UEFA Champions League - Season 2024/25

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.681
Поени од реакции
22.537
Во секој случај Дортмунд е отскочна даска за фудбалерите, ако не е Баерн тогаш е Сити, Реал, Барса итн. Халанд, Санчо, Геце, Лева, Хумелс и има уште ама да не набројувам сега, таа е поентата. А не може лигата да е појака од италијанската ако вториот тим по јачина (финансии, услови, стадион и се останато) е пролазна станица за играчите кои ги има и им се задржуваат по 1-2 сезони.

Глуп е муабетот со ГГ3 + на членот погоре, а ако не се лажам лани Серија А рекорди сруши по ефикасност историски гледано, ама ме мрзи сега да го барам податокот. Шпанија е каде каде помртва лига од тој аспект.
Normalno deka ima desetina klubovi nad Dortmund, finansiski, sportski ili od renome. Tie igraci sto gi nabroja se svetska klasa ili blisku do, koga zaminuaat. Haaland, Sancho, Götze, Hummels, Lewa, Bellingham.

Pricinite se poznati. Dortmund od tie klubovi finansiski e daleku poslab. Nema tolku pari od TV-prava (Anglija), nema oligarsi zad sebe ili drugi koi davaat pari kolku sto sakaat, ne se tolku popularni vo svetska ramka da imaat tolku priliv od marketing i sponzorstva pa i ne pravaat povekje ludi zadolzuvanja kako drugi klubovi. So toa obejktivno uslovite se ograniceni odnosno drugo klubovi finansiski i sportski nudat povekje. E sega ako vidime kade odat tie igraci, toa se klubovi kako City, Chelsea, Manchester, Baern, Real, Barsa. Oti pa ne odat vo Italija? Posleden poskap transfer od Dortmund vo Italijanski klub e Evanilson 2001/02. Ili ako ne gledame kaj podobrite igraci ete Jeremy Toljan 2021/22 vo Sassulo. Ako sme realni, igraci koi gi dade Dortmund na vrvnite klubovi i od Juve, Milan ili Inter ke zaminea tamu. Taka da ne se nisto podobri tuku ednostavno jacinata na Bundesliga i Seria A e slicna.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.818
Поени од реакции
2.195
@Stefan-kobe Ама пак на тебе на ливче Лајпциг и Келн ти беа 3 плус. Што сега ќе убедуваш дека у Серија А се игра поатрактивен фудбал од Бундес?

Игорче батали тој муабет за Дортмунд каде финансиски се немоќни. Дортмунд постои како клуб само за да продава играчи, една ебана сезона не одвоивте бар минимални напори да го сочувате тимот и да нападнете титула. Леверкузен е исто финансиски немоќен со многу други клубови па не го распродаде тимот одма и му допушти на Чаби да направи тим за титула нешто што е научна фантастика за БВБ . А ви понуди некој 50 милиони за играч по автоматизам прифаќате, за Баерн и попуст имате.

Последно уредено:
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.895
Поени од реакции
10.441
Дортмунд е на берза, нивната цел не е да усреќат некои си навивачи туку да им донесат профит на shareholder-ите. Затоа продаваат играчи за профит без да им трепне. Исто затоа пред некоја година ако се сеќавате имаше узбуна напад со бомба врз автобусот на Дортмунд, па излезе некој типац сакал да го манипулира маркетот и да ја намали вредноста на акциите. Ваљда имал шорт опција. Покапиталистички од ова здравје, нема врска со фудбал. Туку некаде на исто ниво со сопственик олигарх.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.813
Поени од реакции
60.778
Два дена поминаа и уште не ми влегува во глава што направи она говедото од Милан. Колку треба да си глуп при водство од 1-0, тотална доминација на терен, при Вар и при 100 камери, да се фрлиш да глумиш пенал. Копито глупо неписмено.

Криво ми е за другар ми Forza ACM, се нервирам... :kafence:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.736
Поени од реакции
20.376
Буквално ги исфрли од ЛШ со потегот, цел концепт на игра му го поремети на тимот.
Да сум тренер нема да помириса терен до крај на сезона, ионака немаат фајде од него а и уфилман е дека е некоја звезда.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.736
Поени од реакции
20.376
Исто се фаќа кој и да се падне.
И јас така велам Рикене.
И против Баерн и против вас ќе има пеколни натпревари.
Тоа е стварта на ЛШ, за такви натпревари се живее.
Кардиологот не се согласува со моето мислење ама ќе ја наредиме некако :LOL:

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.871
Поени од реакции
4.898
И јас така велам Рикене.
И против Баерн и против вас ќе има пеколни натпревари.
Тоа е стварта на ЛШ, за такви натпревари се живее.
Кардиологот не се согласува со моето мислење ама ќе ја наредиме некако :LOL:
A ginekologot sto vika?

Член од
19 март 2013
Мислења
3.691
Поени од реакции
5.811
ПСЖ - Барселона
Бриж - Лил
Реал - Атлетико
ПСВ - Арсенал
Бенфика - Ливерпул
Дортмунд - Астон Вила
Баерн - Леверкузен
Феенорд - Интер

Да не се мачите ждребот да го глеате :icon_lol:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.736
Поени од реакции
20.376
A ginekologot sto vika?
Препорачано, поќе се лачи допамин, во мојот случај, во случај да е и женати за Јувентус немој да ја тераш да гледа фудбал, контраефект ќе има.

Kajgana Shop

На врв Bottom