Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Иди ти таму “целиваи“ грчки задник, зошто они ви ја вршат прљавата работа.Ами Polaris,приеми дека има хора,които мислат различно от тебе... не ставаj глава во песока. Human има друго мислене от тебе и това е нормално,дали за Турциja,дали за европа,дали за нешто друго...![]()
Да, сликата ми кажува се, дека Турција поседува оружја карактеристични за Втората свестка војна.Сликата кажува се’ но тоа што тебе те боде во очи и ти течат солзи тоа е друго!
Тоа сакам да ти кажам. Воениот буџет не е мерило за реалната воена сила на една земја. Примери колку сакаш.....еве да речиме САД во Авганистан, имаат огромен буџет, највисока технологија, голема војска, а сепак 9 години не можат да победат луѓе кои војуваат со калашникови и РПГи...Сега да разјасниме, Словенија и Македонија имаат приближно ист број жители и територија а словенија има воен буџет од 750 000 000 $ а ние од 200 000 000 $ и исто наоружување имаме бидејќи буџетот не е мерило така? ха. тие возат патриа оклопни возила а сега и ќе ги произведуваат а Т-55 го модернизираа по НАТО стандарди, формациско оружје користат ново од израел а ние калашникови од 1970 и хермелини и БТР од 1970 а за производство ни воздушни пушки не можеме да произведуваме.
Јас само споредувам едни со други.....а и "еурокоптерот" е вистинско промашување, кое самите Европејци си признаваат...Ти попаметен си од оние кои го конструирале и констатира грешка.
Ф-35 е развиен и создаден од Американски научници, значи е Американски. Не е како Еурофајтерот, во Германија да ги прават крилата, во Франција моторот, во Британија кокпитот и сл...Не е само на турската туку плус на 7 други држави а Турција според договорот со локид мартин од 2112 година почнува 100% сопствено производство на 120 до 150 парчиња од овој авион ти се бендисувало тебе или не и со тоа ќе биде светски лидер во воздухопловна технологија!
со тоа ќе биде светски лидер во воздухопловна технологија!
Знаеш Англиски јазик? Браво, секоја чест.Bas ne mi tekna za google translejt,ubo sto mi kaza,a inace tebe mozam da ti bidam profesor po angliski jazik..Mozebi 100% ne go vladeam angliskiot,ama 80-90 znam, a toa znaci deka mozam da ti predavam..
Ајде, научи да дискутираш, види си ги постовите, едно твое самостојно мислење немаш во повеќе од 3 реда... се нешто ми копираш, ММФ, глобал фајрпауер, википедија....дај чоек научи самостојно да пишиш мислење, а не да крадиш од други...A da se priberis malku moze,,i da naucis da diskutiras kako covek moze???
ili u opste ne pisuvajSe nadevam deka administracijata na forumot ke se osvestat nekoj den,pa da te pocastat so BAN..
Interesno e toa sto sekogas od tebe doagaat provokaciite...
Не знаеш многу...A i jas kolku sto znam,so nekolku clenovi se prepukuvas,znaci ne samo so mene,,,problemot e kaj tebe..
Тоа сакам да ти кажам. Воениот буџет не е мерило за реалната воена сила на една земја. Примери колку сакаш.....еве да речиме САД во Авганистан, имаат огромен буџет, највисока технологија, голема војска, а сепак 9 години не можат да победат луѓе кои војуваат со калашникови и РПГи...
Значи не им чини стратегијата....а тоа прави сета технологија и пари да бидат за џабе.
Сад од Кореа создадоа јужна кореа, создадоа република Косово, Израел, Тајван, окупираа Ирак и Афганистан и ги сменаа властите во нив, ја бомбардираа србија и и направија штета од 100 000 000 000 $.
Афганистанците ќе победат кога ќе ги истераат америте од Афганистан. Се до тогаш се знае кој е шефот таму.
Ф-35 е развиен и создаден од Американски научници, значи е Американски. Не е како Еурофајтерот, во Германија да ги прават крилата, во Франција моторот, во Британија кокпитот и сл...
Ф-35 е чисто Американско дело, тоа што се произведува и на други места е друго...
Ќе биде Турција лидер во воздухопловната технологија (не мора лидер, може и како почетник) кога самата ќе конструира и развие авион. Тогаш да, а дотогаш може да им се восхитува на Руските Сухои, Мигови, на Американските Раптори и сл.
Според договорот меѓу владата на република Турција и Локид Мартин, Турција овој авион ќе го произведува потполно сама од 2012 со се мотор, крила, кокпит и др.
Турција има произведено преку 200 Ф-16 ки за себе а над 40 за Египет а сега самата ги модернизира во блок 50. Го произведува еврокоптерот а набрзо и Ф-35. Што ќе му се скапаните мугови и сухои од седумдесетите.
Русија уште нема стелт, наводно од 2015 ќе го произведувала а турција до тогаш ќе има десетици, тука те боли забот друже
Хуман да те прашам пријателски едно прашање: колку години имаш?
Годините не се важни кога е во прашање знаењето.
На форумот има опција да не се гледаат годините на корисникот.
Ќе ти одговорам на прашањето, ако ти ми кажеш колку години имаш, и зошто те интересира колку имам јас?
Се додека има имбецили ко Ердоган кои ја водат, апсење на генерали и слични анти-секуларни постапки
Само Ердоган нека поседи уште некоја година, се повеќе ми мириса дека Ердоган е грчки платеник, типот си ја подрива државата со Саудиски концепти на поробување на жената под бурки и слични глупости. Срамота, ми се плаче кога гледам кретен како Ердоган како го уништува тоа што Ататурк го создаде.
Краток блиц, Исламска Турција = непријател на се што е христијанско, вклучувајќи не и нас. Секуларна Турција, наш најдобар сојузник .