UEFA Champions League 2014-15

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои ЛШ?

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Според мене ова се чисти глупости демек продавал дресови па играл, тоа во припремни утакмици низ САД и Малезија можеби, но во првенствени утакмции и ЛШ, каде што влогот е многу поголем од продавање дресови игра кој е посремен, кој се повеќе вклопува во тактиката на тренерот и кој има повеќе квалитет, според твојата логика зошто Реал ги купува Пепе, Кедира, Ди Марија и што ти ја знам, може место нив да купи некои што продаваат повеќе дресови а се понеквалитетни и да играат.

Ти сега споредуваш баби и жаби..сега сме 2015 година, а не 2012..тоа време Стариџ го немаше искуството и физичката снага како што ја има сега,тоа време беше недокажан играч и не добиваше шанса бидејќи во Челзи тешко се добива шанса освен сите ако се повредени,тоа време Торес колку толку беше во зенитот на кариерата и сепак Челзи плати огромни пари за него па ќе беше страмота да не го играат и туку така да го фрлат на клупа за неискусниот Стариџ..па медиумите ќе го растргнеа Боаш или Ди Матео...неможиш да споредуваш нешто што не се споредва

Знам дека пиша хипотетички, ама не му држеше вода, па затоа така го прашав.

Небитно, гледам дека нема да се убедиме, џабе е да пишуваме понатака.
Па кога е прашано хипотетички а така беше, зошто го оценуваш како аргумент или дека не држи вода? Не држи вода што ти кажа дека треба да се оценуват по основ на тоа што досега го имаат напраено, а збориме за моментална форма и рејтинг на шпицови.
Според мене ова се чисти глупости демек продавал дресови па играл, тоа во припремни утакмици низ САД и Малезија можеби, но во првенствени утакмции и ЛШ, каде што влогот е многу поголем од продавање дресови игра кој е посремен, кој се повеќе вклопува во тактиката на тренерот и кој има повеќе квалитет, според твојата логика зошто Реал ги купува Пепе, Кедира, Ди Марија и што ти ја знам, може место нив да купи некои што продаваат повеќе дресови а се понеквалитетни и да играат.
:icon_lol: ок

Сепак џабе се споредбите, споредувате различни системи на игра со различен тип на напаѓачи и нема да има крај дискусијата.
л.

Ме мрзи пак да го пишам истото и да се докажувам..еве го мојот одговор содржан во твојот пост

Па кога е прашано хипотетички а така беше, зошто го оценуваш како аргумент или дека не држи вода? Не држи вода што ти кажа дека треба да се оценуват по основ на тоа што досега го имаат напраено, а збориме за моментална форма и рејтинг на шпицови.

:icon_lol: ок
Епа ајде биди реален и кажи која е моменталната форма на Стариџ. Па ликот има се на се 5 утакмици изиграно сезонава.:toe:

Моментално Стариџ не е во никаква форма АМА ако се спореди брзината на играчите, снаодливоста, дриблингот, разигрувањето, мислам дека каде каде е пред Бензема, додека пак од друга страна цврстината и тоа што не е склон на повреди се предност на Карим.

За реализација не сакам ни муабет да правам :)

Ти сега споредуваш баби и жаби..сега сме 2015 година, а не 2012..тоа време Стариџ го немаше искуството и физичката снага како што ја има сега,тоа време беше недокажан играч и не добиваше шанса бидејќи во Челзи тешко се добива шанса освен сите ако се повредени,тоа време Торес колку толку беше во зенитот на кариерата и сепак Челзи плати огромни пари за него па ќе беше страмота да не го играат и туку така да го фрлат на клупа за неискусниот Стариџ..па медиумите ќе го растргнеа Боаш или Ди Матео...неможиш да споредуваш нешто што не се споредва
Стариџ дечкото просераваше како не му било дадено шанса во Челси и несакал да игра на крило, иако му беше дадено шанса и играше и пред Торес некои утакмции и пак беше катастрофа, е сега ако сакаш да споредуваме Бензема и Стариџ, во корист на Бензема е тоа што е каде каде потимски играч од Стариџ овој е у филм дека е најдобар (цигански менталитет) и асистирање тешко кај него, физички Бензема е каде каде појак, игра во Реал редовно веќе неколку години, му зема место на Игуаин кој сега кине во Италија, додека во корист на Стариџ е брзината и шутот, а ти што викаш против појаки екипи и овој се нема нешто посебно искажано, друго Стариџ е каде каде постаклен и има само една добра сезона изиграно во партнерство со Суарез кој што можеби е и најдобирот напаџач моментално, каде што тврдам повеќе време дека ланската одлична сезона на Стариџ е повеќе заслуга на Суарез одколку на него самиот, друго Бензема е повеќе тимски играч и пак има каде каде боље статистика од циганинов, така да како и да свртиш некако повеќе ми влече дека Бензема е подобар.

Чисто како инфо, Пикса му е нешто нафуран на Стариџ и од негово одење од Челзи во Ливерпул го сере дека бил циган. Да даде 235423423 голови во полусезона, пак нема да има пост каде што ќе спомне дека има цигански менталитет и плачел како пичка :D

Те молам објасни ми како е Стариџ подобар фудбалер од Бензема, а и Манџукич, на страна тој нацистички поздрав. Со што? Факт некој извади ми, а тоа да не биде дека Бензема е теле, ваков, онаков. Еве повели, пукај со аргументи.

Стариџ бе мајко мила, со само ЕДНА добра сезона во својата кариера. :ROFLMAO:

Стариџ нема шанси да биде добар играч како единствен шпиц во напад. Не се снаоѓа. Мора да има некој друг „главен“ во напад, а тој да биде подршка. Тогаш е доста попродуктивен.
Не може Стариџ со една добра сезона, да биде подобар играч од Бензема. Никако.

Стариџ нема шанси да биде добар играч како единствен шпиц во напад. Не се снаоѓа. Мора да има некој друг „главен“ во напад, а тој да биде подршка. Тогаш е доста попродуктивен.
Не може Стариџ со една добра сезона, да биде подобар играч од Бензема. Никако.

Се сложувам дека не може да биде сам напаѓач во ваков Ливерпул. Тука доаѓаме до тоа, каков би бил ако позади него ги има Бејл и Роналдо и се разбира, хипотетички ситуации еден тон :)[DOUBLEPOST=1429264673][/DOUBLEPOST]И да, не е една сезона туку сезона ипол. И кога дојде, газеше до крај на сезона :D

И? Немој бе како Миланезиве со клипот дека Неста го сопрел Меси. :D
Ова ќе го најдеш и за Роналдо, и за Меси.
Сеа јас да бидам детенце и да ти ги постирам клиповите со по 1000 гола у сезона на Бензема и кој ќе биде во право? И не те прашав да ми постираш фејлови од Бензема, него да ми аргументираш зошто Стариџ со една добра сезона во кариерата е подобар играч од Бензема. Бројки, голови, факти...

И? Немој бе како Миланезиве со клипот дека Неста го сопрел Меси. :D
Ова ќе го најдеш и за Роналдо, и за Меси.
Сеа јас да бидам детенце и да ти ги постирам клиповите со по 1000 гола у сезона на Бензема и кој ќе биде во право? И не те прашав да ми постираш фејлови од Бензема, него да ми аргументираш зошто Стариџ со една добра сезона во кариерата е подобар играч од Бензема. Бројки, голови, факти...

Како со факти и броеви да ти објаснам дека Стариџ има подобра фудбалска техника од Бензема, дека се движи подобро, дека има повеќе осет за гол?

Како со факти и броеви да ти објаснам дека Стариџ има подобра фудбалска техника од Бензема, дека се движи подобро, дека има повеќе осет за гол?
Па ете така, тоа се гледа по бројките во нивните кариери. Ова дека има повеќе осет за гол е факт кој ти и само ТИ го изнесуваш. Бензема има дадено еден тон голови со еден потег, односно со фантастични реакции. Стариџ е побрз од Бензема и има подобра техника, односно подобро дрибла, а во другите аспекти за мене Бензема е подобар играч.

Па ете така, тоа се гледа по бројките во нивните кариери. Ова дека има повеќе осет за гол е факт кој ти и само ТИ го изнесуваш. Бензема има дадено еден тон голови со еден потег, односно со фантастични реакции. Стариџ е побрз од Бензема и има подобра техника, односно подобро дрибла, а во другите аспекти за мене Бензема е подобар играч.

Бензема игра 8 години во Реал, Стариџ сезона и пол, и ти сакаш со бројки нешто да ти докажам? Фер барање. :brlav:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom