UEFA Евро 2016 (квалификации)

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување
Тешко ќе биде за Албанија да избори директен пласман , се чини клучен натпррвар ќе биде со Португалија , ако тој го изгубат тогаш веројатно им виси и местото како најдобра третопласирана репрезентација .

П.С. Навивачите со кечињата изгледаа многуууу грдо .:facepalm:

COFmSVEWwAArytu.png:large

COFlS0EWEAA2Nsy.png:large

COAm0FdWoAE8DqD.jpg:large

COAn2JjWIAAt0eQ.jpg:large

Исланд и Велс :cuc:
Ви текнува дека до пред година ипол Велс беше послабо рангиран од нас. Во групата за СП 2014, ние се наоѓавме во претпоследен, а Велс во последен шешир. Дома ги победивме со 2-1, а таму изгубивме 1-0.
И во групата за СП 2010, ние бевме во 4от, а Исланд во 5от шешир. Знам дека во Скопје ги победивме 2-0, в гости не се сеќавам.

Епа, драги мои, денес разликите се очигледни. Исланд и Велс се први во своите групи, а фиром вечерва ќе изгуби од Лускембург. :facepalm:

Последно уредено:
На гости нерешено мислам оти игравме со Исланд, или 1-0 не тепаа, памтам само оти Пандев промаши еден на еден со голманот.

Последно уредено:
На гости нерешено мислам оти игравме со Исланд, или 1-0 не тепаа, памтам само оти Пандев промаши еден на еден со голманот.

мислам дека 1-0 заврши , седло сам си го закопа.

Ви текнува дека до пред година ипол Велс беше послабо рангиран од нас. Во групата за СП 2014, ние се наоѓавме во претпоследен, а Велс во последен шешир. Дома ги победивме со 2-1, а таму изгубивме 1-0.
И во групата за СП 2010, ние бевме во 4от, а Исланд во 5от шешир. Знам дека во Скопје ги победивме 2-0, в гости не се сеќавам.

Епа, драги мои, денес разликите се очигледни. Исланд и Велс се први во своите групи, а фиром вечерва ќе изгуби од Лускембург. :facepalm:
Не дека се фалам, пошо не дека беше тешко да се предвиди, ама мака ми е шо не ги уплатив сингл дрвата.

Ај ај ај што направи Швајцарија, губеа до 80-та минута со 0-2 од Словенија, за да потоа ја свртат на 3-2.

Словенија можеше со победа да биде втора и да се изедначи со Швајцарија , што само направи Швајцарија . :eek:

Vo prvite 15min Svajcarija promasi nekolku sansi i bese podobar protivnik, pri edna nafrlena topka od Shaqiri, Klose sam so Handanovic promasi zicer sansa.

Posle se do krajot na prvoto poluvreme bese izednaceno, e togas Slovencite profitira od edna kardinalna greska na Schar i Novakovic sam pred Sommer uspea da postigne gol.

So samiot start na 2pol od eden korner Slovencite napravija 2:0, a vednas posle vtoriot gol Ilicic promasi zicer za 3:0 koga sakase da lobira, koja sansa ja imase, a Svajcaricite do 80min bez prilika za gol, ne znaeja sto da pravat zo topkata, e posle izmenite na PETKOVIC go napravija svoeto.

Otkako izramnija na 2:2, Svajcarcite vo euforija i vo toj moment sudijata ne dosudi CIST PENAL za Slovenija, e posle toa so mnogu srekja pri edna greska na igracot na Slovenija Svajcarite ja zemaa topkata, sutirase Schar i negoviot sut bese blokiran od Cesar mislam i otide do Drmic koj mnogu lesno postigna gol vo 94min

Katanec se povlece totalno na 0:2, a nivnite igraci kako da pred vreme vo euforija, no Svajcarija ne e taa pred nekolku godini, ima mnogu rabota za Petkovic, igraci kako Dzemail koi do pred ovoj mec ne odigrale 6meseci ne treba da igraat od prvata minuta, a talentot EMBOLO ne e za klupa, koj talent e ovoj, koj ke go kupi ke napravi dobar transfer:D

Абе на Русија селектор им е Леонид Слутски, на ЦСКА тренерот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom