Убиен ракометар на унгарски Веспрем

• Креатор на темата Креатор на темата Сапун
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
По веста дека групата која ги нападнала ракометарите се Роми, многу радикални групи повикуваат на линч, по што целиот овој случај може да земе уште потрагични димензии. Работата ја смируваат градоначалникот на Веспрем и надлежните министри, кои најавија дека од сигурносните камери јасно се гледаат напаѓачите и брзо ќе бидат уапсени.

Инаку групата се истоварила пред дискотеката со џипови по што влегле во внатре. Козма играл со својата девојка а 3-4ца почнале да му дофрлуваат и да го навредуваат. Ракоменарите, кои биле на роденденска прослава за синот на еден од нив, се обиделе да си заминат, но на вратата биле запрени од групата напаѓачи. Козма бил прободен два пати во срцето, а Шешум бил нападнат додека се обидувал да му помогне. Пешиќ добил нож во грб додека претрчувал и дури по некое време забележал дека е повреден. Моментално се уште не се освестил од анестезијата, а после операцијата му е изваден едниот бубрег.

Романија, Хрватска, Србија и Унгарија се во шок, како и останатиот спортски свет, кој не може да свати зошто ова се случило. Викаат дека во градот не бил забележан ваков напад повеќе од 30 години, а градоначалникот изјави дека за луѓето со здрав разум, ова е несватлива катастрофа. Официјалниот сајт на ракометниот клуб Веспрем е обоен во црно.

Козма е поранешен клупски другар на Кире Лазаров кој играше за Веспрем, и фала Богу не го продолжи договорот туку замина во Загреб. Го има веднаш на почетокот на ова клипче со кое авторот му оддава почит на Козма.

R.I.P Marian Cozma

Премногу жално:(
До кога спортисти ќе страдаат заради глупавоста и менталната заостанатост на некои други?Најтешка казна за сторителите на овој чин, згаснал животот на еден одличен спортист.
R.I.P. Cozma.

Лудост невидена. Бог да го прости. Ова навистина е бизарно. Бесилка за сите.

Другари Козма беше играч прва класа незнам колку сте прателе, ама јас знам дека играше лев бек или организатор...А збунката ви е со Иван Пешиќ голман од Хрватска кој настапува за Веспрем, а во вчерашната несреќа го загуби бубрегот(читајте повнимателно)...
Слава му, нека почива во мир

Нека почива во мир...Голем играч беше имам пратено утакмици на Веспрем прав бомбардер...
За тој шо го закла треба да го тлат на подиум во центарот на Букурешт и кој шо ќе помини да го плукни...Смрта е блага казна за тоа копиле...

Јас сум шокиран.
Немам зборови, уште кога ја слушнав веста останав така.

R.I.P Cozma.. Мислам дека напаѓачите и не биле хулигани.. Ти се суштества без мозок и душа.. Човечко суштество нема срце да изврши такво убиство.. Лесна нека му е земјата, а за напаѓачите само јапонски начин на мачење.. Само тоа е одмазда!! Почивај во мир Козма!!

Наводно бил фатен еден од напаѓачите барем така има на Австриските сајтови изгледа ром што живеел во Германија по останатите се трага.

Овој настан е факт дека човечката глупавост е поголема од универзумот. За таква глупава причина да се дрзнеш по нечиј живот треба најпрво да се прашаш дали е се` во ред со тебе. Знаеме дека не е, ама сепак запрашај се пред да направиш вакво нешто.

Бог да го прости, а на другите двајца ракометари им посакувам брзо закрепнување.

Па кој може друг освен примитивци, во случајов Роми.
Убаво рековте, сега затвор е мала казна, мора или смртна или на плоштад гол да виси додека не умре самиот.

Бог да го прости Р.И.П добро бранеше :pop::music5::icon_neut
ЕНТЕР, друг пат да не ми се жалиш и да ме замараш зошто сум ти бришела мислења. Со овие бисери самиот си се докажуваш дека трескаш безвезе, колку само да постираш.

Продолжете другите.

Кога чуев нејкев ни да влезам на темата, бев многу разочаран многу ми е жал, каква ли клупост уште нема да направат ... цццц

Бог да го прости.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom