Убаво е да си убав

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
ај еден пример да ти дадам... дечкото ја изнесува девојката на кафе само кога има фудбал за тој да може да го гледа со другарите а таа седи сама во некој ќош или сама пуши цигара надвор а таа го толерира неговиот идиотизам само поради една причина, типот е ЛЕПОТАН... има еден куп такви примери нема смисла да ги набројувам сите...
Лепотите со празен мозок можат да бидат манекенки/ни, фотомодели хостеси... а што можат да бидат грдите со празен мозок??? Кога правиш споредба базирај се таа да биди врз исти критериуми.

што ако е типот лепотан кога цурата е глупава. ако поентата ти беше дека фраерот е убав а глупав...не си во право. празмисли подобро кој е глупавиот во приказнава

што ако е типот лепотан кога цурата е глупава. ако поентата ти беше дека фраерот е убав а глупав...не си во право. празмисли подобро кој е глупавиот во приказнава

Никој не е глупав во приказната. Девојката си прави компромис, повеќе сака да биде со дечко кој е убав и кој понекогаш не се однесува како што таа заслужила (истиот избор го прават 90% од луѓето без разлика дали се машки или женски), отколку да биде со некој не толку симпатичен кој ќе ја почитува и сака.
ете ти причина повеќе да се биде убав, полесно се доаѓа до партнер а колку ќе бидете среќни во врската....

Мислам дека порано бев убав и паметен, сега сум грд и глуп.

За некоја година ќе бидам убав и ќе ви кажам како е :toe:

Никој не е глупав во приказната. Девојката си прави компромис, повеќе сака да биде со дечко кој е убав и кој понекогаш не се однесува како што таа заслужила (истиот избор го прават 90% од луѓето без разлика дали се машки или женски), отколку да биде со некој не толку симпатичен кој ќе ја почитува и сака.
ете ти причина повеќе да се биде убав, полесно се доаѓа до партнер а колку ќе бидете среќни во врската....

цк. Пак не си во право. Шо мајка барам да сум со некој убав-поубав-најубав кога незнае да ми направи муабет. За да се фалам шо дечко сум фатила? Да си го држам под рака за да си правам углед? Ако е така ќе си земам убаво куче па пак нека велат е со убав(о).
И да, има глупав во приказната. Девојката е отепано глупава. И како процена 90%? Ако беше така еден огромен дел од луѓево ќе беа без партнери затоа што можат да направат муабет, знаат да сакаат и ценат а е не толку симпатичен.

Убавите луѓе имаат некој вид општествена предност затоа што секогаш можат да привлечат некој поглед накај нив, а дали ќе успеат да го задржат тоа зависи од карактерот.:smir:

Убаво е да си убав? Не знам. Убаво е да си среќен, убаво е да си исполнет, убаво е да си ангажиран, а зошто е убаво да си убав не знам? Ајде, претпоставка убаво е да си убав за да се чувствуваш подобро во врска со себе. Дали тоа ке те направи среќен, (бидејќи јас еве ја ставам среќата како број еден на мојата топ листа) не мора да значи. Во тој случај можеби е убаво да си убав ама во никој случај не е доволно.

ti sigurno si grd ili grda zatoa ne si svesen koja e prednosta :D

А ти сигурно си глуп или глупа штом пишуеш вакви глупости :D

Зошто темава од “Убаво е да си убав“ се претвори во “Ради би паметен и грд него глуп и убав“ ?

Нормално дека е убаво да си убав -некој врати ќе ти бидат ширум отворени заради твојот надворешен изглед....а да не збориме за самодовербата .

-Сте виделе некоја личност што е убава а да нема самодоверба , секогаш да биде "фрик" (што би рекле енглезине) , да не биде главна фаца во друштвото , да нема пријатели , да биде отфрлена од општеството , да ја избегнуваат ? - Јас ретко тоа сум го видел .

Зошто темава од “Убаво е да си убав“ се претвори во “Ради би паметен и грд него глуп и убав“ ?

зш тие првите ти се мнозинство а вторите чиста реткост

A зошто мислете дека ако некој/а е убав/а значи дека е глуп/а и обратно?

Мислам, овие нешта немат врска и не е тоа така апсолутно.

Баш мислам дека ако некоја особа е паметна логично е да размислува перфекционистички и да се грижи за себе. Така ќе добие физичка убавина.
Нема грди луѓе, има само несредени и недоволно посветени на себе. Ретки се тие кои природно без да се замараат многу, се лични. Обично треба доста нега и внимание да си посветиме на самите за да има резултат.

Денот е 24 часа, а во тие 24 часа може да се погрижиме за нашето ментално и физичко здравје. Ако решиш да се смениш ќе бидеш и физички и психички прекрасна особа :)

A зошто мислете дека ако некој/а е убав/а значи дека е глуп/а и обратно?

Мислам, овие нешта немат врска и не е тоа така апсолутно.

Баш мислам дека ако некоја особа е паметна логично е да размислува перфекционистички и да се грижи за себе. Така ќе добие физичка убавина.
Нема грди луѓе, има само несредени и недоволно посветени на себе. Ретки се тие кои природно без да се замараат многу, се лични. Обично треба доста нега и внимание да си посветиме на самите за да има резултат.

Денот е 24 часа, а во тие 24 часа може да се погрижиме за нашето ментално и физичко здравје. Ако решиш да се смениш ќе бидеш и физички и психички прекрасна особа :)

Ма дај... да не ја напиша ти "The Secret"?

Како тоа нема грди луѓе? Ова шо е?
ugly.jpg

Оваа е несредена? Не е посветена на себе? No, she`s fuckin ugly as hell. Да, може себе си да се убеди дека е убава, но тоа ќе биде уште посмешно. Грдите луѓе се осудени на ментален терор за разлика од убавите.

И таа генерализација која не ја оправдуваш, дека убавите луѓе не мора да значи дека се глупави е апсолутно оправдана. Милион пати сум напишал на форумов, генерализацијата се базира на факти и статистика, паѓа во вода реченицата “не се сите такви“ кога 90 од 100 плавуши се прости ко тркало. И тоа е сосема нормално, зашто дури и универзумот е поставен во совршенство со лоши и добри нешта, да не зборуваме за едно обично човечко суштество...

Поштено женава може да си оди на операција и да си ги среди недостатоците доколку и пречат. Такви екстреми се многу ретки. Општо гледано, нема грди луѓе, сите сме тука некаде.

Поштено женава може да си оди на операција и да си ги среди недостатоците доколку и пречат. Такви екстреми се многу ретки. Општо гледано, нема грди луѓе, сите сме тука некаде.

Тоа е 13 годишно девојче. Гледаш, како грдотијата создава предрасуда да ти го уништи животот. Сигурно и децата на ливадата не ја примиле во друштво да игра “Народна“ зашто е стара и треба да чува деца.

Патем, не сите се рокфелери да имаат пари за пластични операции, а и не знам кои “луѓе“ прават пластични операции на 15 години кога најголемите комплекси од физичката непривлечност се раѓаат и градат.

Back
На врв Bottom