Укинување на визите = иселување

• Креатор на темата Креатор на темата HEATHY
  • Време на започнување Време на започнување
Ова ако се однесува лично на мене, си во голема грешка и заблуда.

Не бе лично за тебе,еве ти секако немаш потреба да одиш Бугарија.Тоа се однесува за оние кој имаат Бугарски пасоши или во процедура им е барањето да извадат,сега ќе им треба виза за Бугарија да можат да се одкажат од државјанството или од барањето за Бугарско државјанство.

А ова се однесува само на оние кои имаат бугарски или и за оние кои имаат српски пасоши?

А ова се однесува само на оние кои имаат бугарски или и за оние кои имаат српски пасоши?

Се однесува само на оние кој сакаат да патуваат со Македонски пасош без разлика каков и да имаат друг.Додека земјите во зоната на Шенген ги укинуваат визите за имателите на Македонски биометријски пасош останува на самостојна одлука од властите во Бугарија и Романија дали ќе го следат истиот пример,веќе од утре,или тие практично не мора да ја чекаат Европската комисија.Всушност тоа би можело да биде и првиот тест во вистинитоста на изјавите од ЕУ-секретарите за визна либерализација.:toe:

Ок оти мислев да не има врска ако има и македонски и српски пасош. Еден другар има вака извадено 2 пасоши (мак. и српски), но според ова нема да е никаков проблем.

Се однесува само на оние кој сакаат да патуваат со Македонски пасош без разлика каков и да имаат друг.Додека земјите во зоната на Шенген ги укинуваат визите за имателите на Македонски биометријски пасош останува на самостојна одлука од властите во Бугарија и Романија дали ќе го следат истиот пример,веќе од утре,или тие практично не мора да ја чекаат Европската комисија.Всушност тоа би можело да биде и првиот тест во вистинитоста на изјавите од ЕУ-секретарите за визна либерализација.:toe:

ostaj ovie, tie sol ke jadat samo da ne zaebavaat do posledniot mozen moment... :), mene me iznenaduva kako ova amerikanskive" prijateli " ne se setija da ja ukunat nivnata viza za biometriskite Makedonski pasosi....
...iako opravduvanjeto DRZI..: deka Gwujo KOJ SE PRAVI.............duri i Muzei na Vosocni Figuri, ama sreden, azuriran, efikasen i transparenten sistem na evidencija na pucanstvo i granicna kontrola...NE NI PIPNUVA... :)...

Ajde edvaj cekam da dodji 1 januari 2010 god. :vozbud:

Да не рекоа за 1 Април? или останува 1 Јануари?

па може тогаш ќе се крене стандардот....ќе видат има помалку работници,кои нема да се нафатат да работат за 300 евра,па ќе мора да плаќаат најмалку 300 евра:toe:
а според европски анализи:НАЈГОЛЕМ иселување се очекува на Албанците од МАКЕДОНИЈА!!!

А честито да ви е укинуването ва визниот режим!
Това ке отвори рацете на сите.Убава новина.

А честито да ви е укинуването ва визниот режим!
Това ке отвори рацете на сите.Убава новина.

Сме научиле досега на нероден Петко капа не му кроиме,значи прво чекаме да видиме дали стварно функционира визната либерализација за која нема конкретен датум,туку само шпекулации,па потоа примаме честитки.:toe:

Сме научиле досега на нероден Петко капа не му кроиме,значи прво чекаме да видиме дали стварно функционира визната либерализација за која нема конкретен датум,туку само шпекулации,па потоа примаме честитки.:toe:
Ке функционира,но при конкретни услови.Хората со пари ке можат да шетат во Западна Европа.

Се прашувам дали има некоја скриена клаузула (усна) дека името мора да се реши пред одлуката?

Или сепак не е поврзано..

Се прашувам дали има некоја скриена клаузула (усна) дека името мора да се реши пред одлуката?

Или сепак не е поврзано..
Ако е усна,само можеме да се прашаме,но нема как да разбереме.
Интересно е след като ГР непризнава македонските пасоши,как ке влизат граганите на РМ во ГР?!Со какви пасоши?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom