Узо

• Креатор на темата Креатор на темата ТЕНК
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Има ли мераклии на узо?Слично на ракија ама друг вкус е ипак.Кое ви е најбоље мене Тсантали другите не ми се свиѓаат баш и да мн лоши искуства со узо хаха :)грчки пијалак ама јбг алкохол е :)

Не конзумирам педерски пијалоци!
Фала, чаопријатно.

хаха поарно кажи неам кеш да зеам узо него ова ај пи ракија стално од 100 динара

Јок згрешка си, ни за ракија не плаќам сам си ја произведувам :back:

П.С. Само не кажуј, зш може казна да ми влепат.

Еееј па нели е тоа исто со мастика?

Узо... пхххх! Бљак! (не дека е Гејско ама вештачки работи, синтетика ЈОК!)

Мастика бе луѓе, мастика...

Дефинитивно Узото е неспоредливо со нашата МАстика :)
Сум пробал многу врсти на Узо ,ама лошо искуство имам ...
Кога сме веќе кај грчки пијалоци Метакса е најдобра :)

Го обожавам узото.Само имам тешки последици од него...колку боли глава,божее,да си ја отсечам од рамена.Ама не се откажувам,упорна сум.
Тсантали го пијам најчесто,филипос ми е одвратно,разно разни по фри шоп што ги има не сум ги пробала.

Еееј па нели е тоа исто со мастика?

Узото е со помек вкус.

По темата-обожавам узо и го пијам со задоволство.Летово кога сум на одмор го мешам со мента.Станува страотен летен пијалок.

Шо сте запнале толку за узото , кога нашата мастика е многу подобра и поквалитетна од него

Баш и не пијам узо исто ко што и избегнувам да консумирам храни и пијалоци произведени во Грција. Сум пробал на неколку пати онака од стрв и ОК е да пробаш една чашка ама да земам да пијам некако не ми е по вкус.

Инаку без оглед на тоа што не сум го пиел имам мн лоши искуства со него. Другарите еднаш се беа опиле ненормално од узо па морав да чистам повраќаници :)

Porano mnogu piev i samo toa ,ali sega ne mozam da go podnesam posle negativno iskustvo :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom