UEFA Champions League 2010-2011

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.576
Вака:
2)Интер-Барселона(1-дуел:Гол од офсајд за Милито)(2-Дуел:Непостоечки црвен за Мота и поништен чист гол на Бојан)
Вака:
2) Интер - Барселона (1-дуел: Досуден непостоечки офсајд за Милито при ситуација 1-1 со Валдез, досуден непостоечки фаул од Ето на работ од шеснаесетникот на Барселона кога шансите за гол беа големи, глумење пенал од Меси и немаше жолт картон, повторно глумење пенал од Алвес но овој пат заработи жолт картон и само покажува какви глумци биле Барса и со Интер, и конечно гол од офсајд од Милито) (2 Дуел: Непостоечки црвен за Мота и час по глума од Бускетс)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
По успореното видео на јутјуб видов дека Алвес прв стигна до топка, што и не е така биден факт, но.. во дел од секундата кога Алвес исфрлаше Пепе ја удри топката, а преку топката му ја разнесе ногата. Овој помисли дека директно го удри по нога, и почна драмата.

Дотолку се гледа вака снимката, тогаш црвениот е престрог, но сето тоа во живо, на терен изгледа ужасно. Она што пресуди за црвениот картон е бруталноста на Пепе кој не ја тргна ногата по стартот, туку продолжи да ја бара ногата на Алвес. А тоа мене, судијата и сите неутрални фудбалски љубители не натера да мислиме дека има намера кај Пепе да го повреди Алвес.
убаво се гледа како Алвес ротира за 360 степени од силата на ударот,среќа што Алвес ја стегна силно ногата(коленото) ако беше лабав ќе му отидеше кариерата

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
^Bianconero Vero ако ти се точни годините нема спас за тебе...
Што те вртам бе, треба да сочувствувам со вас? Ме заболе ноктот на малиот прст. Се што му се случува на Мурињо му е по заслуга. Голем тренер, мал човек, само тоа можам да го кажам за него.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Вака:
2) Интер - Барселона (1-дуел: Досуден непостоечки офсајд за Милито при ситуација 1-1 со Валдез, досуден непостоечки фаул од Ето на работ од шеснаесетникот на Барселона кога шансите за гол беа големи, глумење пенал од Меси и немаше жолт картон, повторно глумење пенал од Алвес но овој пат заработи жолт картон и само покажува какви глумци биле Барса и со Интер, и конечно гол од офсајд од Милито) (2 Дуел: Непостоечки црвен за Мота и час по глума од Бускетс)
не заборавај малиот офсајд на пиже за голот

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Ај ставете крај на муабетиве се виде дека нема црвен и точка.Тој го одлучи наптреварот и растури се‘ кај нас.Сигурно Мурињо со имал некоја замисла после 70 мин како да се нападне.
Ама ако,ние не заслуживме да победиме барем јас не сакам онака да победиме па затоа на истиот начин би требало да размислуваат и фановите на Барса за оваа победа.ПРед се тие за глумењето и судиското помагање,а ние за играњето како волови и уништување на убавината на фудбалот.Уште еднаш ќе кажам,најмногу да се засрамат репрезентативците на Шпанија како коледи Евр. и Свет прваци ги гледаат милијарда луѓе а тие види што прават.(СРАМОТА-поготово за Валдес,Пике и компанија како нив).Само Пујол и Икер се трудат да ги смират.
Затоа и се капитени. :)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
можеби ќе нападне во вториот меч после 70та минута...

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Како и да е, гнасни екипи се и двете, ако има господ Манчестер ќе си ја земе оваа, пошто они бар кога искачаат на терен, искачаат да играа фудбал. Од овие серка ме фаќа.
.

<3

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
хехе сега да му забодат уште една петка и клоцата у гз...:)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.078
Поени од реакции
45.941
П.С:Истиот муабет го тераш.Баба да имаше муда,Јас да бев Штарк,што ќе беше после влегувањето на Кака, Диара....
Црвениот беше црвен(така рибери си поеба финале лани исто така и едуардо да силва си ја заеба кариерата-баш заради такви стартови) и се работи за моментот.Некои работи не се враќаат назад и никогаш нема да знаеме што ќе беше.
Kaj виде дека ја го терам тој муабет кога други го тераат а ми реплицираат ...
Што би направил пази, ЈАС, член на кајгана форум, во таква ситуација, или ти, или некој трет,е тоа е што би било кога би било, а не она моето кое вели дека Штарк е едно, ние овде на форумов нешто сасвим трето.
Точно е дека нема назад, го потенцирав тоа, но ипак форум е и нека се тера дискусија, се знае дека ваквите теми едно 3-4 дена здраво ќе се дискутираат, ако не и повеќе.

За црвениот картон 2 работи беа пресудни, изглумениот контакт од Алвес кој беше изнесен на носилки ( ко што рече и Талахасе, секој втор играч во ваква ситуација користи прилика да изнуди картон и да покаже глума уз пут ), и Пепе кој има репутација на човек со психички проблеми. Ваков старт да направеше Меси, или Гигс, или некој трет играч кој во светот на фудбалот не важи за грубијан ни со жолт немаше да помине или еве, максимумот ќе беше жолт картон, ваквите двојни, тројни, сеедно, аршини од судиите за одредени фудбалери секогаш биле карактеристични, примери мал милион, не се сите еднакви пред нивните критериуми.

Али маме му еам, за доброто на мечот, ко што и у финалето на СП Де Јонг за апла убитачен старт не доби црвен, и тука, простор за превид имаше еден тон, еве, батали ме мене или некој трет контра тврдењата дека црвениот бил заслужен, го имаш и Гери Саутгејт кој бил и професионален фудбалер и фубалски тренер, такоџе и он е со тоа тврдење дека жолт картон требаше да биде досуден.

Мене не ме накурчи тоа што картонов бил незаслужен односно што Реал го јадеше, туку и онака лошиот натпревар беше докопан, и воопшто, целиот двомеч у пакет со тоа, вториов натпревар уз сите тие суспензии кај Реал и резултатов од првиов меч ќе биде чиста рутина за Барса ... ваљда. :)

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
абе да имаа Реал некоја асална шанса да ги разберам да се бунат...ама вака незнам што им е филмот. И многу добро си знаат Барса...овие ке кршат нози...ние ке глумиме невини деца...на крајот се исплати. БРАО МОМЦИ !! :)

A

apidrone

Гостин
Абе од шо им се скршени нозете, глеам не можат да одат. Се прашувам, како ли ќе скрпат тим Refcelona до крај на сезона? Од б тимот ќе зимаат играчи или како? Пошо нели сите се испокршени...

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Абе од шо им се скршени нозете, глеам не можат да одат. Се прашувам, како ли ќе скрпат тим Refcelona до крај на сезона? Од б тимот ќе зимаат играчи или како? Пошо нели сите се испокршени...
не се нервирај брат4е..

Kajgana Shop

На врв Bottom