US Open 2017

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде точниот резултат од финалето на US Open 2017?

• Надал 3-0

Гласови: 6 33,3%
  • Надал 3-1

Гласови: 1 5,6%
  • Надал 3-2

Гласови: 0 0,0%
  • Андерсон 3-0

Гласови: 6 33,3%
  • Андерсон 3-1

Гласови: 4 22,2%
  • Андерсон 3-2

Гласови: 1 5,6%

• Вкупно гласачи
    18
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ми се смееа кога им цртав ко на мали деца да сфатат дека пола од трофеите му се освоени во shit era.

Далеку од пола, многу помалку. Надал веќе упаѓа во 2007 како копиљ кој му станува ривал, ама неколку се освоени кога имал никаква конкуренција. Исто ко што и Надал има такви, исто ко што и Џовак има такви...

Далеку од пола, многу помалку. Надал веќе упаѓа во 2007 како копиљ кој му станува ривал, ама неколку се освоени кога имал никаква конкуренција. Исто ко што и Надал има такви, исто ко што и Џовак има такви...
Да не се навраќаме на истиот муабет. Провери колку е инфериорен Федерер во грен слем финалињата против Рафа и Новак и кого се победувал на пат кон тие титули, ама џабе прајме муабет, си се бројат сите исто како и оваа 16-тава за Надал.

Ноле следна година треба 6 слема да освои како знае и умее за да го запази просекот од 3 слема годишно. Така ли е @Syn ?

Знам дека не обожава да му цитираме библиски мислења, меѓутоа ова дефинитивно мора.
Напишано неколку часа после финалето US Open 2016.
Дечки, во право сте, јас згрешив. Надал е фаворит против секого, освен протов Џокович. Следната сезона ќе ги освои РГ и еден од Ози Опен и УС Опен, а на Вимблдон ќе игра полуфинале. Е да, и мастерсот ќе го освои во Декември. Лесни пари, товарете во кладилница.
Кога ќе размислам добро само му ваѓате муабети на човеков дека промашува типови. :)

Простено му е за грешката за Вимби. Им се дешава и на најдобрите да погрешат.

3 слема разлика и 5 години во возраст, лагано лагано го стига Надал. Доволно е само старото да не освои ништо повеќе. Само да нема повреди.

Ноле следна година треба 6 слема да освои како знае и умее за да го запази просекот од 3 слема годишно. Така ли е @Syn ?
i da se vratite taman u pesterite, odamna ve nemase :)
taman si e, svesen si i sam deka ako nole si ja vrati formata, togas doagaat i problemite za nadal, sezonava e na status quo vo odnos na federer od pred pocetokot na istata, po 2 slema osvoija, si prokocka zlatna sansa da go stasa federer, taka da faktorot novak i faktorot kolena, zamor, povredi, moze da mu presuduvaat i u idnina.
Ne gleam pricina za seir za novak, povreden e, von konkurencija e cela sezona, svesni sme za toa, godina bez slem istera, nesto sto nadal 2 godini u niza go pravese, bar vie znaete kako e ... puta 2.

kako i da e sekoja cest za federer i nadal za sezonava, gi nadminaa ocekuvanjata i na sopstvenite fanovi, retko koj ocekuvase i od niv vakov razvoj na nastani i si pokazaa i dokazaa koi se i sto se vo tenisot.

p.s. uz put da im se naseram na new wave teniserive, kompletno razocaraa godinava, site, bez isklucoci, tuka i zverev go stavam.

3 слема разлика и 5 години во возраст, лагано лагано го стига Надал. Доволно е само старото да не освои ништо повеќе. Само да нема повреди.
Тешко, нема шанси Надал да биде конкурентен ван РГ, а и таму можно е да му дојде крајот со оглед на тоа дека веќе иде кон крајот на својата кариера. Му требаат уште 3 Слема да го стигне Федерер, Вимблдон теоретска шанса не постои да го освои пак, а по мене и АО и УСО многу тешко бидејќи не верувам дека пак ќе му се погоди да има ваков ждреб и пола тенисери повредени. А не ми се верува да освои уште 3 РГ, сепак премногу е тоа, не верувам физички да држи уште три години на ова ниво. Се сјеба во Австралија, ако освоеше таму ќе беше најдобар на сите времиња.[DOUBLEPOST=1505083347][/DOUBLEPOST]
Ne gleam pricina za seir za novak, povreden e, von konkurencija e cela sezona,
Пошо вие не теравте сеир за Надал додека беше повреден. :kafence:

Пошо вие не теравте сеир за Надал додека беше повреден. :kafence:
za povreda ne, za losi igri da, sto e i normalno, katastrofalen bese i toa traese prilicno dolg period
sea i vie go ignorirate faktot deka federer dojde tuka so problemi, i ubedeni ste deka namerno go izbegnal rafa :), a bese evidentno uste pred startot na us open i finaleto so zverev, deka nesto ne stima kaj nego.

i da se vratite taman u pesterite, odamna ve nemase :)
taman si e, svesen si i sam deka ako nole si ja vrati formata, togas doagaat i problemite za nadal, sezonava e na status quo vo odnos na federer od pred pocetokot na istata, po 2 slema osvoija, si prokocka zlatna sansa da go stasa federer, taka da faktorot novak i faktorot kolena, zamor, povredi, moze da mu presuduvaat i u idnina.
Ne gleam pricina za seir za novak, povreden e, von konkurencija e cela sezona, svesni sme za toa, godina bez slem istera, nesto sto nadal 2 godini u niza go pravese, bar vie znaete kako e ... puta 2.

kako i da e sekoja cest za federer i nadal za sezonava, gi nadminaa ocekuvanjata i na sopstvenite fanovi, retko koj ocekuvase i od niv vakov razvoj na nastani i si pokazaa i dokazaa koi se i sto se vo tenisot.

p.s. uz put da im se naseram na new wave teniserive, kompletno razocaraa godinava, site, bez isklucoci, tuka i zverev go stavam.
Dovolno seir teravte ete 2 godini, pa duri i vo finaleto na AO 2014 koga igrase Nadal vo kolicka se terase seir. Trpete sega.

za povreda ne, za losi igri da, sto e i normalno, katastrofalen bese i toa traese prilicno dolg period
sea i vie go ignorirate faktot deka federer dojde tuka so problemi, i ubedeni ste deka namerno go izbegnal rafa :), a bese evidentno uste pred startot na us open i finaleto so zverev, deka nesto ne stima kaj nego.
Не е точно, и ти и Андеркавер и уште доста индијанци кои тука коментираат само кога ќе освои Новак нешто се изругавте на Надал во повеќе наврати, пример ќе влезеш/те у дискусија со Надаловец и кога нема да тргне дискусијата на ваша страна сместа се тераше со “факти“ како: Абе глејте Надал да си ги собере колената и да не се распадне, баталете го Новак и слични такви дебилни работи.
И убаво спомна Петар, АО 2014 колку ругање имаше а без кичма играше човекот.

Dovolno seir teravte ete 2 godini, pa duri i vo finaleto na AO 2014 koga igrase Nadal vo kolicka se terase seir. Trpete sega.
abe edno trpenje ... : )))))
ne mozeme da se sozememe u picku mater, ako od iskustvo zboris ok e ..., si gi doceka 5te minuti, koristi si gi pametno.
Не е точно, и ти и Андеркавер и уште доста индијанци кои тука коментираат само кога ќе освои Новак нешто се изругавте на Надал во повеќе наврати, пример ќе влезеш/те у дискусија со Надаловец и кога нема да тргне дискусијата на ваша страна сместа се тераше со “факти“ како: Абе глејте Надал да си ги собере колената и да не се распадне, баталете го Новак и слични такви дебилни работи.
И убаво спомна Петар, АО 2014 колку ругање имаше а без кичма играше човекот.
ako zboris za so wawrinka, nikad ne sum zborel, poise od evidentno bese deka ima problemi i toj primer so medical tajmautot sum go koristel vo diskusii za novak, koga istoto go baral.
Jedina pederska stvar togas ja napravi sudijata, koga na wawrinka ne mu kaza zasto rafa bara medical tajmaut, uste po nacinot na koj servirase togas bese evidentno deka grbot go ebe taka da nesto si pomesal izglea, bar za mene.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom