Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има... постара од 25 години треба да биди.Dali e mozno da se vnese stara kola ( old timer-i..na primer od 60-tite ) vo drzavava so plakanje na plus nesto, davacki i tako dalje? Dali ima takva moznost spored zakonot?
Има... постара од 25 години треба да биди.
So ogled na toa sto mi se bendisue, i koga verojatno ke imam sansa da go kupam, 40 godini ke bide staro sigurnoИма... постара од 25 години треба да биди.
Е незнам како одат давачките... Битно може да се увезе олд тајмер. Имаше и тема за увоз на олд тајмери. А не е лошо некој да тркне до машински Скопје да праша која е процедурата и колку давачки има.
Постои посебна ставка „увоз на школка“ и услов е да нема подвозје и моторНема врска тука година на производство и сл.
Работата е што се нема најдено некој од увозот на олд тајмери да прави пари. Инаку, до сега мамата ке ја расплачеа.Ако се воведи законот, мое мислење е дека ако си платиш се што треба нема да имаш проблем. Дури и мене не ми е јасно, ама оптимист сум по ова прашање.Ако се најде некој во комисија кој е запален по олдтајмери не би требало да имаш проблем.
Ќе измислат и други трошоци кои ќе одат со регистрација.
Работата е што се нема најдено некој од увозот на олд тајмери да прави пари. Инаку, до сега мамата ке ја расплачеа.
А дека ке измислат додатни трошоци со регистрацијата, не се секирај. Веке се измислени. Со самата регистрација ја финансираш кампањата за следните избори на владејачката партија, а со плаќањето патарина се финансираат рекламите на Гвујо.
Има... постара од 25 години треба да биди.
A имаш инфо што треба да се плати поточно за увоз на олдтајмер? И дали важат истите правила како за увоз на обично возило (од типот на хомологација, акциза, А-тест и тн....)?Тој Triumph GT6 што е сликан на изложбата во Неготионо е увезен во Македонија по постоечкиот закон, така да функционира значи :wink: