Убаво е да си убав

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
Безпари проблемите се поголеми.

Педерите се сидаши, сите евреи се богати и скржави, ќе го изгубиш семејството во обид да ги задржиш парите, интелигенцијата те води кон самоуништување.. whoa whoa.. кога ги набројував генерализирањата, второто болдирано ме насмеа.. и грдите се сексаат!!! Исти филинг е сексот, really.

Зборуваш као имањето предности во ова црно секојдневие, имајќи избор или макар опција за истиот, ти го отежнува животот? Right. Mислам, како што ја постави цела таа идеологија изгледа правилно, но со опцијата за избор аналогно со неколку паметно донесени избори можеш да си го средиш животот да ти е мед. Без надворешната убавина ја немаш таа шанса.

wot, многу плиток муабетов ти е. Сите претседатели на големи корпорации го живеат животот во својата работна соба посветувајќи се исклучиво на работата. Сите манекенки посегнуваат кон дрога од немоќ да го скротат егото и барајќи секојдневна нова стимулација за истото, а за интелигенцијата, па хуа хуа ту тајмс, али факт е дека тие луѓе знаат да ја преминат линијата од генијалноста кон лудилото нели? Значи, со ниту едно од овие нешта не е лесно да се манипулира успешно а примери можеш и ти, ама јас секогаш ќе ти најдам пример плус да напишам. Суштината на муабетот извади ја.

Тие избори кои ги спомнуваш тешко се донесуваат. Секогаш ќе згрешиш колку и да се трудиш. Предноста на едно поле ти создава негатива на друго, и тоа е непобивлив факт, на тој закон почива природата.

....глеам многу убави луѓе живеат огорчени и осамени

Тоа што мислиш дека го гледаш е нивниот надворешен екстериор, но не можеш да знаеш како се осеќаат одвнатре. Освен ако не тврдиш дека поседуваш објективна способност да ги "глеаш" луѓето во нивната целина, што се разбира е доста "интересно".

Тоа што ти го гледаш е твоја субјективна слика на реалноста, со други зборови го гледаш светот низ леќи. леќи кои што ти си ги создал.

ТЛДР: само затоа што мислиш дека не се огорчени и осамени, не значи дека стварно нема такви луѓе.

Тоа што мислиш дека го гледаш е нивниот надворешен екстериор, но не можеш да знаеш како се осеќаат одвнатре. Освен ако не тврдиш дека поседуваш објективна способност да ги "глеаш" луѓето во нивната целина, што се разбира е доста "интересно".

ТЛДР: само затоа што мислиш дека не се огорчени и осамени, не значи дека стварно нема такви луѓе.
немам таква способност...немаш ни ти.
значи ли тоа дека ни ти не си компетентен за збориш дека сите убавите луѓе се мизерни?

подобро убав/а и глуп/а отколку грд/а и паметен/а, реално да си правиме муабет на убавите им е полесно во животот отколку на грдите, не ни имаат потреба од самодоверба другите ја имаат за нив, можат да облечат вреќа за компири да ја разбушават косата и да се исцрнат ко ѓавол и пак другиве ќе трчаат по нив, можат да се качат на шанк да се глупираат и што ли уште не и пак да бидат интересни... итн итн итн

немам таква способност...немаш ни ти.
значи ли тоа дека ни ти не си компетентен за збориш дека сите убави луѓе се мизерни?

Разликата помеѓу нашите ставови се состои во тоа што јас дадов мое мислење за тоа како стојат работите, а ти исфрли факт (маскиран во псевдо-сарказам) со кој што неаргументирано пробуваш да ја побиеш мојата констатација:
....глеам многу убави луѓе живеат огорчени и осамени

Идеално никој не е објективно компетентен да дава мислење за вакви работи, но сепак луѓето продолжуваат да пишуваат.
Погоди што можеш ти да направиш во врска со тоа?

Разликата помеѓу нашите ставови се состои во тоа што јас дадов мое мислење за тоа како стојат работите, а ти исфрли факт (маскиран во псевдо-сарказам) со кој што неаргументирано пробуваш да ја побиеш мојата констатација:

Идеално никој не е објективно компетентен да дава мислење за вакви работи, но сепак луѓето продолжуваат да пишуваат.
Погоди што можеш ти да направиш во врска со тоа?
фактите треба да се аргументираат?
факт и аргумент не е исто?
да не бегам офтопик.

јас ништо неможам да напраам во врска со тоа, не ни сакам.
Само сакав да ти кажам дека твојот став е генерализација. Не дека не си у право до негде...сепак, се е релативно нели? Каде ќе форумов ако сите ја ставиме релативноста на прво место...

фактите треба да се аргументираат?
факт и аргумент не е исто?
да не бегам офтопик.

јас ништо неможам да напраам во врска со тоа, не ни сакам.
Само сакав да ти кажам дека твојот став е генерализација. Не дека не си у право до негде...сепак, се е релативно нели? Каде ќе форумов ако сите ја ставиме релативноста на прво место...

Епа момак, тогаш никому ништо. :wink:

ПС: Дефиниција за аргумент.

Definitions of argument on the Web:

• a fact or assertion offered as evidence that something is true; "it was a strong argument that his hypothesis was true.

знаеме да гугламе да фала...

само тоа останува..

Супер, и незнам каде тука гледаш дека аргумент и факт се едно исто ...

Баш је лепо бити јаааа :vozbud: што знам убаво е мене ми се нашла убавината на факс хахахаха и се допаѓав на една професорка и асистенка па со асистенката идев и на кафица па без учење добив добри оцени way not :toe: :vozbud:

Убаво е да си убав сите ти свиркаат.:smir:

подобро убав/а и глуп/а отколку грд/а и паметен/а, реално да си правиме муабет на убавите им е полесно во животот отколку на грдите, не ни имаат потреба од самодоверба другите ја имаат за нив, можат да облечат вреќа за компири да ја разбушават косата и да се исцрнат ко ѓавол и пак другиве ќе трчаат по нив, можат да се качат на шанк да се глупираат и што ли уште не и пак да бидат интересни... итн итн итн

и за што тоа? за сите да те сметаат како некоја будала, сите да те третираат како да си ретардиран за тоа ти е убавината?
не тропај глупости, каков човек е тој кој не знае ни самиот што е и кој е и кој воопшто го посакува како личност со која би го поминувал времето или се е од корист?..
еве на пример, дали ти би сакал да имаш девојка која ги исполнува сите твои замислувања и желби а да неможеш со неа да излезеш во друштво, да те бламира пред сите и пак ти ќе се осеќаш убаво?..
со тоа и ти губиш репутација пред другите. Со времето ќе сватиш дека онаа вистинската убавина е духот што го поседува таа личност, а не физичката убавина која и така е минлива.

и за што тоа? за сите да те сметаат како некоја будала, сите да те третираат како да си ретардиран за тоа ти е убавината?
не тропај глупости, каков човек е тој кој не знае ни самиот што е и кој е и кој воопшто го посакува како личност со која би го поминувал времето или се е од корист?..
еве на пример, дали ти би сакал да имаш девојка која ги исполнува сите твои замислувања и желби а да неможеш со неа да излезеш во друштво, да те бламира пред сите и пак ти ќе се осеќаш убаво?..
со тоа и ти губиш репутација пред другите. Со времето ќе сватиш дека онаа вистинската убавина е духот што го поседува таа личност, а не физичката убавина која и така е минлива.

Извини ама погрешно си ме разбрала (најверојатно се немам најдобро изразено за тоа што сакав да кажам)... муабетот ми беше дека луѓето се пољубезни и потолерантни кон убавите луѓе.

Извини ама погрешно си ме разбрала (најверојатно се немам најдобро изразено за тоа што сакав да кажам)... муабетот ми беше дека луѓето се пољубезни и потолерантни кон убавите луѓе.

Ти не си ме разбрал мене...поентата беше ...луѓето се пољубезни и потолерантни кон добро воспотаните и образованите луѓе, оние кои имаат со што да се пофалат со нивните постогнувања и награди,
за разлика од оние лепотите со празен мозок ... со убавина не се постогнува успех, туку со мозок.

Ти не си ме разбрал мене...поентата беше ...луѓето се пољубезни и потолерантни кон добро воспотаните и образованите луѓе, оние кои имаат со што да се пофалат со нивните постогнувања и награди,
за разлика од оние лепотите со празен мозок ... со убавина не се постогнува успех, туку со мозок.

ај еден пример да ти дадам... дечкото ја изнесува девојката на кафе само кога има фудбал за тој да може да го гледа со другарите а таа седи сама во некој ќош или сама пуши цигара надвор а таа го толерира неговиот идиотизам само поради една причина, типот е ЛЕПОТАН... има еден куп такви примери нема смисла да ги набројувам сите...
Лепотите со празен мозок можат да бидат манекенки/ни, фотомодели хостеси... а што можат да бидат грдите со празен мозок??? Кога правиш споредба базирај се таа да биди врз исти критериуми.

Back
На врв Bottom