Ваши дела, СО помош на Photoshop (Стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата kpbKENGUR
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Си ги тестирав новите четки-крила...:pipi:

Attachments

• DSCF6277 copy1.jpg
    DSCF6277 copy1.jpg
    54,1 KB · Прегледи: 249
lanscape2copy.jpg

Малку ја досредив боите и небото ги гибнав

Нели малце си претерал со зелената боја....штетна е за очите, а нејзината функција е да ги одмара:)....можеш тревата да ја „измиеш„ малце

Celosnata saturacija ti e preterana, treba da se dobie "optimalna" boja so HDR efektot a ne "preterana" saturacija, bitno e da se gledaat i oblacite (presvetlite mesta) i drvjata i kukjarkata (temnite mesta) i da se izbegne preteruvanje so boite. Bitni se DETALITE.

P.S. Super gletka By The Way :salut:

Знам за сатурацијата јас така е направив сакав малку пре сатурирано имам и друга верзија а тревата е пре зелена дека беше изгорена на оргиналот па со цлоне ја сревав со сечење и слично . И горе малку имам зафркнато хало имаше од премногу од обработката.

4444pm3.jpg

Атмосфера на месечина со вештачки сателит во орбита

Епа вака ова ми е ПРВО дело у Фотошоп у живот .. знам дека е срање:toe: но сакав да го постирам ипак ми е прво :pipi:

Before

After

(клик за поголемо)

П.С.
Чекам совети :smir:

adaware добра е монтажата не е лоша , само следниот пат повеќе внимавај на спојовите и на клон алатката не размачкувај премногу , знајш повеќе оштрина да се добие да не се забележуваат спојовите.

Aко случајно го чуваш псd фајлот мењај го филтерот под итно. Подобро направи дупликат на леерот намести блендинг моуд на оверлаи и пушти гошн блур на дупликатот до кај 10ка....многу боље ефект ќе имаш

Aко случајно го чуваш псd фајлот мењај го филтерот под итно. Подобро направи дупликат на леерот намести блендинг моуд на оверлаи и пушти гошн блур на дупликатот до кај 10ка....многу боље ефект ќе имаш
За жал не:toe:, ипак сум нуб јебига:kesa: ќе имам бољи некој нареден пат коа ќе го усовршам поише Фотошоп. До тоаш само вежбање:pipi:

-едит: чек чек малце ваљда е ова тоа шо мислеше :smir: Ај лајк ит.
zatockestcopynb2.jpg

Aуууу раде бачко браво, брзо се усоврши , бр пееер закон е

Here we go again... уште едно мое нубско дело трето по ред :)
Before:
2008dodgeviperhm4.jpg

After:
woahmf8.jpg

:pipi::kesa::pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom