Увоз на автомобили од САД

• Креатор на темата Креатор на темата Evo XII
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
ми текна да ја отворам темата,гледајќи го батката од соседното маало како си има мака со мечка донесена од америка(поклон од брат му)бензинец со сите нишани(абс,клима,кожа).
Пази сега,мечката има години за увоз како половен автомобил,ама пошто е за амерички пазар не исполнуела стандарди кај нас:vozbud::vozbud:.Прашал у две-три шпедиции му кажале вака-батка или фалц ке ја правиш или у отпад:tapp:.Како може у Хрватска да се увезуваат и тоа увозот беше најголем кога доларот беше најслаб у однос на евро(х3 бмв беше за 6000евра поевтино од хрватските дилери да го донесеш у хрватска со сите давачки)а таму ги исполнуваат стандардите.Значи само за нас не важат тие закони.Е па тогаш ке си ги туркаме нашиве количиња и ке каскаме по убаво авто.

Нема потреба од многу преправки. Километраж во км/ч, задните светла да имаат и жолта боја (Жмигавец), страничните мачкини очи се отстрануваат и хомологација за издувни гасови Еуро3. Американците се одлични со нивните издувни гасови (ако не се лажам се построги и од Еуро) така што не е проблем останатото. Важно е да биде не постаро од 6 години и се плаќа 10% Царина од САД, 18% ДДВ, Акциза (имаат каталог и преку него), Хомологација 50-тина евра и регистрација.

Не се построги туку се поблаги, плус се смета по некои нивни норми ама во секој случај поблаги им се критериумите и тоа е една ставка зошто колите се поефтини таму (системот за Еуро 5 норма кај дизел чини околу 2-3000 евра)

pa najprvo da ve pozdravam site na forumov...imase edna tema za uvoz na avtomobili ( http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=27869) i mene me maci istata maka sakam da donesam avtomobil od amerika i koj normi treba da gi ispolnuva potocno i kolku se plaka carinite i danoci (site tie davacki) gore-dole koja ke mu bide cenata.pozdrav i se najubavo

Зашто не отидете на машински факултет во новата зграда каде што се врши хомологација и на шалтер да си прашате некоја од тетките дали што како исполнува итн ...

Во Гостивар има едно Ауду А4 2004година од Германија донесено уште е со цол таблици па братот го продава количето е многу добро изгледа неможе да го регистрира и го зел без документи трето нема иначе колата е гром црвено е и многу ми го праи чејфот

Во Гостивар има едно Ауду А4 2004година од Германија донесено уште е со цол таблици па братот го продава количето е многу добро изгледа неможе да го регистрира и го зел без документи трето нема иначе колата е гром црвено е и многу ми го праи чејфот

Е што има врска со увоз од САД?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom