Убаво ...

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Зборот убаво..."крцкањето" на снегот кога го газиме, мада годинава го нема, детската радост за време на зимскиот период, правењето снешковци и тркалањето по снег...ах кога ќе се присетам на тие УБАВИ години. :helou:

Кога го чекам изгрејсонцето со кафе, цигара и миризлива свеќа:)

Свежи јагоди со мноооогу шеќер, а јас се товам со нив на балконот на баба ми.
И одвишно би било да кажам дека се поврзано со дечко ми ми е синоним за убаво,не?:)

Во моментов, првото што ми доаѓа во глава,кога ќе помислам на зборот убаво е најубавата насмевка од особата која ја обожавам:back:

Убаво бебе, убаво дете, убав автомобил, мотор, сонце, месечина......убав сон оти ми се спие.

Убаво...хмм...
Убаво ми е кога одсабајле ќе се разбудам наспана и само онака ќе си лежам и размислувам за убави работи..
Убаво ми е кога си седам пред пс( посебно од сабајле ), со кафенцето, добра музика и добар муабет со некој...
Убаво ми е кога сум со личностите што ми значат...
Убаво ми е кога си се гушкам со мачката...
Убаво ми е кога е убаво времето, а јас со другарките сум негде на кафе...
Убаво ми е кога некој ќе ме гушне силно и ќе ме пољуби нежно..

Убаво ми е чувството кога знам дека и на луѓето што ми значат им е убаво со мене!:wink:

Со помислата на зборот убаво ми се прави слика на прекрасно плаво небо без ниедно облаче,сонце високо над хоризонтот,природа-зеленило кај и да се свртам(ни трага ни глас од цивилизација),длабока воздишка и мирис на цвеќиња и зелена трева,нежно ветре(колку да не биде пеколно времето) и некоја нежна музика да ми ѕвони низ уши...и на крај ги отварам очите и сум во креветот мој,покриена и со главата пикната во перница:icon_roll

убаво ми е кога читам што ви е убаво вас...:)))

Pa zborot ubavo najcesto go upotrebuvam za nesto ubavo,kolku sum pameten a?

UBAVO?! pa za mene se e ubavo...sekoja sitnica :) ubavo mi e koa si ja slusam omilenata PLAYLISTA, koa jadam KINDER i neznam zasto ama koa go gleam i koa zboram so DEJAN LILIC se cuvstvuvam posebno :) toj coek me prai najsrekna...:vozbud:

Дивајн напиша:
На што би помислиле кога ќе ви се каже зборот убаво ... некој предмет, растение, чувство, личност .... ? Значи така, образложувајте го зборот убав/а/о/и:)
Да почнам јас ...

Раните утра кога сум будна, а надвор истура дожд или снег ... убаво чувство мх, мх, мх ...
положени сите испити, а јас си седам со децкото на плажа и пијам кафенце.... преееееееекрасно:back: поубаво за мене нема:smir:

животот ми е секогаш убав
иако на моменти знае да ме убие
како сега на пример why? :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom