Mila Mina
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
- Член од
- 12 ноември 2011
- Мислења
- 649
- Поени од реакции
- 712
е јебигаштета
е јебигаштета
Овде се гледа фрустрација лична и комплекси на убавината околу тебе Ги направи сите убави луѓе-глупи! Страшно!..Но така најчесто гледаат скоро сите луѓе(не си ти крив) али тоа е една голема предрасуда..Ке ја спомнам како пример Оливера Трајковска(водителка),Џони Деп,Бред Пит, Анџелина, Шерон Стоун,Леонардо Дикаприо и мн.др.кои не би рекла дека се прости и немаат памет! Но тоа е тешко да се признае дека убавината и паметот можат да се спојат пошто ќе се сруши твоето себеоправдување зашто си ружен а "паметен" ..Како ќе се оправдаш пред себеси зашто неможеш убава девојка да фатиш? Најлесно е да кажеш ГЛУПА е, и мирно ќе спиеш Или ако видиш убав дечко (по кој девојки лудуваат)од завидливост ке кажеш дека е глуп а не си ни прозборел 2 збора!Тоа е..... На крај ќе останат сами пропаднати и неисполнети суштества кои многу задоцнето ќе сфатат дека треба да се влозување во себе-подобрувањето. Образованието , цитањето книги , работењето и стекнувањето искуство и многу други работи кои убавите не ги сметаат за релевантни се интегрираат во една кохезија на човекот што дава слика за тоа каква е лицноста на секкој поединец.
Па да,неможе да се генерализира тоа и ми беше поентата...Но сепак ти ги опиша убавите како луѓе кои не се трудат да се надоградуваат и идат на карта на убавина..Сепак им стави етикета ГЛУПИ СЕ али малку замотано кажаноСепак поентата ти ја свативСе разбира дека има многу примери на убави луѓе кои се паметни , ама не сум сигурен дека го знаеш коефициентот на интелигенција на познати актери , што не значи дека се глупи , напротив мозно е да се паметни. За комбинацијата на памет и убавина моземе да бидеме сигурни кај луѓе што добро ги познаваме.
P.S. како знаеш дека сум убав или грд ??? и дали сум паметен или глуп ???
Е со ова веќе ублажи Да овака напишеше на почеток немаше да те реплицирам воопшто напротив ке ми се допаднеше мислењетоКрај на поентата ми е дека без разлика дали си грд или убав (а тоа е многу релативно и субјективно) поединецот не треба да ги потценува или стереотипизира другите луѓе врз основа на тоа како изгледаат или колкав им е коифициентот на интелигенција. Секој има право да постои така како што сака.
Значи не сакав да навредам никого, само го изнесувам своето мислење.
Епа има и овакви Глупи и РужниДве работи кои некако тешко одат во пакет
Да де, убаво си рекол прво дружење запознавање па суд!. .......
Дали има врска едното со другото ? -ДаАјде, нова тема за филозофирање.
Некој мисли така, некој обратно, некој дека нема врска едното со другото итн. Што мислите вие?
Дали од старт убавиот човек го осудувате дека е глупав или без разговор не донесувате заклучок?
Дали па за понеубавите луѓе мислите дека се попаметни?
Мислите ли дека овие две работи кај човекот се во постојана борба и секогаш се трудат едната со другата да се надополнат? Кога некој е убав да се пробива низ животот со помош на својата убавина, а кога некој не е, се труди да го прави тоа со помош на својот памет?