има некој некој текст , песна , било што , нека напиши да покоментираме нешто интересно да биди .. Фала од напред.

Goddess of Chaos напиша:
Чекај малце....не чувствуваш потреба да се истакнеш, а текстовите ти се "јас подобра, јас најдобра, јас он д топ оф д ворлд"? :tv:

Vaka sea.. Ne vikame deka sme najdobri u svet.. Tuku deka sme najdobri vo rapot.. Zatoa sto sepak SEKOJ si go misli toa za sebe NELI?

girlll напиша:
Vaka sea.. Ne vikame deka sme najdobri u svet.. Tuku deka sme najdobri vo rapot.. Zatoa sto sepak SEKOJ si go misli toa za sebe NELI?

1.Сите сметаме дека сме најдобри.
2.Дап, сите пејачи, рапери, металци, бендови.
3.Но сите немаме такви текстови.

Значи, најголема двосмисленост(и блага глупост) е да се каже дека рапот не е музика за истакнување (не задолжително, нели).

Резултат: Овој жанр ќе беше уште повеќе почитуван ако раперите беа искрени кон својата музика...

Goddess of Chaos напиша:
1.Сите сметаме дека сме најдобри.
2.Дап, сите пејачи, рапери, металци, бендови.
3.Но сите немаме такви текстови.

Значи, најголема двосмисленост(и блага глупост) е да се каже дека рапот не е музика за истакнување (не задолжително, нели).

Резултат: Овој жанр ќе беше уште повеќе почитуван ако раперите беа искрени кон својата музика...
зависи кој го сметаш за рапер и кој ти е пример

gale_vlae напиша:
зависи кој го сметаш за рапер и кој ти е пример

Се согласувам , зависи кој го сметаш за рапери и кој ти служи за пример за да го кажиш то шо го велиш. А јас сум 100 % сигурен дека сите ВИСТИНСКИ РАПЕРИ ја кажуваат вистината во рапот !! Оти рапот не е лага !! Рапот не се прави Рапот се живее шо вика АГО !! Респект за ВИСТИНСКИТЕ !!

Luge.. Aj be neka ne propaga temava? Ne e fer :-<

Не е фер знам дека не е фер , ама ете шо да прам моите текстови и такви пишени ова она работи , ги напишав , нека пиши некој друг ако сака да продискутираме .. Поз.

Epa ajde ja ke dadam povod za komentiranje, diss e txt4eto.. Ke se snima valjda..
girlll i ThugProphet - Diss ... <-- Doeka ne e snimeno ne e bitno za kogo e.. Eve go txtot:
..::girlll::..
Ne sum zvezda, no rendam, na megdan
Te peglam, bez prestan, gaz rentas,
Strelam, rima vrela,
Do Pela i nazad, fegeti pazat kaj gazat,
Me mrazat kopilinja
Vidi ja, primi ja, presnimi ja,
Dzabe ne se kupuva taktika, praktika,
Vrednost NULA, rap-matematika
Pagjas cim zinam i minam,
Stom dopram znaes kinam OD INAT
Gubis?? Moja vina??
Studi?? Te razgolev na bina.
Vestina?? Se gordeam so sebe,
Prasina?? Toa ostana od tebe
Dzabe napor, nema da me dopres
Ziveam za rapov, zarem ke me sopres??
Znam koles, na kanter so sifri
otvoram usta ti dole, ajde be brisi
MC-na-tastatura takov stil furas
pazi bura, guram, pcujam - te trujam
Ha.. Rece nesto? Da cujam???

Sto ke kazes za mene?
Ucenikot, ucitelot go projde,
Vo rapov si? Dobredojde,
film ti e.. Ke ti projde,
Stoj bre,
Sto bi rekol za stilov? Zal mi e milo,
ke platis so zivot,
Ha.. Sega koj go ima skilot?
Bilo sto bilo,
mene mi e redot, go jades bedot,
za peda, projdena, padna na kolena,
TE POKORIV get it?
Fati, sfati, pa vrati,
cest mi e da te resam,
Mavas? Cesa, Mavam - Tepa,
Znam ne gresam, rimam - secam,
Gmecam decinja bez vestina,
minam, pepel i prasina, zinam - TE SKINAV.
Kazav brat - ke plamne, ke padnes,
kakvo fajde da si gad be?
Brate, praten plamen, sramnet,
mavam - kamen, moj domet,
kurvo promet?
Ednas gej, toa dovek,
Ti davam moment, Dzabe "ve4" si dole,
gz kaj sto kurac kole..
Nema problem,
veke si somlen,sopren,sotren KRETEN.
Cim pisnav, padna - bista, ko glista, Gengsta filmovi 300,
Love "rEper" Izolda i Tristan,
Grizam - Priznaj?
Seres? bez motiv,
Kompleksi? Roknav - Te skrotiv.
Dosta potis,
ajde bodi?
Ne ti odi..
Zalam NOVA ZVEZDA SE RODI

..::ThugProphet:::..
Slusam moi lugje ke si tepal, dosta gangsta film si cepas,
Sobiras cela bagra, se prasuvam zosto sega padna?
Padni-stani, stari rani, dobredojde na ulica be stari
Zivees ghetto celo leto doma pred monitor
Kluc na vrata, a velis deka ulicar si brat, a?
Covekot koj mu plukase vo lice na Dzaka
Covekot koj najdobar MC da bide saka
Vaka-taka vreme e da vidis sto e maka
Imas album, pogodi sto, neam nitu edna traka
Sepak seram po tebe zasto imam cist obraz
Sega sledi tvoj poraz, a moj porast, seti se na Gorazd, Haa
Poseta mina, ti si ostana podzinat,
Da sakav be mocko do sega ke bese raskinat
Da ti dadam sertifikat za plagijat??
Odlicno tekstovi preveduvas
Zarem stasa do tamu, pa vo Tim Dogg se ogleduvas??
Ajde zini skini, da seres prekini, krades rimi
Poraz primi, glava navedni,
Nema da me porazis ako uste eden tekst prevedis
Fakti i cista vistina navedi
Koj li na tvoja strana ke go zavedis??
Siris lagi, ama znaes,
Na lagata krati i se nozete, dali dolgo ke istraes?
Vagata nikogas ne laze, pa pogodi sto li ovoj pat ke kaze
MC-inja kako tebe gi vrtam na razen
"Bog" na ulicata?? AJ VAZI drug da lazis
Cij gaz sega ke go lizis??
Mislis mozes da mi se priblizis??
Koga imase sansa, trebase da se izvinis
Sepak mislam deka e redno, sto zasluzuvas da primis
Pisi-brisi, rece-presece, kaza-izlaza, zina-skina
Glup li si da sfatis deka mandatot ti pomina?
MC Chelik?? madinja beli, kosteni vreli, stina boranija.
Ko ziv fosil si uvezen od Mesopotamija
Ziva karikatura
Sto besot go istura na tastatura,
Na mIRC se furas,
Mislis rapot e fiskultura

..::girlll::..
Rokam od peleni, da cues zelen si?
Dosta zeleni.. Gubis? Za dusa melem si,
MC? Zar se deklariras ko takov,
seres po Nakot. Bog? A iscezna so mrakot,
Fuck Offfffffff

Kajgana Shop