U2

• Креатор на темата Креатор на темата Bavarecot
  • Време на започнување Време на започнување
Мојата омилена музичка група и се надевам дека еден ден ке одам на нивни концерт, иначе мене највеќе ми се свигаТ I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight од последниов албум.

леелее како ја оживевте темата ... баш сеа моментално ги слушам , и моментално ја слушам песната шо ја напишал членот над мене :).

Искрено, од последниот албум мислам дека нема песна шо не е уба, сите се лудница.

Туку нешо слушнав дека и годинава ќе имале world tour. Дали имате нешто појќе информаци во врска со ова?
Пошо лани не бев , ако има годинава ќе МОРА да одам

леелее како ја оживевте темата ... баш сеа моментално ги слушам , и моментално ја слушам песната шо ја напишал членот над мене :).

Искрено, од последниот албум мислам дека нема песна шо не е уба, сите се лудница.

Туку нешо слушнав дека и годинава ќе имале world tour. Дали имате нешто појќе информаци во врска со ова?
Пошо лани не бев , ако има годинава ќе МОРА да одам
Е да,лани ни беа најблиску (Загреб) а за нова турнеја незнам каде би дошле некаде во близина:toe:

Е да,лани ни беа најблиску (Загреб) а за нова турнеја незнам каде би дошле некаде во близина:toe:

еве распоредот на настапи за годинава

http://www.u2.com/tour/index/.

Ко шо можам да заприметам, најблиску ни се Истанбул, Атина, Виена, Цирих. Јас веројатно ќе му се клам или Виена или Цирих пошо моментално ми се поблиску. Атина не би одел во никој случај, од принцип, а Истанбул шо знам од кај шо сум моментално далеку ми е.

Гледам во форумов има многу што се разбираат во музика.. И има многу теми за групи пејачи итн.. Но немам сретнато многу кои ги слушаат U2. Но ретко кој не ги знае With or without you или Beautiful day итн. Штета е за еден таков бенд каков што е U2 да нема отворено тема. Па ајде да има :)
U2 е еден од најдобрите беднови на сите времиња. Нивната музика отвара еден нов стил во музиката. Заедно се повеке од 35 години (ретко кој бенд издржал толку) и имаат постигнато многу.
да почнеме од Боно Вокс (пејач на U2) вокал вреден за почит...Внесува посебна димензија во нивните песни..Има глас кој што има голем опсег..
The Edge (гитаристот) еден од најдобрите гитаристи на сите времиња...Со гитара има направено тоа што го нема никој досега. Можеби не е виртуоз како Хендикс или Пејџ
но има свој сопствен стил. Користи мнногу технологија. Свирењето со "delay" е негово ремек дело.. Музика која што е едноставна тој ја прави да звучи фантастично...
но да не должам многу.... Да слушнам мислења :)
поззз :wink:

абе, не е да нема фанови на У2 во Македонија, ама изгледа на кајганава никогаш не се разработела темата, па дури и јас, сега влегувам прв пат после ланската најава за концерт во Загреб, затоа што ти пиша, па ми стигна известување :))

Како и да е, дефинитивно во топ 3 омилени бендови ми се, и дефинитивно се некои чиј што концерт сакам да го посетам (лани не бидна во Загреб, ама ќе има и други прилики). Исто така, освен сите песни и албуми кои што ми се преслушани, често знам кога ми е досадно да седам на Јутјуб и да си барам наваму-натаму и иам налетено на доста интересни изведби на туѓи песни од У2, како и песни кои никогаш не биле објавени и вметнати во некој албум а биле снимени.

Освен тоа дека се најдобри, дека имаат песни кои можат да ти се погодат за во било каква состојба на умот и да си, друго не знам шо да кажам во овој момент :)

јбг не видов дека веке има тема..побарав во првите 3-4 страни немаше :) нема веза
инаку мене ми е животна желба да одам на нивен концерт...Прават споктакли...Види ја само сцената на 360 турнејата...Грандиозна :vozbud:
во скоро време беа во атина...којзнае кога пак ке се вратат на овие простори
бтв...Лепард! песната еее....:vozbud:

Извинете, ама мене не ми се по ќеф. Може ќе ме ругате, ама има ехееј далеку подобри алтернативци.

Извинете, ама мене не ми се по ќеф. Може ќе ме ругате, ама има ехееј далеку подобри алтернативци.
Алтернативци во смисла дека тераат алтернативен правец или дека има други групи како алтернатива кои се подобри?..:)

Па добро можеби и има...Но нема некои кои имаат допирни точки со У2
на пр Лед Зеппелин и ГнР....Двата големи бенда...Рок да полудиш...Пејџ и Слеш виртуози невидени....
но тоа го нема кај У2...
а сепак се едни од најдобрите на сите времиња....
Има во нив оригинал..има нешто посебно

Алтернативци во смисла дека тераат алтернативен правец или дека има други групи како алтернатива кои се подобри?..:)
На првото мислев. Има далеку подобри алтернатив рок бендови од U2. Radiohead, Soundgarden, Oasis, еден куп гранџери кои не одат без алт рокот.
Па добро можеби и има...Но нема некои кои имаат допирни точки со У2
на пр Лед Зеппелин и ГнР....Двата големи бенда...Рок да полудиш...Пејџ и Слеш виртуози невидени....
но тоа го нема кај У2...
а сепак се едни од најдобрите на сите времиња....
Има во нив оригинал..има нешто посебно
Срамота е да ги ставиш во иста реченица Слеш и Пејџ. Пејџ растура, Слеш ми е многу искомерцијализиран и никаков. Па и виртуоз го правиш. Шо е со Бакетхед, Сатриани, Петручи?

Да не ви ја расипувам темата, завршувам јас.:)

Срамота е да ги ставиш во иста реченица Слеш и Пејџ. Пејџ растура, Слеш ми е многу искомерцијализиран и никаков. Па и виртуоз го правиш. Шо е со Бакетхед, Сатриани, Петручи?

Па тие ги земав само за пример...Нема веза..друго ми беше зборот...

Лигуши на чело со Боно кој живеат на стара слава и како пандан за популарност ја користат хуманитарната организација која им помага на сиромашните со 350,000 долари годишно, додека собира донации во вредност од десетици милиони. Никој не знае каде оди рестото хаха
Од Ратл и Хум немаат извадено албум и да не беше пуфкање по Боб Гендолф концерти досега ќе беа бледа сенка како Спин Докторс или некој таков сличен бенд.
Лицемерите беа уште подобри кога префрлија се во Холандија кога Ирциве се свестија и им рекоја дека и тие треба да плаќаат такси како и обичните граѓани и да ја помагаат Ирска буквално.

Искрено ми беа симпатични во 90-тите кога почнав да слушам музика ама како што одминува времето се повеќе ги замразувам лицемерите од Ју Ту.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom