Ураниум се излеа од нуклеарка во Франција

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.258
Поени од реакции
12.509
Триесет илјади литри течност со радиоактивен ураниум истече денеска од нуклеарен погон во јужна Франција, соопштија локалните власти.

Дел од течноста се излеа во две реки, поради што властите забранија конзумација на изворската вода и наводнување на плацовите околу реките.

Причината за излевањето на течноста сè уште не е позната.

Пак нека зборуваат лошо за нас...

Туку колкава би била евентуалната штета ако овој ураниум стигне до населено место?

Што им требаше против нас да тргнат, кармата си ја расипаа.

Опа... жално е што се уништува природата... бат ден аген Фак Ју Франција... се јадам што морам да возам Француска кола.

Епа гледа Господ :)
Што гледа Господ?

Што ќе бидат (недај Боже) озрачени недолжни селани заради политиката на шалабрајзерот Саркози?

Ај без вакви детски изјави, ве молам.

Се надевам нема да има последици големи истекувањето на ураниумот.

Па дете сум.

Јас знам дека Франција ја поддржува гејлада во спорот со името,нас не плука. Ова се случи во Франција. Пак има логика :wink:

Деца не треба да се мешаат во политика. Детската логика да ја оставиме во училиште и на кантер.

Зашто бе? И јас живеам во Македонија,и мене ме боли кога ја плукаат.

Има две правила на форумов zerostyle

1 Админот е секогаш во право
2 Доколку админот не е во право потсети се на првото правило

А за ова со ураниумот се надевам дека за брзо вре,е ќе се среди работава и да нема поголема катастрофа

Зашто бе? И јас живеам во Македонија,и мене ме боли кога ја плукаат.
Јасно, те боли. Ама твојот револт го изразуваш на лош (незрел) начин.
Со колнење и мешање на Господ за некаков „реваншизам“ кон Французите... Стварно не сфаќам каква сатисфакција би добил и како би ја ублажил „болката“.

Јас барем го изразувам. Оние квази патротите па што само зборат а ништо не прават?

Јас барем го изразувам. Оние квази патротите па што само зборат а ништо не прават?
Их. А ти што правиш?
Или доволно правиш со тоа што „изразуваш“ чувства? Ебати патриотизмот, да се ситиш на туѓа несреќа.

Звучиш како Грк.

Ај нема логика да се докажувам со еден од главните админстратори кога и да сум во право,сепак не сум :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom