Ваш омилен филозоф

• Креатор на темата Креатор на темата Caihlem
  • Време на започнување Време на започнување
Николо Макиавели...Праведна е војната за оние за кои е потребна, а свето е она оружје кога не постои друга надеж освен во оружјето!!Владетелот е многу добра книга!!!

Човеков што пали цигара ме научи да го почитувам , и да ги читам книгите!!Р.И.П.Тупак

Омилен филозоф?
KRS ONE.
Човекот се занимава со рап музика, меѓутоа, неговите текстови содржат длабока филозофија. Тераат на размислување.
А, филозоф по професија, ми е Артур Шопенхауер. Студија за ПЕСИМИЗМОТ. Колку реално ги прикажува нештата!

И да, R.I.P. Tupac Amaru Shakur.

Филозофи на кои им се восхитувате !

моите фаворити се:
-Карл Маркс
-Макијавели
-Жан-жак Русо

карл маркс дефинитивно, социологија само за тоа знаев дека само тоа ми беше интересно

Ниче .. да се знае кој е супериорен .

Џон Лок
Алберт Ајнштајн

на никој (до сега) не му се восхитувам, а фаворити ми се песимистиве.

на никој (до сега) не му се восхитувам, а фаворити ми се песимистиве.

леле брат.....твоиве фаворити некако многу чудни ми се...
ако не ти емака ај во некоја прилика објаснини ја предноста на твоите фаворити......
Поздрав

Еве некои мисли на ученото бате:

КАРЛ МАРКС:

Пролетари од сите земји,обединете се !!!

Човекот треба да почне да се движи околу самиот себе .

,,Како што филозофијата во работничката класа го наоѓа своето материјално оружје, така и работничката класа во филозофијата го наоѓа своето духовно оружје...‘‘.

Човекот ја создава религијата-а не религијата човекот!

Свеста на луѓето не го определува нивното суштествување,туку,обратно,нивното суштествување ја определуваат нивната свест !

Природата одделена од човекот за човекот е ништо!

Филозофите досега само различно го толкуваа светот,станува збор тој да се измени!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Човештвото си ги поставува само оние задачи кои може да ги реши!

леле брат.....твоиве фаворити некако многу чудни ми се...
ако не ти емака ај во некоја прилика објаснини ја предноста на твоите фаворити......
Поздрав

Еве некои мисли на ученото бате:

КАРЛ МАРКС:

Пролетари од сите земји,обединете се !!!

Човекот треба да почне да се движи околу самиот себе .

,,Како што филозофијата во работничката класа го наоѓа своето материјално оружје, така и работничката класа во филозофијата го наоѓа своето духовно оружје...‘‘.

Човекот ја создава религијата-а не религијата човекот!

Свеста на луѓето не го определува нивното суштествување,туку,обратно,нивното суштествување ја определуваат нивната свест !

Природата одделена од човекот за човекот е ништо!

Филозофите досега само различно го толкуваа светот,станува збор тој да се измени!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Човештвото си ги поставува само оние задачи кои може да ги реши!

Јас ја знам вака: Филозофите само го објаснуваат светот, но поентата е во тоа што тој треба да се менува...

A, инаку филозоф на кој најмногу му се восхитувам е токму Маркс :), особено теоријата за историскиот материјализам

На никој посебно...
Интересна ми е филозофијата на индијанските шамани.
Ги почитувам сите филозофи(освен Ниче),но неможам да му се восхитувам на никој,бидејки,сите имаат различна гледна точка на работите,и сите тие гледни точки.Неможам некого да фаворизирам или отфрлам,а со тоа и карактеризирајки ја неговата филозофија како точна или погрешна.Не постои точно и погрешно,се е релативно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom