UEFA Champions League 2010-2011

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Ова е истиот лик кој што после мечот со Валенсија направи статија како Барселона веќе била досадна со играта и сите голови веќе биле видени...WTF?

И еве го пак со ''eкспертот'' се жали на судиски одлуки од последниве 5 години.

Елитните клубови и големите менаџери најчесто не коментираат судиски одлуки, освен нели ако не е директен грабеж и фаворизирање.
Те оштетиле за 1 гол/пенал...бујрум дај уште 2 гола и докажи дека не биле у право, вака се се сведува на плачипичкарење.

Барселона имаше 13 шута на гол, и уште најмалце 7 сигурни голови кои што можеа да ги дадат во секое време тоа е факт.
Арсенал беа мизерија над мизериите...и 13 играчи да имаа на терен пак ке ја бркаат топката ко муви без глави.

And that is my friends the ugly truth :)
Абе, океј имале 13 шута во рамките на гол и Арсенал 0, и пак резултатот до тој црвениот на Ван Перси имаше 1-1. Зошто не ја погледнеш и другата страна ? И Интер лани не шутна повеќе од еднаш во гости, па знаеш како заврши.
Арсенал имаше резултат по првиот меч, нема потреба да напаѓа. И на таков сомнителен црвен, со која волја ќе продолжат натаму, коа не можат да се бранат со 11, а не со 10. Него ај да не ја тупам, не викам дека нема да поминеше Барса, али сигурно ќе гледавме поинтересен фудбал до крај.

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
Што е акси снема веќе од твојата иновативност? Црвенко неможеш да ми даеш па се фаќаш за сламка. Поинтересно ќе беше да ми даеш црвенко вака не си кул.

--- надополнето ---

20 години сум братче. За Реал сум 2/3 од твојата вистинска возраст.
jas sum 22 za barca sum od 97 godina pa ti vidi a ti sigurno za real si od 2002 garantiram so gla zatoa ne seri mnogu

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Која иновативност? Нема да измислувам топла вода.
Не давам негативна репутација, затоа што те игнорирам, ако не приметуваш -.-
Ok, stay cool.
Aкси бејбе дај раче да ти пишам 5. Ме заболе Диме Меѓуножниов за тоа што ме игнорираш.

--- надополнето ---

jas sum 22 za barca sum od 97 godina pa ti vidi a ti sigurno za real si od 2002 garantiram so gla zatoa ne seri mnogu
За 22 години прилично несооедветно се понашаш. Еден пост немаш напишано со аргументи да ме убедиш зошто фан на Реал,Манчестер,Милан па и Интер би имале комлекси од твојот омилен тим.

Buji Buton

Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
[/COLOR]

За 22 години прилично несооедветно се понашаш. Еден пост немаш напишано со аргументи да ме убедиш зошто фан на Реал,Манчестер,Милан па и Интер би имале комлекси од твојот омилен тим.[/QUOTE]

pa se ladam be brat jas ne si svakam sve zdravo za gotovo na forumov i nikade nemam kazano deka fan na milan i manchester imale kompleksi od nas dodeka fan na celzi,inter a pogotovo na real umiraat od kompleks poveke ve raduva da izgubi barca nego li da pobedi vasiot tim kazi mi ti mene zosto e toa taka????

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
[/COLOR]

За 22 години прилично несооедветно се понашаш. Еден пост немаш напишано со аргументи да ме убедиш зошто фан на Реал,Манчестер,Милан па и Интер би имале комлекси од твојот омилен тим.
pa se ladam be brat jas ne si svakam sve zdravo za gotovo na forumov i nikade nemam kazano deka fan na milan i manchester imale kompleksi od nas dodeka fan na celzi,inter a pogotovo na real umiraat od kompleks poveke ve raduva da izgubi barca nego li da pobedi vasiot tim kazi mi ti mene zosto e toa taka????[/QUOTE]

Добро а тебе не те радува кога ќе загуби најголемиот ривал на твојот клуб. Клуб кој имал потрошено исто толку колку што потроши нашиот ни премиер за споменици. Се е тоа ривалство нормално дека ќе ми биде мило да ја видам Барса елиминирана зашто претставува најголема опасност за мојот омилен тим. Зошто не кењам Арсенал да биде исфрлен... и Анри ги здроби дефанзивците на Реал. Зошто не му фаќам сеир на Ливерпул што ни шибна 4 парчиња по што легендите на Реал Раул и Касиљас плачеа. Една Рома која не тепаше на два пати па не ми е мило што испадна.... Ебаве смешните разликувајте комплекс од ривалство. Ме боли мене за Меси и поседот од 80%. Сакам да ја видам Барса на колена каква што беше пред 3 сезони кога гостуваше на Бернабе.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
[/COLOR]

pa se ladam be brat jas ne si svakam sve zdravo za gotovo na forumov i nikade nemam kazano deka fan na milan i manchester imale kompleksi od nas dodeka fan na celzi,inter a pogotovo na real umiraat od kompleks poveke ve raduva da izgubi barca nego li da pobedi vasiot tim kazi mi ti mene zosto e toa taka????
Си се збунил нешто, каков комплекс ја би имал како фан на Интер за твојот тим, според твојата извртена логика?

Јас знаеш како мислам дека е?
Лани, со контра-игра на вашата, со 500 паса и 200 шута помалце, дадовме повеќе голови од вас.
Најдефанзивниот тим лани, даде повеќе голови од големата Барса.
Потоа, најдобриот играч на светот, не се виде.
Прскалките, беа пуштани и се истушираа нашите играчи убаво.
Значи, ви игравме и со играч помалце, па пак не можевте саат време до гол да припарите и се драпавте со пасеви на играчи залепени еден до друг, чекајќи некаков пробив.
Ви ја спречивме ремунтадата, спречивме да земете титула во Мадрид.

Така да другар, ако некој треба да има комплекс, тоа дефинитивно си ти. Па затоа гледаш комплекси во сите нас, другите фанови, зашто ти си имаш комплекс. Ако мојот тим изгуби од тимот кој е најдобар во свет, зашто јас би се комплексирал? : )

Мал sanity-check, не ќе е лошо.

Buji Buton

Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
Добро а тебе не те радува кога ќе загуби најголемиот ривал на твојот клуб. Клуб кој имал потрошено исто толку колку што потроши нашиот ни премиер за споменици. Се е тоа ривалство нормално дека ќе ми биде мило да ја видам Барса елиминирана зашто претставува најголема опасност за мојот омилен тим. Зошто не кењам Арсенал да биде исфрлен... и Анри ги здроби дефанзивците на Реал. Зошто не му фаќам сеир на Ливерпул што ни шибна 4 парчиња по што легендите на Реал Раул и Касиљас плачеа. Една Рома која не тепаше на два пати па не ми е мило што испадна.... Ебаве смешните разликувајте комплекс од ривалство. Ме боли мене за Меси и поседот од 80%. Сакам да ја видам Барса на колена каква што беше пред 3 сезони кога гостуваше на Бернабе.[/QUOTE]

abe ok rivalstvo ama jas prvo si gledam barca da pomine a posle se zamaram so rivalite a vie prvo gledate barca da odpane pa da pobedi real.......a toa deka ke ja vidis na kolena tesko samo od 4elzi i man4ester mozeme da padneme ajde bidi mi pozdraven da ne se raspravame gledajte tamu pominete go lion iako 4isto se somnevam vo toa pa ke praveme muabet :)

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Јас брат4е стварно имам комплекси од Барса како фан на Интер. Зошто? Па Камбиасо и Снајдер не направија 1000 пасови меѓу себе, Милито не се заглави низ џебови како Меси, прсклкамен на Џузепе Меаца не е толку одговорен колку прскалкамен на „кампот“.

Батали резултатот и финалето, јас ќе бев многу позадоволен доколку имавме посед (оууу посед :drk:), доколку имавме милион подавања (оуууу подавања :drk:), доколку Самуел го замаваше Гвардиола и доколку Мота му докажеше дека Џони Деп дека е гола вода.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
После многугодишната фрустрација. Фиго на времето убаво си изјави дека предизвик му е да игра во голем клуб.... и ја напушти Барса, останатото е историја. Свински глави,флаши и чаши....

Фановите на Реал се најгостопримливите во цела шпанска лига па и пошироко. На Бернабе ги имаат истакнато сите знамиња и обележја на 20те клуба кои настапуваат во првата шпанска лига. Аплаудираат на гостински играчи... не користат секакви малверзации да се украде време. Не се терористи и имаат почит спрема добар фудбал.
Јас немам никаква фрустрација од Реал. Од кога пратам фудбал Барселона е поуспешна од Реал. Првото финале што го имам гледано во ЛШ беше меѓу Баерн и Валенсија, после следуваше Реал-Леверкузен, таа година мислам дека Реал ја тепа Барселона во 1/2 финале или 1/4 финале, не сум сигурен. Тоа беше се од Реал во ЛШ :)
Фиго го немам гледано во Барса нити знам што има изјавено.

А други што се уфрлуваат од страна, со глупи муабети, слободно нека оладат и нека ја прескокнат темата. Си има модератири и знаат што треба да се брише, не мора вие да објаснувате.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Јас немам никаква фрустрација од Реал. Од кога пратам фудбал Барселона е поуспешна од Реал. Првото финале што го имам гледано во ЛШ беше меѓу Баерн и Валенсија, после следуваше Реал-Леверкузен, таа година мислам дека Реал ја тепа Барселона во 1/2 финале или 1/4 финале, не сум сигурен. Тоа беше се од Реал во ЛШ :)

А други што се уфрлуваат од страна, со глупи муабети, слободно нека оладат и нека ја прескокнат темата. Си има модератири и знаат што треба да се брише, не мора вие да објаснувате.
Слабо си го прател Реал од 2002 натака. Потоа следуваше пораз од Монако кој играше во финале против Порто истата година. Една од најдобро изиграни утакмици на Реал против Манчестер кога на Бернабе Зидан ги везеше како му текне... па на Трафорд кога Роналдо постигна хеттрик. Подоцна се тргна надолу се до оваа сезона. :)

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941

Па не е темава Реал vs Барса па да ја прескокнуваме.

И ти кажуваш за Реал и толку се тупаш во гради, а си почнал „вчера“ фудбал да гледаш? До пред само 10 години Палома немаше во Каталонија од мафтањето против Ван Гал и кој стигнеше се прошетуваше на „кампот“, а сега 3-4 години сте тепале и човек уште не спомнал Бар(са) вие одма се јавувате и објаснувате пасови и посед на топка.

Не дека имам нешто толку против Барса, ама овакви -> O!O ми ги направивте со поседот и пасовите, као демек Гвардиола да го измислил фудбалот... Олабавете малце.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Слабо си го прател Реал од 2002 натака. Потоа следуваше пораз од Монако кој играше во финале против Порто истата година. Една од најдобро изиграни утакмици на Реал против Манчестер кога на Бернабе Зидан ги везеше како му текне... па на Трафорд кога Роналдо постигна хеттрик. Подоцна се тргна надолу се до оваа сезона. :)
Слабо, не викам дека не.
Ама се сеќавам на Монако, кога ве тепаа 4:2 дома, на Бернабе 3:1 изгледа дека беше.
Мориентес, Савиола, Жили па и Пршо беа ептен јаки :)
Жили го скина Касиљас со пета :icon_lol:

Па не е темава Реал vs Барса па да ја прескокнуваме.

И ти кажуваш за Реал и толку се тупаш во гради, а си почнал „вчера“ фудбал да гледаш? До пред само 10 години Палома немаше во Каталонија од мафтањето против Ван Гал и кој стигнеше се прошетуваше на „кампот“, а сега 3-4 години сте тепале и човек уште не спомнал Бар(са) вие одма се јавувате и објаснувате пасови и посед на топка.

Не дека имам нешто толку против Барса, ама овакви -> O!O ми ги направивте со поседот и пасовите, као демек Гвардиола да го измислил фудбалот... Олабавете малце.
Ај сега што да правиме ние што сме родени покасно и не сме стигнале да го гледаме Реал пред 10 години? Кој глуп муабет.
Барселона е константно јака од кога дојде Роналдињо, само една сезона потфрли во лига, ама стигна до 1/2 финале во ЛШ(што за мене не е никакво достигнување).

Англичаните го измислиле фудбалот, така имам прочитано.
А Барселона игра исти фудбал од Кројф кога станал тренер, значи повеќе од 20 години.
Сега имала успешни периоди, како на пример освојување на ЛШ и Примера неколку години по ред. Па огромен пад, кога на чело на клубот застанал најлошиот претседател на Барселона, кога тренер бил Ван Гал, ваљда за тој период ми збориш. После на чело доаѓа Лапорта и пак почнува да живи Барселона.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Слабо, не викам дека не.
Ама се сеќавам на Монако, кога ве тепаа 4:2 дома, на Бернабе 3:1 изгледа дека беше.
Мориентес, Савиола, Жили па и Пршо беа ептен јаки :)
Жили го скина Касиљас со пета :icon_lol:
Tогаш Барса купуваше играчи кои го тепаа Реал, Жили,Ето... а сега е обратно хехе.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Ај сега што да правиме ние што сме родени покасно и не сме стигнале да го гледаме Реал пред 10 години? Кој глуп муабет.
Барселона е константно јака од кога дојде Роналдињо, само една сезона потфрли во лига, ама стигна до 1/2 финале во ЛШ(што за мене не е никакво достигнување).

Англичаните го измислиле фудбалот, така имам прочитано.
А Барселона игра исти фудбал од Кројф кога станал тренер, значи повеќе од 20 години.
Сега имала успешни периоди, како на пример освојување на ЛШ и Примера неколку години по ред. Па огромен пад, кога на чело на клубот застанал најлошиот претседател на Барселона, кога тренер бил Ван Гал, ваљда за тој период ми збориш. После на чело доаѓа Лапорта и пак почнува да живи Барселона.
Не ти зборам дека си требал порано да бидеш роден, туку само да потсетам дека пред нетолку далечен период панолада беше хит во Барселона.

Ако играле иста игра од кога бил Кројф тренер, зошто тогаш имаше толкаво незадоволство со Ван Гал? Нели истиот фудбал се игра 20 години?

Ти објаснувам дека се понашате, како Барса да го измислила фудбалов со безброј подавања на 30 сантиметри, а ова истото било веќе видено со Ајакс во деведесеттите.

Но ајде, нека ви биде...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Рано е да дискутирате за финалето бе... :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom