UEFA Лига на шампиони 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сезоната на Јунајтед преку смалјиња:

Почеток на сезона: :vozbud:

После месец дена од сезоната: :unsure:

После 2 месеца: o_O

После прв дел на сезоната: :eek:

После доаѓањето на Мата: :drk: :vozbud:

После месец од вториот дел на сезоната: :(

Пред почеток на нокаут фаза: :vozbud:

После мечот со Олимпијакос: :confused:

На крај на сезона
008.gif
или
SmileySuicide.gif

Се врти тркалото, за сите победи со "виши сили" ќе настапи суша во Јунајтед. Без ЛШ ќе останат следната сезона, губат 70м во приходи, Видиќ си оди, ќе си оди и уште некој, сите ќе се засилуваат а Јунајтед ќе можат да носат играчи максимум од типот на Мозес (не дека има нешто лошо во тоа) евентуално некој од Португалска/Руска лига да прелажат, и оп тешко до ЛШ пак.

@dragonsky ако за парите ти е тоа за играчи од каков тип ќе се сврте Манчестер, си ги заборавил Најк и Шевролет. Имаат пари за пари, ама додека е Мојс тука за мене нема спас. :)

Се врти тркалото, за сите победи со "виши сили" ќе настапи суша во Јунајтед. Без ЛШ ќе останат следната сезона, губат 70м во приходи, Видиќ си оди, ќе си оди и уште некој, сите ќе се засилуваат а Јунајтед ќе можат да носат играчи максимум од типот на Мозес (не дека има нешто лошо во тоа) евентуално некој од Португалска/Руска лига да прелажат, и оп тешко до ЛШ пак.

Зарем Мозес не играше во Челси? :cautious:

Или Челси не беше тогаш ТАКВА екипа?:sneaky:

Последно уредено:
@dragonsky

Стави и кога победија 4-5 натпревари по ред и почнаa да пишуваат "не отпишавте хехе,ама се вративме а топ 4 не е ни во прашање ГГМУ" :love:

(y)
Ај сега кажи кај си видел ние да го кажеме ова :)
Вие не кажавте оти Мурињо нема шанса да го продаде Мата на Манчестер? :D[DOUBLEPOST=1393369945][/DOUBLEPOST]
@dragonsky

Стави и кога победија 4-5 натпревари по ред и почнаa да пишуваат "не отпишавте хехе,ама се вративме а топ 4 не е ни во прашање ГГМУ" :love:
Ај јас и ти опклада на аватар оти Манчестер ќе помине во 1/4 финале?

Или еве ако си во Скопје може и на милка и кока кола или на сендвич од Вили да не кажеш дека аватарот не вреди ништо. :)

Јас сум убеден дека огромно влијание врз оваа катаклизма влезена во Јунајтед има трансфер-летото, односно сите ствари кои им се десија. Тиаго, Стротман, Озил, Коентрао, а и Руни. Премногу шокови претрпија кои влијаат психички на играчите, па аналогно тоа и на фановите. Многумина ќе речат: Ова е истиот тим од Фергусон, како може да биде толку лошо? Епа исто ко што истиот тим на Интер кој со Мурињо освои триплете во 2010, а после за три месеци делуваше ко третолигаш. Не мора да значи дека ако еден тим бил шампионски, следната сезона не треба да остане непроменет. Еве земете пример сезонава од Баерн, дојде нов тренер (неспоредлив со Мојс) но пак се засилија значајно. Ферги лани го знаеше тоа и го доведе Ван Перси кој беше клучен во освојувањето на титулата.

Летово Јунајтед го доведе само Фелаини, кој не е game-changer а и скоро цела сезона ја преседе повреден. Мораше да се доведат уште 2-3 играчи кои ќе дадат дополнителен boost на тимот. Они го прават тоа со Мата кога веќе шансите за пласман во ЛШ се минмални. Па видете каков само учинок врз тоа имаше еден 17-годишен талент, тоа доволно говори каде беше најголемата грешка на Јунајтед сезонава.

Секако, ова го говорам претпоставувајќи дека целта на Јунајтед беше да остане и сезонава таму каде што навикнавме да го гледаме, вечно во врвот на Англија, а често и во врвот на Европа. За таков Јунајтед, дури и со Дејвид Мојс на чело они изиграа катастрофално. Е сеа, ако сакале транзицијата да ја поминат ко Ливерпул, тоа е веќе друг муабет.

Вие не кажавте оти Мурињо нема шанса да го продаде Мата на Манчестер? :D
Не сме кажале дека Мурињо не продава во иста лига јаки играчи.

Ај и за Мозес да ви кажам. Мозес е играч кој дреме на клупа во Ливерпул. Ако на Јунајтед му се потребни играчи за на клупа, добро, во право сте :)
И во Челзи беше земен за да пополни квота за homegrown.

Зарем Мозес не играше во Челси? :cautious:

Или Челси не беше тогаш ТАКВА екипа?:sneaky:
Кога играше Мозес во Челзи, Челзи отпадна од ЛШ по групи :P

Затоа и спомнав дека не е навреда да се има играч од таков калибар. Мозес прв ми текна можев и друг играч да спомнам ама реков да не се навреди фан на некоја екипа.
Мора да се има такви играчи во секоја екипа, не знам до сега екипа што имала 22 играчи што во секоја екипа во светов би биле прв состав. Мора да се има минимум 2ца играчи од светска класа, 4-5 играчи што во топ форма би биле потенцијална закана за секоја екипа и неколку играчи што не се слаби, знаат да решат натпревар понекогаш, ама реално не се главното оружје на екипата. Е лошото ќе стане кога таков играч ќе стане главно оружје на таква екипа во која што сите фанови би се крстеле. На пример ова му доаѓа како сега сите фанови на Баерн да се ложат на Пизаро. Или Ливерпул на Шкртел. Не дека не ги бива играчиве, знаат да бидат и најдобри на терен во една од 10 утакмици ама ако такви играчи ти се главно засилување ЛШ нема (пример Ливерпул лани преклани што се наполнија со играчи од Рома/Свонси/Миравци) :)

@dragonsky ако за парите ти е тоа за играчи од каков тип ќе се сврте Манчестер, си ги заборавил Најк и Шевролет. Имаат пари за пари, ама додека е Мојс тука за мене нема спас. :)
Јунајтед и до сега имаа пари од спонзори ама сега има пари од спонзори + УЕФА, а сега УЕФА цврц.[DOUBLEPOST=1393370273][/DOUBLEPOST]хех, фанови на Јунајтед подобро ќе беше да го спомнев Бебе место Мозес на пример ?
Кај гледа човек да ви заобиколи да не се најде некој "Е ДА БЕ ПИЗАРО ЗА ВАШИТЕ Е ИЗМИСЛЕН !!" спомнав играч на Челзи и пак коментари. А уште и во заграда пишав дека не е навреда да се има таков играч во тим. И да нацртав пак некој ќе ме цитираше. Тоа е, мозок со инка не се става.
@dragonsky

Најсериозно не ми текнува кога Јунајтед сврзал 5 победи по ред сезонава.

Не може автогол да сфатиш како навреда. :D
Разликата од тимот со кој сакаш да не споредиш е што ние може да трошиме, а тие ке купуваат играчи на буџет се дур не влезат во подобри финансиски води.
Прост пример ти е обидот да го купат Конопљанка.

@dragonsky сврзавме еднаш, во демекври месец, ама во 3 различни натпреварувања. :D

Иначе, немавме толку богати договори со спонзорите, а и пак гледавме да се држеме до некои принципи. :) Ваљда ќе се промени тоа од летото.

@dragonsky сврзавме еднаш, во демекври месец, ама во 3 различни натпреварувања. :D

Иначе, немавме толку богати договори со спонзорите, а и пак гледавме да се држеме до некои принципи. :) Ваљда ќе се промени тоа од летото.
Е тоа дали ќе се промени или не не знам, затоа вие ќе се замарате :D А и баш поради тоа што Јунајтед е екипа која што со години се држи на свои принципи ме тера да мислам дека можеби и не би се сменило ништо летово. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom