Турција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Е молам модераторите да си вршат работата...
А што обшто има Бугариja во таа тема,та тераш ком неja?:tapp:

Abe blgarce smredeno,sto pravime so vasite prostitutki sto se vo Turcija:tapp: posebno vo Antalya,Marmaris i Bodrum.

Ај САД во ред ама русија, кина и индија кога ми ги спомнуваш се чудам!

БДП per capita - бруто домашен производ ( се што се произведува во една држава со домашни инпути-суровини) за една год. по глава на жител во долари:

Турција : 8723 $
Кина : 3677 $
Индија: 1124 $
Русија : 8693 $

Инфлација на годишно ниво во проценти:

Турција : 5.53 %
Русија: 11.9 %
Кина: 2.2 %
Индија : 9.9 %

37 % од индијците живеат под границата на сиромаштијата. И во Кина и Индија најголем дел од населението ( мнозинство живее во селата а не во градовите ) не знаат што е телефон, асфалтен пат, струја, водовод и одвод. Мртвите ги фрлаат во Ганг а потоа пијат вода од таму.

praveden daj dzabe e se,so PROSTI i so NEPISMENI covek da ne ima rabota..

Ај САД во ред ама русија, кина и индија кога ми ги спомнуваш се чудам!

БДП per capita - бруто домашен производ ( се што се произведува во една држава со домашни инпути-суровини) за една год. по глава на жител во долари:

Турција : 8723 $
Кина : 3677 $
Индија: 1124 $
Русија : 8693 $

Инфлација на годишно ниво во проценти:

Турција : 5.53 %
Русија: 11.9 %
Кина: 2.2 %
Индија : 9.9 %

37 % од индијците живеат под границата на сиромаштијата. И во Кина и Индија најголем дел од населението ( мнозинство живее во селата а не во градовите ) не знаат што е телефон, асфалтен пат, струја, водовод и одвод. Мртвите ги фрлаат во Ганг а потоа пијат вода од таму.
Е извини,но има 2 вида светски сили- едните се светски сили и народа им е во полна сиромаштиja-баш како Кина,Индиja,донекаде и Русиja,а има и светски сили които са такви благодарение на своите технологии-еве ти ja Германиja,еве ти Jaпониja... да не ги наброjaвам сите.....
Еве види Кина...БДП per capita Кина - 3677 $, ама светска сила.... :toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe:
Е ?
Турциja ком кои ке биде-техноложки развиените или ком другите?
И ти сакаш да кажеш дека Турциja е поразвиена или може да биде поголема светска сила от Германиja или Jaпониja???

Е молам модераторите да си вршат работата...
А што обшто има Бугариja во таа тема,та тераш ком неja?:tapp:

Фми,вистина ли е дека сте дотолку малоумни и искомплексирани,што сте покренале иницијатива за потпишување референдум против Турција во ЕУ??????

Што значи за тебе воздушна флота? Авион со технологиja от -1960-1970.....:toe:

Бугарче кои авиони Турција со технологија од 1960 ги произведува?

Турција до сега има произведено над 200 F-16 кои сега сите ги модернизира во BLOCK-52 а за Египет има произведено над 40 F-16 кои вие бугарите можете само да ги сонувате, исто има произведено и околу 48 транспортни хеликоптери еврокоптер кугар а според договорот со локид мартин од 2012 почнува и сериско производство на 120 до 150 парчиња F-35. Од воздушна флота поседуваат над 100 блек хокови, супер кобра, и други........

Тоа се вистинити факти, ништо немам измислено. Вистина без разлика на чија страна е, е сега ти како сфаќаш тоа е друга работа.
:pos2::pos2::pos2:
Браво....хахаха, па после емоционално сум реагирал јас! :pos2:

Добро, Хезболах го победи Израел во 2006 година...:pos2:

Фми,вистина ли е дека сте дотолку малоумни и искомплексирани,што сте покренале иницијатива за потпишување референдум против Турција во ЕУ??????
Ако не беше изкористил навреди,бих се изненадал навистина.....
Да навистина има такво нешто .

Бугарче кои авиони Турција со технологија од 1960 ги произведува?

Турција до сега има произведено над 200 F-16 кои сега сите ги модернизира во BLOCK-52 а за Египет има произведено над 40 F-16 кои вие бугарите можете само да ги сонувате, исто има произведено и околу 48 транспортни хеликоптери еврокоптер кугар а според договорот со локид мартин од 2012 почнува и сериско производство на 120 до 150 парчиња F-35. Од воздушна флота поседуваат над 100 блек хокови, супер кобра, и други........

F-4 Phantom II ....?? F-5??T-38 Talon(користеха го до 2008)?
Абе дечки,вие зборувате само армии,само за авиони....
Еве Jaпониja толкова години немаше армиja,ама пак светска сила.... :toe:
Авионите не са се... армиjaта не е се....армиjaта не е само железо.... :toe:
Видете икономика,видете извоз,видете технологии...

Да навистина има такво нешто .

Тоа доволно кажува се!

Ама јас сум повеке од изненаден... очевидци сме како се глупирате пред цела Европа,ама дека ке се спуштите до толку ниско ниво (т.нар. ниво ,,циганарија,,) не очекував.

И после се чудите зошто имаме страшни стереотипи и предрасуди кон вас?

Е,па не чудете се!!!

Ај кажи во што е повеќе Кина од Турција. Во луѓе да, во ништо друго.
Технологии... извоз-па види колко кинезки производи имаш во дома или во продавниците .... :toe:
Па види половината техника ти иде от тамо...

Тоа доволно кажува се!

Ама јас сум повеке од изненаден... очевидци сме како се глупирате пред цела Европа,ама дека ке се спуштите до толку ниско ниво (т.нар. ниво ,,циганарија,,) не очекував.

И после се чудите зошто имаме страшни стереотипи и предрасуди кон вас?

Е,па не чудете се!!!
Глас народен,глас божиj... :toe:

Добро, Хезболах го победи Израел во 2006 година...:pos2:

Либанците имаа повеќе жртви во цивили но Израел загуби бидејќи целта за која ја почна војната не ја оствари, загуби 116 војници, 40 меркави беа извадени од строј.......

Технологии... извоз-па види колко кинезки производи имаш во дома или во продавниците .... :toe:

Ако отровни патики, вибратори и играчки се технологии тогаш во галавата си технологија.

HUMAN ti si ovdeka so naj malku znaenje,normalno deka ke postiram od wikipedia, i od drugi web sajtovi, treba so FAKTI da se diskutira,a ne so emocii i ironii kako ti Nikola ,i Hawk,,,sto nemate pojma od zivotot,,jas veruvam na tie postovi sto se so linkovi a ne lupanje od napamet kako ti,,,,,,evo mozat i drugi clenovi da te vidat kakov karakter imas,po gore so postovite sto imas pisano:tapp: Postojano gi negiras faktite:tapp:
Ааааа, да се дискутира со факти....
Ај да видиме какви факти ти ни приложуваш:
:aplauz: sepak bravo,ne si kako Human,da se raduva sto bile ubijeni civilite samo zatoa sto bile turci:toe:

Bas ne mi tekna za google translejt,ubo sto mi kaza,a inace tebe mozam da ti bidam profesor po angliski jazik..:toe: Mozebi 100% ne go vladeam angliskiot,ama 80-90 znam, a toa znaci deka mozam da ti predavam..

A da se priberis malku moze,,i da naucis da diskutiras kako covek moze???
ili u opste ne pisuvaj:tapp: Se nadevam deka administracijata na forumot ke se osvestat nekoj den,pa da te pocastat so BAN..
Interesno e toa sto sekogas od tebe doagaat provokaciite...

A i jas kolku sto znam,so nekolku clenovi se prepukuvas,znaci ne samo so mene,,,problemot e kaj tebe..

35 godini kurdite se isti ЕДИТ:tapp: 35 godini turcite vojuvat so niv

Vaka ke trrae ova vecno,sekoj den ke ginat kurdskite teroristi:toe:

Без псуење или ќе бидеш баниран.

So tebe nema da diskutiram veke:tapp:

Ne mesaj-se na moite razgovori:tapp:

Mnogu me interesira HUMAN sto e po nacionalnost??

100% garantiram deka ne e makedonec, se mi se cini deka e VLAV ili po nekoja slucajnost bugarin,zatoa sto imam cujeno za vlasite deka se cinicni ironicni:toe:

Normalno deka e taka
Treba da si glup za da gi sporeduvas ovie zemji so Srbija:tapp:

Nitu SAD nitu EU nitu bilo koj,nemat madinja da se zamesat vo vnatresnite raboti na Turcija,:toe: vo vremeto na Jonshon kurdite bea podrzuvani od SAD,pa pak nisto ne dobija,zatoa sto za 24 saati beja ubijeni 10000 kurdi,vo togasno vreme od strana na turskite vooruzeni sili..

Treba da znaat i makedoncite i albancite,deka osven Turcija nemate prijateli tolku,posebno zboruvam za sosednite zemji,Grcija,Srbija,Bugarija,itn..

Значи освен навреди и емоционални одговори, нема ништо друго во твоите постови (и некаде глобал фајрпауер и википедија).
.
.
.
.

A i jas kolku sto znam,so nekolku clenovi se prepukuvas,znaci ne samo so mene,,,problemot e kaj tebe..
Хм:

a ne so emocii i ironii kako ti Nikola ,i Hawk,,,sto nemate pojma od zivotot
hahahahahha ti si PROST bre zimi sve si prost ..:tapp:
Mislam deka Bugarija se uste koristi oruzje od 1960:tapp:

Значи и гласот на македонскиот народ,кој 24/7 се бори против вас е глас Божји,претпоставувам!

Od ovie boldiranite Turcija moze da bide naj jaka,so isklucok na Velika Britanija,zatoa sto tie se 99% podrzani od USA..

Momentalno od italija se mnogu mnogu po jaki voeno,a Germanija i denes ne e kuznajt sto

Турците се надалеку познати по конструирањето и развој на бродови, тенкови, авиони. Нивната технологија ја користат сите земји на НАТО алијансата, а и пошироко.
Турската воена технологија е прочуена надалеку во светот и вселената.
Германија, Франција, Британија, немаат развиено никаква технологија, и не можат да се мерат со Турците.

Значи и гласот на македонскиот народ,кој 24/7 се бори против вас е глас Божји,претпоставувам!
Рефередум... това е гласа народен.:toe:

Турците се надалеку познати по конструирањето и развој на бродови, тенкови, авиони. Нивната технологија ја користат сите земји на НАТО алијансата, а и пошироко.
Турската воена технологија е прочуена надалеку во светот и вселената.
Германија, Франција, Британија, немаат развиено никаква технологија, и не можат да се мерат со Турците.
Да добавими и "изостаната" техноложки Jaпониja.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom