Уапсен газдата на печатницата на „Македонски глас“ во Благоевград

• Креатор на темата Креатор на темата GORAZDS
  • Време на започнување Време на започнување
Само ако е во рамките на закона.

Да погодам рамките на законите се додека им се свиѓа на владата . Не заебавај .
СССР ја нема готово е , со тоа и законите нејзини треба да се сменат

само што се самозакопа . Секој има право да дели флаери и кажува што сака.

У кој век живеете бе ?!
Турско?! Хитлер и сталин се мртви

Кога е незаконито флаер да дели за тоа како да се запишеш ? Што има лошо у тоа? Демек ќе им ја уриваат власта бре ?
Зависи што има на флаера и дали не прекршува законите. :toe:
Да беше реклама на "Скопско" никоj немаше ништо да им рече...

Зависи што има на флаера и дали не прекршува законите. :toe:
Да беше реклама на "Скопско" никоj немаше ништо да им рече...

А бе ‘&%‘(((* жими се си *(&&)*& си чул за права и слобода ?!
Големи брат?
Книга наречена 1984?
Законите се мењаваат има неколку закони кои се постојни и никој не ги менува тие се : не кради, не измамува, не убивај, не силувај и не чепкај нечие дете , се друго се менува а овој закон директно стапнува на нечии права и слободи за изразување. СССР одамна се распадна .

А бе ‘&%‘(((* жими се си *(&&)*& си чул за права и слобода ?!
Големи брат?
Книга наречена 1984?
Законите се мењаваат има неколку закони кои се постојни и никој не ги менува тие се : не кради, не измамува, не убивај, не силувај и не чепкај нечие дете , се друго се менува а овој закон директно стапнува на нечии права и слободи за изразување. СССР одамна се распадна .
Па нормално е според тебе некоja заедница да разпространjaва флаери,които да кажуват на хората,како да се изjaснат на пописот? Това не е ли мешане во строго индивидуалниот идентитет на личноста?
Утре може некоj да стави фраер за масовно самоубиjство и што?
Се што е jaвно подлежи на регулациja во една држава.

Па нормално е според тебе некоja заедница да разпространjaва флаери,които да кажуват на хората,како да се изjaснат на пописот? Това не е ли мешане во строго индивидуалниот идентитет на личноста?
Утре може некоj да стави фраер за масовно самоубиjство и што?
Се што е jaвно подлежи на регулациja во една држава.
FMI жити се немој да ми кажеш дека народот нема памет и се што гледа на рекламите, по телевизиите кои се далеку пософистицирани во пропаганда ќе го направи тоа или ќе поверува.Човекот не е компјутер па да ставиш програма да работи ти како што сакаш. И не не е мешање во индетитетот повеќето имаат мозок и знаат што се и кои се и пред да го видат флаерот . Господи боже попрво ќе прифатите да ве газат само заради некој глуп страв демек крај света ќе дошло ако народот добие права поголеми за изразување. Еј не се само Македонците и вие Бугарите ќе страдате ради такви закони утре ако им текне контрола на содржината секој медиум пошто е опасно?

Мисли бре фемчо мисли со тоа главата малце.

Не ми е јасно како во ЕУ можеле да примат земја со тоталитарен режим.

FMI жити се немој да ми кажеш дека народот нема памет и се што гледа на рекламите, по телевизиите кои се далеку пософистицирани во пропаганда ќе го направи тоа или ќе поверува.Човекот не е компјутер па да ставиш програма да работи ти како што сакаш. И не не е мешање во индетитетот повеќето имаат мозок и знаат што се и кои се и пред да го видат флаерот . Господи боже попрво ќе прифатите да ве газат само заради некој глуп страв демек крај света ќе дошло ако народот добие права поголеми за изразување. Еј не се само Македонците и вие Бугарите ќе страдате ради такви закони утре ако им текне контрола на содржината секој медиум пошто е опасно?

Мисли бре фемчо мисли со тоа главата малце.
Напротив,народа има памет.
Ама баш заштото секи човек многу добро знае што е и каков се чувствува не разбирам потребата от ваков един чин-да правам флаери и да викам, аjде да се изjaсниме вака или онака... :toe:
Уште повеке,тоj повикува како да се изjaснjaт хора ... :toe: Не е нормално да ми кажуват как да се изjaснам. Тиja не знаат какви са или им треба команда за да го направат вака или онака? Еве днес започна пописот има начини - преку хора или преку интернет секи ке си се изjaсни...:toe:
За каков медиум зборуваш?! Тука не станува прашане на медиум.Печатницата не е медиум.

Напротив,народа има памет.
Ама баш заштото секи човек многу добро знае што е и каков се чувствува не разбирам потребата от ваков един чин-да правам флаери и да викам, аjде да се изjaсниме вака или онака... :toe:
Уште повеке,тоj повикува како да се изjaснjaт хора... :toe: Тиja не знаат какви са или им треба команда за да го направат вака или онака?

А бе и кај нас а1 ја повикува хората да ја заштитат па сите семки грицкаме и пукаме сеир на нив. Народот си има мозок , ова се закони од СССР . Сите сме виделе ваква контрола не иде кон арно за ниеден . Имаме си ние уште сеќавања од Голи Оток, вие веројатно имате некој гулаг ( како и да се вика) . Секој си има право на мислење свое и флаери делење тоа е дел од правата и слободите кои треба да ги има демократско општество, така се гради здрава држава со плурализам . Не со цензура .

А бе и кај нас а1 ја повикува хората да ја заштитат па сите семки грицкаме и пукаме сеир на нив. Народот си има мозок , ова се закони од СССР . Сите сме виделе ваква контрола не иде кон арно за ниеден . Имаме си ние уште сеќавања од Голи Оток, вие веројатно имате некој гулаг ( како и да се вика) . Секој си има право на мислење свое и флаери делење тоа е дел од правата и слободите кои треба да ги има демократско општество, така се гради здрава држава со плурализам . Не со цензура .
Вашата А1 е друга работа. Едното е национален медиум,другото е мала печатница.
Ние исто сме видели контрола и над медиуми и над весници и така натаму- поверуваj видели сме контрола многу поголема от това што се видели вие ...,но това веке над 20 години го нема. Да ние исто имаме уште секjaваниja от места како вашиот Голи Оток.
Ако треба да бидеме предцизни,закони от това време нема веке от доста години.
Да,jaс сум за свобода на сли ковото,но Не на тези,които сакат да ми кажуват што ако.
А за конкретниот случаj-има суд има jaвно обвинителсво.
Се уште чекам да ми кажеш дали е нормално да ме повикуват со флаери да се изjaснам вака или онака?

Вашата А1 е друга работа. Едното е национален медиум,другото е мала печатница.
Ние исто сме видели контрола и над медиуми и над весници и така натаму- поверуваj видели сме контрола многу поголема от това што се видели вие ...,но това веке над 20 години го нема. Да ние исто имаме уште секjaваниja от места како вашиот Голи Оток.
Ако треба да бидеме предцизни,закони от това време нема веке от доста години.
Да,jaс сум за свобода на сли ковото,но Не на тези,които сакат да ми кажуват што ако.
А за конкретниот случаj-има суд има jaвно обвинителсво.
Се уште чекам да ми кажеш дали е нормално да ме повикуват со флаери да се изjaснам вака или онака?

Секојдневие е кај нас , има флаери за све и свашта. Имаше памтам еден флаер каде се делеше меѓу ромите да се множат што повеќе да не користат кондоми и да се изјаснуваат ко Роми .

Чекаите бре. Ни еден не е прав. Ако народот е паметен и да му кажуваш и да не му кажуваш како да се изиасни он ке си го направи. Друго е прашането дали е дозволено да се влиае врз одлуката, дали е таа причината или криминал.
Еве ас се осекам б'лгарин но за проба се пишах македонец. Денеска сабаале. Да видам шо ке стане.:toe:
Уште не е дошла полициа и уште сум на работа.
Аман веке. Како ке се пишат лугето од Пиринот македонци кога така ке станат наполовина срби?

Чекаите бре. Ни еден не е прав. Ако народот е паметен и да му кажуваш и да не му кажуваш како да се изиасни он ке си го направи. Друго е прашането дали е дозволено да се влиае врз одлуката, дали е таа причината или криминал.
Еве ас се осекам б'лгарин но за проба се пишах македонец. Денеска сабаале. Да видам шо ке стане.:toe:
Уште не е дошла полициа и уште сум на работа.
Аман веке. Како ке се пишат лугето од Пиринот македонци кога така ке станат наполовина срби?
Ванчо секојденвно се обидуваат да ти влијаат врз одлуките разно разни маркетинг агенции преку реклами, верски организации, политички партии што е толку поинаку?
Не повикуваат на колење тепање , повикуваат да се изјаснат како Македонци .

Немаме ние политичари кои решаваат проблеми.

1. Во Бугарија да постои графа Македонец.
2. Во Македонија да постои графа Бугарин.
3. Забрането е користење на национална припадност за сепаратизам и национализам.
4. Слободна комуникација на двата блиски народи, организирање на заеднички настани, негување на заедничките културни вредности.
5. Историските дискусии и разлики ги оставаме на историчарите, националните медиуми нема да се користат за ширење на омраза и иритирање.

Ние попрво ќе служиме на Турчинот или Германецот одколку да се договориме да бидеме газди на нашата земја.

Ние мора да изнајдеме сили да ги надминиме историските поделби, да се издигнеме над националната припадност, и да се најдеме во културата, спортот, економијата, музиката, песната, чашката, мезето, туризмот, дружбата, јазикот, писмото, верата итн ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom