UEFA Евро 2016 (квалификации)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.641
Поени од реакции
88.330
Ако не ги исфрлат Србиве, мислам дека наредниот меч на овие две репрезентации ќе се игра

- Во друга држава
- Или во Албанија, ама пред празни трибини

После она синоќа, тешко дека УЕФА/ФИФА ќе дозволат повторно да има тензии за еден натпревар. А за казната не ми се прави муабет... премногу шпекулации излегоа на интернет, и тешко е билокој медиум да го земеш за релевантен. Денес или најкасно утре ќе треба Платини и Блатер да се изјаснат за инцидентов, ама сепак се ме тера дека Србиве го наебале, а Албанциве ќе си добијат некоја минимална казна

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
Знае некој што пари кошта дронот? Интересна играчка у секој случај. :)
Најефтиниот дрон е некаде 600 евра али со оглед како летеше овој е од поскапите се гледа.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Најефтиниот дрон е некаде 600 евра али со оглед како летеше овој е од поскапите се гледа.
Зависи со каква опрема оди, обично камерата е скапа. Само дронот најосновен последно што видов беше околу 400$, значи без никакви додатоци.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Со итрина се доаѓа до многу подобри решенија одколку со јунаштво.Српскиот играч кога ја собираше паролата при првиот контакт со двајцата албанските играчи требаше да падне на земја и да глуми прострелна рана.Два црвени,добиен натпревар,паролата и дронот кај делегатот и сите вести по медиуми ќе беа "Албанскиот примитивен национализам на дело" + најверојатно ќе јадеа Албанците казна од УЕФА за мешање политика и спорт.На трибини ако има гостински навијачи полицијата може маста да им ја извади УЕФА нема збор да каже,али играчи не смеат да бидат тепани.

Вака со тоа што има на телевизија како навијачи и РЕДАРИ напаѓаат играчи можат да бидат среќни и ако ги избркаат само од овие квалификации ,а не им дадат повеќе годишна суспензија.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Да не беше шкотоптерот немаше ништо да се случи, кога веќе се случи да не се пуштеа на Митровиќ шкргиве пак немаше ништо да се случи, значи единствен виновник за ситуација се Албанциве прво со провокација, после фудбалерите, така да негледам што има да се расправате ако УЕФА гледа вака на овие работи би требало да донесе санкции како што заслужуваат шкргиве, како и Србите ради навивачите.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Братот на Рама наводно е пуштен, а тој упатил зборови „Ништо не ми можете“. Иначе ликот има амерички пасош. Е сега зошто е пуштен е сумњиво. Наводно, поради штрајкот на адвокатите и не можеле да му обезбедат адвокат. Се' ова наводно пишувам затоа што го земам со резерва.

Инаку, Роналдо во 95та им донесе победа на Португалија во Данска, не знам дали пиша некој. Каков скок има тој човек, страшно нешто.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
11
Поени од реакции
8
Србија треба да биде казнета од страна на УЕФА затоа што не успеа да го организира како што треба футбалскиот евенимент и службениот резултат да биде 3:0 за Албанија. За ова, има многу аргументи. Голем срам е што, и на спорт не можеме да најдеме заеднички работи и мир.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Србија треба да биде казнета од страна на УЕФА затоа што не успеа да го организира како што треба футбалскиот евенимент и службениот резултат да биде 3:0 за Албанија. За ова, има многу аргументи. Голем срам е што, и на спорт не можеме да најдеме заеднички работи и мир.
(y)

L.A

Член од
19 јануари 2014
Мислења
1.695
Поени од реакции
1.019
Еден од најпознатите италијански новинари, Танкреди Палмери смета дека од синоќешниот натпревар меѓу Србија и Албанија најмногу ќе профитира Албанија. Затоа што на теренот влегоја многу навивачи од кои неколку директно дојдоја до физичка пресметка со албанските играчи. Така да одржувањето на безбедноста и организацијата е работа на Српската фудбалска федерација и можно е Албанија да ја добие службено оваа утакмица, а Србија да добие дополнителна парична казна и да игра на празни трибини.
10665383_771094529630843_7789504467569475773_n-620x392.jpg

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479

Е па кога провоцира ќе си го јадеш...
Еден јавен линч треба да се деси и да се стави точка на глупите албански провокации.
Секаде низ Балканот.
Голема гордост им е што утакмицата е прекината...Вау...каков успех! o_O

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.575
- Вакво нешто не се случило на ниту еден фудбалски натпревар и тоа е претходно подготвено. Главно прашање за мене е како ќе реагираат ЕУ и УЕФА, бидејќи ако некој од Србија го развиореше знамето на „Голема Србија“ во Тирана или Приштина, тогаш проблемот веднаш ќе беше ставен на дневен ред во Советот за безбедност на ОН. Во овој инцидент неоспорен е фактот дека е организиран од братот на албанскиот премиер, кој требаше тука да биде гостин. Ова е политичка провокација, истакна Дачиќ.

Член од
8 октомври 2014
Мислења
489
Поени од реакции
300
Нема шанси да ја добие Србија оваа утакмица.
На последнава снимка се гледа дека гостите јадат удари од навивачи при влезот во тунелот, а тоа дефинитивно оди во прилог на Албанците.
Јас не знам како може ваков меч да биде толку слабо организиран. Па во Македонија, на утакмици на РК Вардар на мечеви од домашно првенство во Тинекс Пролет има повеќе специјалци јеботе :icon_mrgr:
Доволно ќе било по цела атлетска патека да стоеле специјалци и сигурно немало на никој да му текне да влезе во терен. Редари ко редари, немоќни се во ваква ситуација.
Исто снимките во кои редарот му мава бокс на еден од гостинските играчи не им иде во прилог на Србите.
Максимум што може да извадат е преигрување на мечот пред празни трибини...

Тука не побитен факт е дека инцидентот беше предизвикан од Албанска страна, како на трибините така и на теренот, откако дајца гостински фудбалери агресивно одговороија на логичен потег на некој фудбалер. Кога и да има некој објект на теренот кој го попречува мечот, логично е некој од фудбалерите да го отстрани, ни под разно не смееа гостите да реагираат затоа што Митровиќ го остранил знамето и дронот...
Со ова може да се бранат Србите, ама тоа што се случуваше после тоа не им оди во прилог.

Според мене мечот ќе биде регистриран со 0-3 за Албанија и Србите ќе изедат некоја дебела казна...
Jeste da dronot bese provokacija i fakt e deka albanskite futbaleri agresivno odgovoria ama sepak ova ne e pricina za takvo luduvanje i Srbite ke go jadat debelo za ova zaradi slednive seriozni zamerki:

1. Ja svirea himnata na gostinskata ekipa
2. Pcuenje i nedolicno navivanje vo tek na celiot natprevar
3. Frlanje so sisinja, predmeti i bakli po igraci (korneri na albanija) i pred glavniot incident
4. Neslubeni lica na teren,
5. Napad na gostinski igraci od strana na navivaci
6. Napad na gostinski igraci od strana na redari (WTF ???)
7. Ivan Bogdanov pak na teren ??? pred 4 godini vo Genova i sea pak ne samo vo stadion tuku vlegol u teren - sto ke kaze UEFA ?
8. Palenje na zname na NATO...

PS, sekoja cest za igracite ko Kolarov, Ivanovic etc ... Pravi sportisti!

Over and out !

Kajgana Shop

На врв Bottom