Upgrade на конфигурација..

• Креатор на темата Креатор на темата Овердрајв
  • Време на започнување Време на започнување
Немора да значи дека харверот е причина за успорување на брзината. Најпрво дефрагментирај ги C и D, ако иде пак споро види да не имаш некој Virus/spyware, па ако пак иде споро освежи со еден формат (така направив на стариот, скоро година дена небеше форматиран и ептен успори, после формат па нова инсталација на XP, сега лета) Исто фактор за брзината е хард дискот, бара некој со поголем кеш и повеќе вртежи. Рамот, гледај да биде DDR2 2x1giga барем на 800mhz.

Но најпрво среди софтверот пред да идеш на нов харвер, зошто нема да добиеш којзнае какви резултати

Имам Интел п4 3-ГХз со 1МБ кеш.
512 рам ДДР2
200гб ХД

На ХД иам 1-2 гб слободни на Ц и 17 на Д.

Компјутерот последно време ептен успори, не се споредва со брзината што ја имаше на почеток.

Дали проблемот е во малиот ХД простор и рамот, или и до процесорот има? Размислувам да му ставам 2 гб рам и + уште еден 500 гида ХДД, што би ме коштало околу 12 000.

Дали се исплаќа надградбата, и дали ќе се врати старата брзина?

Дали е подобро ДДР2 2*1Гб или исто е и 4*512? и колкава разлика прави побрз рам (или помарка рам)? пр.
- Dimm 1GB DDR2 800MHz Apacer/AM1 2500ден или
- DIMM 1GB DDR2 667Mhz CL5 Kingston 2800ден
DDR2 2x1 GB (по можност Corsair) дефинитивно е подобро од 4x512 MB. Со тоа (теоретски) би требало да ти се подобрат перформансите на компјутерот бидејки Windowsot нема да компензира (за недостатокот од RAM меморија) од HDD-то. И направи си Disk Defragment!

Фала на двајцата. Дефрагментирање не можам, пошто се полни двете партиции повеќе од 15 %

Дефинитивно ќе купам нов хард и рам.

А планирам да мигрирам и на виста.

Фала на двајцата. Дефрагментирање не можам, пошто се полни двете партиции повеќе од 15 %

Дефинитивно ќе купам нов хард и рам.

А планирам да мигрирам и на виста.

Не ти требаат нови делови, проблемот ти е у слободниот простор на Ц од 2 гига, поши имаш малце рам, виндовс користи голем пејџфајл, и затоа компјутерот ти работи срање. Изрежи неколку двдеа и доведи го празниот простор на Ц и Д до 20% да вииш како све ке ти се убрза.

A кај да најдам некој кој е дилер?
Ми треба информација сакам да земам малку хардкор конфигурацииче па сакам нели поефтино да поминам..

Сакам Атлонче 64 2600 дуалкоре
GeForce FX 7600 GS или GT 512mb -256bit PC-E SLI (palitova ili asusova)
1giga RAM / 667mhz
Ploca ASUS M2N SLI
320GIGS HDD

и останати цинцири минцири ми искачаат некаде околу 500-600 евра „жива мера“..

па кажујте препоруки..

[MkD]Scout;823775 напиша:
Ми треба информација сакам да земам малку хардкор конфигурацииче па сакам нели поефтино да поминам..

1giga RAM / 667mhz
Ploca ASUS M2N SLI
320GIGS HDD

па кажујте препоруки..

Сакам Атлонче 64x2 3600 дуалкоре - 4200 (не постои 2600)
GeForce FX 7600 GS или GT 512mb -256bit PC-E SLI (palitova ili asusova) - 6700 (за GT ценава)
1giga RAM / 800mhz - 3000 (АМ2 никако со 667, искључиво 800)
Ploca ASUS M2N SLI - 5500 (Не ти треба оваа, има за 4500 солидна ама ај)
320GIGS HDD - 5200
Куќиште едно 2000ки
Кулер 1050 - CM Hyper TX
ДВД режач - 2100

Цениве од тепка ми се, може да варираат +/- 200-300 денари.

Тотал: 29750 и тоа од дуќан ако си ги земеш сосе ддв. Од дилер ти е 5-10% поевтино, значи 27500. Ако моеш од дуќан да го земеш на фактура уште поарно. Поевтино од ова здравје.

1giga RAM / 667mhz
Ploca ASUS M2N SLI
320GIGS HDD

па кажујте препоруки..

Еве ти мој ценовник на дилерски делови со цени специјални за Кајганџии. Разгледај се што има па според цените и парите што ти се на располагање состави некоја конфигурација. Истава што ја бараш ја имаш кај мене за поефтино. Левата колона од ценовникот е за кеш, а десната е за плаќање на фактура.

Прегледај го приврзокот Cenovnik-Kajgana.zip

п.с. Ценовников е од 10 Август така да за 1 недела одприлика треба да искочи нов.
:jaj:

Еве ти мој ценовник на дилерски делови со цени специјални за Кајганџии. Разгледај се што има па според цените и парите што ти се на располагање состави некоја конфигурација. Истава што ја бараш ја имаш кај мене за поефтино. Левата колона од ценовникот е за кеш, а десната е за плаќање на фактура.

Прегледај го приврзокот 3140

п.с. Ценовников е од 10 Август така да за 1 недела одприлика треба да искочи нов.
:jaj:

Или си тапа дилер,или пукаш јаки цени.Или и двете?!

Или си тапа дилер,или пукаш јаки цени.Или и двете?!
Другар таква ми е мене математиката. Ако ти одговара добро ако не да сме живи и здрави. Си имам јас мои муштерии и задоволен сум од продажбата. Нивниот ценовник е 5% повисок од овој. Ако на некој му одговараат цениве нека пише пп или на темава и ќе се договориме.
Ако имаш ти поефтино дај да видиме твој ценовник. Немој само 300 денари да е разлика на хардкор конфигурација.:)

п.с. Со тебе ли се карав на друга тема во врска со деловиве? Памтам од Грција носеше делови и проблемот мислам беше гаранцијата или така нешто.

да со мене се караше,и не беше ништо проблемот,а најмалку гаранција. 300 ден не е разлика,во тоа биди сигурен.

Али ок,секој со својата среќа и математика :)

да со мене се караше,и не беше ништо проблемот,а најмалку гаранција. 300 ден не е разлика,во тоа биди сигурен.

Али ок,секој со својата среќа и математика :)
Па дај твој ценовник. Ако си толку многу поефтин како што викаш ќе зимам делови од тебе па ќе препродавам.:helou:

Јанееее Цените ти се закон.. тоа што планирав да го земам е најмалку 2пати поефтино од сите што ми дадоа цени.. затоа отидов на уште појака конфигурација! доаѓај на МСН да си промуабетиме..

1giga RAM / 667mhz
Ploca ASUS M2N SLI
320GIGS HDD

па кажујте препоруки..

Хардкор конф со 7600 ГТ????...

Би рекол маинстрим више...
Земи си 7800 ГТ или собери пари за...X2400

Еми не сум до толкуа хардкор финансиски поткован..

иначе сеа си сакам 8500 гт .. добра е или?

Ахахаха смешки. 7800ГТ веке не се произведува, а 7600ГТ е најмалце 3 пати побрза од Х2400 (а со тоа и многу поскапа). И да по светски стандарди е мејстрим, али по наши е хардкор.

[MkD]Scout;826770 напиша:
Еми не сум до толкуа хардкор финансиски поткован..

иначе сеа си сакам 8500 гт .. добра е или?

8500ГТ е 50-70% послаба од 7600ГТ или 8600ГТ, таа картичка е напраена колку да имаш нешто со кое што ке глеаш HD филмови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom