US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам зошто ве изненадува Ферер. Ви кажав уште одамна, ова е негова година игра феноменално и има такво срце на терен какво што ретко може да се види. Видете ја само разликата што знам, меѓу него и Мареј, едниот четврт другиот петти на листа. Ферер ако е пет години постар има душа и енергија двојно повеќе од Мареј. Со таков елан игра тенис, да ти е мерак да го гледаш. Нон стоп е во движење, не застанува. Мареј од друга страна ги влече нозете. Од сите овие дечки, Ферер најмногу би сакала да го видам со пехарот во раце. Оваа негова извонредна година би била супер наградена, ако му појде од рака нешто такво.

Ајмоо 1-1 Јанко. Е ради ова многу ми се допаѓа Јанко, дава се од себе, ајде уште два сета и тука е полуфиналето. :)

Ако ради то ти се допаѓа Јанко, тогаш Ферер треба исто толку да ти се допаѓа. :D Вака ми делуваш ко коментиторите од еуроспорт.

Ако ради то ти се допаѓа Јанко, тогаш Ферер треба исто толку да ти се допаѓа. :D Вака ми делуваш ко коментиторите од еуроспорт.
Абе сакав да пишам конкретно поради што али неможам да ти опишам преку форум, ама еве ќе пробам. Знаеш тенисерите како извикуваат кога удираат (пример Јанко, Надал, Ноле) и кога ќе напраи винер она кога извикува еееееееееееее, е тоа ми е најјако кај Јанко. И Ноле знае да прави така, вчера против Вавринка правеше, не знам зошто ама тоа ми е најомилена работа во тенисот. Да стигаш цел поен невозможни топчиња и последниот удар да биде винер од немогуча ситуација и онака да си се издереш ко Јанко на пример. :D
Едит: Каков 5 гем каде Јанко направи брејк, јаооо Боже...
Само што ти го пишував ова се десија бар 4 поени такви во тој гем. :)
П.с. Знаеш дека не сум некој Србоман, онака Јанко си го поштувам. :)

Абе сакав да пишам конкретно поради што али неможам да ти опишам преку форум, ама еве ќе пробам. Знаеш тенисерите како извикуваат кога удираат (пример Јанко, Надал, Ноле) и кога ќе напраи винер она кога извикува еееееееееееее, е тоа ми е најјако кај Јанко. И Ноле знае да прави така, вчера против Вавринка правеше, не знам зошто ама тоа ми е најомилена работа во тенисот. Да стигаш цел поен невозможни топчиња и последниот удар да биде винер од немогуча ситуација и онака да си се издереш ко Јанко на пример. :D
Едит: Каков 5 гем каде Јанко направи брејк, јаооо Боже...
Само што ти го пишував ова се десија бар 4 поени такви во тој гем. :)
П.с. Знаеш дека не сум некој Србоман, онака Јанко си го поштувам. :)

Се разбираме. Мене па на пример ме нервира тоа црекање. :D

Се разбираме. Мене па на пример ме нервира тоа црекање. :D
Јасно јасно, ствар на вкусови е тоа. :) Иначе можев да претпоставам дека те нервира тоа, за Федерер си, поќутлив и посмирен амин. :)

Абе ајде, коментаторот забегува, ово стварно није фер :facepalm: Како да не смее еднаш да викне медицински тајмаут. Ќе го глеам на mute од сега, жими се.

Абе ајде, коментаторот забегува, ово стварно није фер :facepalm: Како да не смее еднаш да викне медицински тајмаут. Ќе го глеам на mute од сега, жими се.
Нокти му сечат, ебате медицината.:D
Хигиенски тајм аут.

Сакав Ферер да тепа но после ова мењавам страна. Очигледно дека тој се обидува да предизвика Типсаревич да изгуби на интензитет.

Ако тепа Јанкела ботов, да се отепа сите до еден.:D
--- надополнето: 6 септември 2012 во 23:22 ---
Тооооооооо Давиде...

зверски тенис се игра!(y)

Во петтиот сет мислам дека ќе излезе до израз менталната цврстина на Ферер. Јанко штом у 4 сета не успеа да ја заврши и му дозволи на Давид да израмни, во решавачкиот сет не му давам големи шанси.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom