е јебигаштета![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
е јебигаштета![]()
kiss4eОвде се гледа фрустрација лична и комплекси на убавината околу тебе. На крај ќе останат сами пропаднати и неисполнети суштества кои многу задоцнето ќе сфатат дека треба да се влозување во себе-подобрувањето. Образованието , цитањето книги , работењето и стекнувањето искуство и многу други работи кои убавите не ги сметаат за релевантни се интегрираат во една кохезија на човекот што дава слика за тоа каква е лицноста на секкој поединец.
Ги направи сите убави луѓе-глупи! Страшно!..Но така најчесто гледаат скоро сите луѓе(не си ти крив) али тоа е една голема предрасуда..Ке ја спомнам како пример Оливера Трајковска(водителка),Џони Деп,Бред Пит, Анџелина, Шерон Стоун,Леонардо Дикаприо и мн.др.кои не би рекла дека се прости и немаат памет! Но тоа е тешко да се признае дека убавината и паметот можат да се спојат пошто ќе се сруши твоето себеоправдување зашто си ружен а "паметен" ..Како ќе се оправдаш пред себеси зашто неможеш убава девојка да фатиш? Најлесно е да кажеш ГЛУПА е, и мирно ќе спиеш
Или ако видиш убав дечко (по кој девојки лудуваат)од завидливост ке кажеш дека е глуп а не си ни прозборел 2 збора!Тоа е....
Така помирно можда спиеш
Али не е вистината тоа........Има секакви али не е убаво да генерализираш УБАВ/А- ГЛУП/А!Па да,неможе да се генерализира тоа и ми беше поентата...Но сепак ти ги опиша убавите како луѓе кои не се трудат да се надоградуваат и идат на карта на убавина..Сепак им стави етикета ГЛУПИ СЕ али малку замотано кажаноСе разбира дека има многу примери на убави луѓе кои се паметни , ама не сум сигурен дека го знаеш коефициентот на интелигенција на познати актери , што не значи дека се глупи , напротив мозно е да се паметни. За комбинацијата на памет и убавина моземе да бидеме сигурни кај луѓе што добро ги познаваме.
P.S. како знаеш дека сум убав или грд ??? и дали сум паметен или глуп ???
Сепак поентата ти ја сватив 

Ти им викаш ај кажи ми го коефициентот и заклучуваш дека убавите луѓе се глупи??
).....Е со ова веќе ублажиКрај на поентата ми е дека без разлика дали си грд или убав (а тоа е многу релативно и субјективно) поединецот не треба да ги потценува или стереотипизира другите луѓе врз основа на тоа како изгледаат или колкав им е коифициентот на интелигенција. Секој има право да постои така како што сака.
Значи не сакав да навредам никого, само го изнесувам своето мислење.
Да овака напишеше на почеток немаше да те реплицирам воопшто напротив ке ми се допаднеше мислењето
Епа има и оваквиДве работи кои некако тешко одат во пакет
Да де, убаво си рекол прво дружење запознавање па суд!. .......
Додека не се упознаете или не прозбори.....Изгледот вара тоа сите го знаеме

Дали има врска едното со другото ? -ДаАјде, нова тема за филозофирање.
Некој мисли така, некој обратно, некој дека нема врска едното со другото итн. Што мислите вие?
Дали од старт убавиот човек го осудувате дека е глупав или без разговор не донесувате заклучок?
Дали па за понеубавите луѓе мислите дека се попаметни?
Мислите ли дека овие две работи кај човекот се во постојана борба и секогаш се трудат едната со другата да се надополнат? Кога некој е убав да се пробива низ животот со помош на својата убавина, а кога некој не е, се труди да го прави тоа со помош на својот памет?