US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не знам зошто ве изненадува Ферер. Ви кажав уште одамна, ова е негова година игра феноменално и има такво срце на терен какво што ретко може да се види. Видете ја само разликата што знам, меѓу него и Мареј, едниот четврт другиот петти на листа. Ферер ако е пет години постар има душа и енергија двојно повеќе од Мареј. Со таков елан игра тенис, да ти е мерак да го гледаш. Нон стоп е во движење, не застанува. Мареј од друга страна ги влече нозете. Од сите овие дечки, Ферер најмногу би сакала да го видам со пехарот во раце. Оваа негова извонредна година би била супер наградена, ако му појде од рака нешто такво.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Ајмоо 1-1 Јанко. Е ради ова многу ми се допаѓа Јанко, дава се од себе, ајде уште два сета и тука е полуфиналето. :)

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Ако ради то ти се допаѓа Јанко, тогаш Ферер треба исто толку да ти се допаѓа. :D Вака ми делуваш ко коментиторите од еуроспорт.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Ако ради то ти се допаѓа Јанко, тогаш Ферер треба исто толку да ти се допаѓа. :D Вака ми делуваш ко коментиторите од еуроспорт.
Абе сакав да пишам конкретно поради што али неможам да ти опишам преку форум, ама еве ќе пробам. Знаеш тенисерите како извикуваат кога удираат (пример Јанко, Надал, Ноле) и кога ќе напраи винер она кога извикува еееееееееееее, е тоа ми е најјако кај Јанко. И Ноле знае да прави така, вчера против Вавринка правеше, не знам зошто ама тоа ми е најомилена работа во тенисот. Да стигаш цел поен невозможни топчиња и последниот удар да биде винер од немогуча ситуација и онака да си се издереш ко Јанко на пример. :D
Едит: Каков 5 гем каде Јанко направи брејк, јаооо Боже...
Само што ти го пишував ова се десија бар 4 поени такви во тој гем. :)
П.с. Знаеш дека не сум некој Србоман, онака Јанко си го поштувам. :)

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Абе сакав да пишам конкретно поради што али неможам да ти опишам преку форум, ама еве ќе пробам. Знаеш тенисерите како извикуваат кога удираат (пример Јанко, Надал, Ноле) и кога ќе напраи винер она кога извикува еееееееееееее, е тоа ми е најјако кај Јанко. И Ноле знае да прави така, вчера против Вавринка правеше, не знам зошто ама тоа ми е најомилена работа во тенисот. Да стигаш цел поен невозможни топчиња и последниот удар да биде винер од немогуча ситуација и онака да си се издереш ко Јанко на пример. :D
Едит: Каков 5 гем каде Јанко направи брејк, јаооо Боже...
Само што ти го пишував ова се десија бар 4 поени такви во тој гем. :)
П.с. Знаеш дека не сум некој Србоман, онака Јанко си го поштувам. :)
Се разбираме. Мене па на пример ме нервира тоа црекање. :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Се разбираме. Мене па на пример ме нервира тоа црекање. :D
Јасно јасно, ствар на вкусови е тоа. :) Иначе можев да претпоставам дека те нервира тоа, за Федерер си, поќутлив и посмирен амин. :)

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Абе ајде, коментаторот забегува, ово стварно није фер :facepalm: Како да не смее еднаш да викне медицински тајмаут. Ќе го глеам на mute од сега, жими се.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.910
Поени од реакции
16.173
Абе ајде, коментаторот забегува, ово стварно није фер :facepalm: Како да не смее еднаш да викне медицински тајмаут. Ќе го глеам на mute од сега, жими се.
Нокти му сечат, ебате медицината.:D
Хигиенски тајм аут.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Сакав Ферер да тепа но после ова мењавам страна. Очигледно дека тој се обидува да предизвика Типсаревич да изгуби на интензитет.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ако тепа Јанкела ботов, да се отепа сите до еден.:D
--- надополнето: 6 септември 2012 во 23:22 ---
Тооооооооо Давиде...

зверски тенис се игра!(y)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Во петтиот сет мислам дека ќе излезе до израз менталната цврстина на Ферер. Јанко штом у 4 сета не успеа да ја заврши и му дозволи на Давид да израмни, во решавачкиот сет не му давам големи шанси.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom