UEFA Champions League 2010-2011

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не не, така ти се чини, а и на мене и на фантомикс и уште на пола свет што прати премиер лига...изгледа бладаме/збориме во сон, мочаме во гаќи и трипаме...Али платини дрка (љушпа го праи) на Барса (без навреда до нејзините навивачи)...;)
Ма тој само „ја препознава вистинската убавина на фудбалот“.

Ама па на пример, има некој ко мене шо единствено ги спомна вашите глупи гермаснко-италијански дуели само во смисол дека таквото ме боли за то, и исклучиво пишува за бессмисленоста на то исто вреднување на ЛШ и ЛЕ. Самата УЕФА е контрадикторна ко прво, ЛШ и ЛЕ од едни аспекти ги третира целсоно различно, а од други сосема исто. Да, точно е оти то е така и не можиме да смениме, ама то не ме запира да кажам дека системот е бессмислен, ко Платини да го вовел.

--- надополнето ---

Од кога е ова бодување? Од поодамна или месјето нешто изведува пак? Во секој случај, мојата поента е дека бессмислено е едно полупрофесионално натпреварување ко ЛЕ да се вреднува исто со ЛШ во тој поглед.

па и не е исто баш само исто е бодувањето за победа или нерешено али за пласман во 1/8 финале во ЛШ се добива 9 бонус поени од тим и за секој понатамошен пласман плус бонус од по 1 поен а за во ЛЕ само 4 и тоа ако си бил трет во ЛШ групите а ако не нема ич бонус поени во ЛЕ се до 1/4 финале првите бонус поени за пласман во ЛЕ се пласман во 1/4 финале и тоа бонус 1 поен и секој понатамошен пласман со по плус 1 поен.

Или е во врска со Пике или Валдес па затоа е толку приврзан со шпанците,друго објаснување нема :toe:

Иначе мене и мерак ми е што германците го обезбедија 4-тото место за ЛШ.
Имаат одлични фудбалски школи,работат одлично со млади деца во академиите,прават играчи од мали нозе.
Дисциплинирани до максимум,фер-плеј секогаш и во пораз и во победа,играат убава игра и за око и со самото тоа постигнуваат резултати.Другиве земји треба да земат пример од Германија како фудбалска нација и да го следат за во иднина.

па и не е исто баш само исто е бодувањето за победа или нерешено али за пласман во 1/8 финале во ЛШ се добива 9 бонус поени од тим и за секој понатамошен пласман плус бонус од по 1 поен а за во ЛЕ само 4 и тоа ако си бил трет во ЛШ групите а ако не нема ич бонус поени во ЛЕ се до 1/4 финале првите бонус поени за пласман во ЛЕ се пласман во 1/4 финале и тоа бонус 1 поен и секој понатамошен пласман со по плус 1 поен.
Од бессмислено стана помалку бессмислено. Но сепак, остана бессмислено. Гајле и е на една фирма (клуб) за то колку поени ќе освој за нејзиното глупо првенство, ако за добиен натпревар во ЛШ оди 600000 евра мислам беше, колку е за ЛЕ? Баш ме интересира, имаш информација за ова?
Не ми се верува само колку е УЕФА контрадикторна. Ама то е политика.

--- надополнето ---

Имаат одлични фудбалски школи,работат одлично со млади деца во академиите,прават играчи од мали нозе.
Дисциплинирани до максимум,фер-плеј секогаш и во пораз и во победа,играат убава игра и за око и со самото тоа постигнуваат резултати.Другиве земји треба да земат пример од Германија како фудбалска нација и да го следат за во иднина.
Да не го мислеше ова за Шпанија? :icon_bigg

Дефинитивно за Германија.Во Шпанија таква стратегија спроведува само Барселона низ годиниве,во Германија спроведуваат сите.
Јас лично се воодушевувам на германците во тоа поле,ама вистина.
Последниве 2 години ја пратам и Бундес лига и втората германска лига,и можам да кажам дека да има малку поасолни екипи ќе биде подобра и од Премиер.

Дефинитивно за Германија.Во Шпанија таква стратегија спроведува само Барселона низ годиниве,во Германија спроведуваат сите.
Јас лично се воодушевувам на германците во тоа поле,ама вистина.
Последниве 2 години ја пратам и Бундес лига и втората германска лига,и можам да кажам дека да има малку поасолни екипи ќе биде подобра и од Премиер.
Оти бе, Реал да не не спроведува? Колку играчи од Ла Лига се излезени од Реал? Е сега шо се Реал Мадрид и Барселона главни во то, па шо да прајме, ко цел нивни систем е воспоставен по нивна желба и терк. Барселона гледа таму некој 12-годишен Андрес И. од Валенсија или негде од околината и го собира, некој Лионел од Аргентина го пумпа со хормони и го прај играч. А Челзи е арогантен оти му платил одредена сума на Феенорд за нивни младинец кој тие претходно го зеле од друг холандски клуб. Јебига.

А кај германците системот е многу поширок, почнува уште од основни училишта, кој има предиспозиции за спорт (значи и фудбал) а кој не. Клубојте се крајна работа. Немам побарано појќе, можи да има нешто на англиски.

Нессекирај сега ќе почне и низ Лондон да спроведува таква стратегија.

Бобане, коа ќе го осетиш она што ја лани го осетив на своја кожа, ќе правиме муабет, до тогаш, терај си на претпоставки само, едноставно незнаеш како е, а и да сакам, не можам да ти го доловам чувството, јебига ...

Што да осетам бе? Ја коа прославив титула на Баерн во ЛШ, Интер го немаше нигде, и пак ќе исчезните сеа и ќе се појавите по 60-тина години као Халеева комета.

И не едитирај постови кои не ти одговараат.

Мене на пример ми е многу бедно тоа сметање на коефициентите каде што ЛШ е еднаква на ЛЕ, а знаеме колку е квалитетно ова натпреварување впрочем не за џабе го добило името 'куп на губитниците' кој го освојуваат најчесто тимови кои испаднале од ЛШ односно не ни успеале да влезат во групи. Ќе го земам во случајов примерот на Syn со Шахтјор кој во таа година 2008/09 испадна од ЛШ односно заврши трет, а подоцна ја освои ЛЕ и на крај имаше поголем коефициент од Барса која таа година 'згази' се пред себе и освои 6 титули и истата таа година Украина го имаше највисокиот коефициент благодарејќи на Шајтхор и секако математиките за одредување на коефициентите.
Еве сликовито:

uefacoef.jpg

Нервира фактот што Германија му зема место на Италија кое води во лигата на шампионите, а во која германците се далеку од супериорни во однос на итаљаните.. збориме за последниве 5 години каде статистиката го кажува ова:
Ќе ја искористам статијата на Carlo Garagnese

Uefa Champions League
06/07 - Only one German team, Bayern, got out of the groups. They were beaten in the quarters by Milan. Three Italian sides reached the last 16, two reached the quarter-finals, and one won the competition – Milan.

07/08 – Only one German team, Schalke, got out of the groups. Schalke were beaten in the quarters by Barcelona. Three Italians reached the last 16, one reached the quarter-finals.

08/09 – Only one German team, Bayern, got out of the groups. Bayern were beaten in the quarters by Barcelona. Three Italians reached the last 16, and all were eliminated.

09/10 – Two German teams reached the last 16, one of whom was eliminated. Bayern progressed to the final where they were beaten by a Serie A side. Three Italians reached the last 16, two of whom were eliminated. One won the competition - Inter

10/11 – Two German teams reach last 16, three Italian teams reach last 16.

Italy's Superiority Over Germany
5 Number of German CL quarter-finalists in 8 years
14 Number of Italian CL quarter-finalists in 8 years
9 Years since Germany last won the CL
2 Number of CL titles Italy has won in last 4 years
1 Number of German finalists in last 8 years
5 Number of Italian finalists in last 8 years

Додека што се однесува на нивната 'супериорност' во Европа Лигата слободно можат да го добијат тоа место но кое води до истата, а не во ЛШ. :smir:

Uefa/Europe League
06/07 – Only one Italian team reaches last 16, two German clubs in last 8, one in semi finals.

07/08 – One Italian team and one German team make semis, but four German squads in last 16, to Italy’s one.

08/09 – One Italian team in quarters, two German sides in semis and one in final.

09/10 – Only one Italian team reaches last 16, two Germans in last 8, one in semi finals.

10/11 – Only one Italian team reaches last 32, two German sides in last 32.

Боби[Мкд];4117411 напиша:
Прашајте што сакате ако немате јасно, добро сум информиран за оваа правило.
Како нема да бидеш кога 12 години правиш математики за да вратите едно место во ЛШ за Маинц :pos:

--- надополнето ---

Боби[Мкд];4117507 напиша:
Треба барем на честитаат жабариве за напорот на германските екипи кои иако се 6 ги "надиграа" 7 италијански екипи во последните 5 сезони.
Те цитирав претходно, али сам се побиваш.

Еднаш само го видов на кратко бодувањето, и ако победи германска се дели со 6, ако победи италијанска екипа се дели со 7.

Значи, нема врска бројот на екипите, туку победите.

Боби, не учи правила на памет, разбери некои работи додека ги читаш :)

Добро де го знам тоа, дека се важат победите. Многу пати сум го напишал тоа ко факт, ама прв пат немој ме фати во лагата. Паметно момче си ти, личиш на мене. :)

Боби[Мкд];4117554 напиша:
Незнам што сакаш да кажиш со постовите, самиот си се бламираш. Мене не ми е сатисфакција тоа, нормално дека бев разочаран од финалето и дека супер ќе беше да победиме, но тоа е тоа, фудбал е. Константност имаат германските екипи, 5 сезони по ред праат појше поени од Италија...
Константност од 1 финале на секои 10 години, Go Germany, Go !!!

Плус на Евровизија имат Германци, а Италијанци не. Не знам како не го спомнавте то претходно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom