Џони Вајсмилер
Don't share my food
Немаат врска муабетиве, гледав Реал-Атлетико пред извесно време и што да видам, мизерија и смртна досада, проблемот е во тоа што се прават луѓево некои стручњаци за фудбал а не разбираат.дека се само тв-гледачи. Мене ми е битно да е интересно, не се правам стручњак па да дремам пред телевизор како нездрав на утакмица Хетафе-Сарагоса. Врска немам во глобала од шпански фудбал, понекогаш во друштво дерби утакмица ако гледам и тоа е.
Запнале сите колку ќе имала Италија во ЛШ по неколку години небаре живее некој во Фиренца па ќе му направи разлика нешто тоа.
Пак сите јадат лајна и пак сите на далечинско ќе бараат каде има утакмици од ПЛ
Прво треба шпанската публика да ја убедат дека таму се игра најдобар фудбал за да не стојат трибините полупразни
Никој не дискутира кој фудбал е поинтересен за гледање туку кој е поквалитетен
И мене искрено ме нервира кога тука членовите се палат ако некој напиши нешто лошо за нивните омилени клубови или лигата каде што играат а не да си гледаме во сопствениот двор во најмизерната држава во светот со најслаба фудбалска лига каде во стадионите нема повеќе од 30 луѓе(пола од нив редари)...мене првично кога ќе ме праша некој за кој навивам инстант му одговарам Пелистер а не Интер и тоа на сите му е чудно...е затоа сме вакви мизерии бидејќи не си го почитуваме локалниот клуб и домашниот фудбал и стигнавме на некојси Англичани,Шпанци,Италјанци и Германци да му се радуваме преку телевизија да се мочам на нив.
Шпанија иначе е далеку посиромашна од Англија во секој сегмент и во градовите живеат помалце жители отколку во Англија па нормално дека ќе има помалце публика....и плус рачунај далеку посредена држава е Англија од правосуден систем,закони,имаат ред,имаат концепт,одлично си го рекламираат фудбалот и маркетингот му е на врвно ниво...додека во Шпанија овие работи се малце позапрежни ,но тоа не го прави фудбалот поквалитетен и поинтересен...
Во Европските натпреварувања се гледа кој е кој..ако направиме компарација во квалитет и head to head дуели помеѓу Шпански и Англиски екипи ќе ти стани смешно бидејќи Англичаните за жалење се...и за некогаш да ги стигнат Шпанските екипи во квалитет треба првин да се научат фудбал да играат а не да ја лупат топката и да ги фаќаат паники после 80-та минута како што прават 90% од тимовите во Англија