Ваши дела, СО помош на Photoshop (Стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата kpbKENGUR
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Во таа фотографија нема многу да се упропастува. Едноставно додал розева боја ептен и мисли дека направил боље зајдисонце. Тачно е дека се прават од многу обични денски фотографии во многу добри зајдисонца и не е тешко, меѓутоа и не е оволку лесно.

Хинг: google>how to add sunset photoshop

Наместо да му поможите на чоекот вие го критикувате дај напрајте ако знајте не само да јадите г..

sunset4.jpg

Ова можи да се напрајс со следниве ефекти.
Прво на основниот леер ќе му зголемиш контраст и ќе му намалиш светлина. Потоа ќе смениш колор баланс зависи на која боја сакаш да мава поќе. После ќе го дуплираш основниот леер и ќе наместиш soft Light на него и пак ќе промениш пак контраст и светлина. И ќе сетираш баланс во максималност на определена боја зависи од вкусот. И постоа Ctrl + u и ќе наместиш повеќе сатурација. Воглавно е тоа ако треба подетално објаснување кажи.

DSC01563cuvar.jpg

Чуварот кај мене во школо како спие сред работно време.
Од заебанција испадна интересна слика,ми ја пофалија и професорите:)

Ja би го нарекол ова цензура...ама нема везе важно се трудиме:wink:

последното мое дело со фотошоп:wink: мала фина корекција ама тоа е
Searching for the meaning of life:wink:
DSC03471_copy.jpg

И јас нешто пробав...
Не е софистицирано како на точкест и фликс,ама се потрудив.:)

Attachments

• Probav1....jpg
    Probav1....jpg
    47,2 KB · Прегледи: 163
Наместо да му поможите на чоекот вие го критикувате дај напрајте ако знајте не само да јадите г..

sunset4.jpg

Ова можи да се напрајс со следниве ефекти.
Прво на основниот леер ќе му зголемиш контраст и ќе му намалиш светлина. Потоа ќе смениш колор баланс зависи на која боја сакаш да мава поќе. После ќе го дуплираш основниот леер и ќе наместиш soft Light на него и пак ќе промениш пак контраст и светлина. И ќе сетираш баланс во максималност на определена боја зависи од вкусот. И постоа Ctrl + u и ќе наместиш повеќе сатурација. Воглавно е тоа ако треба подетално објаснување кажи.

Ова мнооогу ми се свиѓа.. Ќе пробам да направам нешто слично, ако можам. :pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom