Турција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
One-1 pa ova ne e tajna bre,SAD ima dadeno na Turcija,Germanija Belgija i na Italija atomski bombi:toe:No ne se aktuelizira tolku zatoa sto ke ima burni reakcii vo arapskite zemji i svetot.:toe:Zosto Erdogan za nuklearniot samit bese pokanet vo SAD? I zosto eden novinar od izrael mu prasa na Ergodan,zosto se bunite tolku za Izrael?,koga i Turcija ima atomski bombi za upotreba:toe:
A nekoi zemji od EU pred 1 mesec od SAD pobaraja uste nekolku atomski bombi da ostavat na EU,zaradi prestojot na bombite ustvari zaradi uslugata za zacuvanosta.Ama amerikancite neznam dali prifatija uste nekolku bombi da im dadat na evropejcite.

pssss sssssssssssssssss

Sto se odnesuva za Turcija

Evo

40 nuklearki za turskata armija,,

NATO nuclear sharing

Main article: Nuclear sharing
As of 2009, Turkey is one of five NATO member states which are part of the nuclear sharing policy of the alliance, together with Belgium, Germany, Italy and the Netherlands.[7] A total of 90 B61 nuclear bombs are hosted at the Incirlik Air Base, 40 of which are allocated for use by the Turkish Air Force.[8]

http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Air_Force#NATO_nuclear_sharing

A inace Turcija vo NATO e vtora naj golema armija posle SAD.

A vo edno se treta naj jaka vozdusna flota vo NATO, posle SAD i Velika Britanija:toe:

Evo

Turkish Air Force 2009 Year

From Wikipedia, the free encyclopedia

The Turkish Air Force (Turkish: Türk Hava Kuvvetleri) is a branch of the Turkish Armed Forces. The Turkish Air Force is one of the oldest in the world, and with just over 930 aircraft the TAF is the 3rd largest air force in NATO only behind the United States and the United Kingdom. Supported by the TuAF's long-range in-flight refueling capability, the fighter jets of the Turkish Air Force can participate in international operations and exercises around the world.

A vo segasna situacija Turcija ima mnogu poveke voeni avioni,a vo edno naj jaka treta vozdusna flota vo Evropa posle Rusija i Velika Britanija, a vo NATO isto taka treta naj jaka vozdusna flota,bidejki tuka ima i SAD zaedno so Britanija..

2010-Year

Total Aircraft: 1,199 Helicopters: 336
Serviceable Airports: 117
http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=Turkey

Evo uste nesto,Turcija naskoro ke ima razuznavacki satelit

Satellites

Turkey plans to acquire new military/intelligence satellites in the short term. These include a 0.8m resolution reconnaissance satellite (Project Göktürk-1) for use by the Turkish Armed Forces and a 2m resolution reconnaissance satellite (Project Göktürk-2) for use by the Turkish National Intelligence Organization. Göktürk-2 is currently being produced by the Turkish Aerospace Industries, while Göktürk-1 is in the tender stage. Some electro-optical parts that are required for the Göktürk-1 (0.8m resolution) satellite are beyond TAI's technological know-how, thus a foreign partner is being sought. The official bidders for the project are EADS-Astrium (U.K.), OHB-System (Germany) and Telespazio (Italy).[

Ima uste mnogu interesni zacuduvacki raboti za Turcija

Za poveke informacii: http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Air_Force#NATO_nuclear_sharing

:toe::toe::toe:

Не! Проблемот тука е што тие што бараат независности немаат поддршка од САД, Русија....
Албанците имаа и добијаа...ако немаа поддршка од САД, во Косово уште ќе се вееа Српски знамиња.

Зависи како сфаќаш. За некого е контра, за некого не.

Да али албанците не се курди да се разбереме.
Курдите треба да учат уште многу од нас, за ова работа ти треба стратегија и добра тактика. Потоа да се маршира на се или ништо, секако со подршка од големите сили. Значи примарно да се обезбеди таквата подршка, па потоа на акција. Курдите ако продолжуваат со ова стратегија како досега уште 500 год нема да ја добијат таквата независност, од проста пирчина што не се служни сите меѓусебе, има поделба на самиот курдски народ, едните мислат дека со терористички организации ке ја постигнат нивната цел, други пак политички, а другите па не се за независност и се залагат за заеднички вредности и прогрес на државата ТУЦИЈА.

Е како ќе имат подршка од Русија,кога и Русија има вакви проблеми:toe:

А Србија неможеме да ја споредиме со Русија,Турција,Шпанија итн.Ова е друга лига:toe:

Normalno deka e taka
Treba da si glup za da gi sporeduvas ovie zemji so Srbija:tapp:

Курдите треба да учат уште многу од нас, за ова работа ти треба стратегија и добра тактика. Потоа да се маршира на се или ништо, секако со подршка од големите сили. Значи примарно да се обезбеди таквата подршка, па потоа на акција. Курдите ако продолжуваат со ова стратегија како досега уште 500 год нема да ја добијат таквата независност, од проста пирчина што не се служни сите меѓусебе, има поделба на самиот курдски народ, едните мислат дека со терористички организации ке ја постигнат нивната цел, други пак политички, а другите па не се за независност и се залагат за заеднички вредности и прогрес на државата ТУЦИЈА.

Nitu SAD nitu EU nitu bilo koj,nemat madinja da se zamesat vo vnatresnite raboti na Turcija,:toe: vo vremeto na Jonshon kurdite bea podrzuvani od SAD,pa pak nisto ne dobija,zatoa sto za 24 saati beja ubijeni 10000 kurdi,vo togasno vreme od strana na turskite vooruzeni sili..

кој план бре,која сила ја имаа албанците?! посилни беа од србите а? едноставно имаа среќа да се најдат во агендата на големите сили и ништо повеќе,па уште лекции ќе продавале,немој те молам,гледаме од кога албанците се рамноправни со македонците во парламентот и владата колку имаат допринесено за развој на државата.....успешно се вклопија во организираниот криминал,не можејќи пленот да го поделат неприкосновената ДУИ пред неколку години денес успеа да се подели на 10тина партии-секоја чест:tapp:

Normalno deka e taka

Nitu SAD nitu EU nitu bilo koj,nemat madinja da se zamesat vo vnatresnite raboti na Turcija,:toe: vo vremeto na Jonshon kurdite bea podrzuvani od SAD,pa pak nisto ne dobija,zatoa sto za 24 saati beja ubijeni 10000 kurdi,vo togasno vreme od strana na turskite vooruzeni sili..

:pos2::pos2: исто како ујгурите во Кина:pos2: пссссс имат среќа Албанците што не се наоѓаат во Турција:tapp::tapp::tapp:

јбг немаат сите нации јака мафија,па да финансираат разни корумпирани политичари,екперти,медиуми,организации:toe:

единствено Курдите каде што можат да добијат своја држава е во Ирак(но тоа е тешко остварливо,бидејќи со сегашнава состојба во Ирак со такаво барање ќе се предизвика убедливо крвава граѓанска војна) во Турција тоа нема шанси да им се оствари......само мал инцидент да предизивкаат одма неколку стотици илјади Турци сакаат да одат во резервниот состав:toe:

а бога ми и на САД не им одговара директно подржување на Курдите,за да не си ги наруши односите со Турција која е регионална сила во Блискиот исток па и на Балканот,

One-1 pa ova ne e tajna bre,SAD ima dadeno na Turcija,Germanija Belgija i na Italija atomski bombi:toe:No ne se aktuelizira tolku zatoa sto ke ima burni reakcii vo arapskite zemji i svetot.:toe:Zosto Erdogan za nuklearniot samit bese pokanet vo SAD? I zosto eden novinar od izrael mu prasa na Ergodan,zosto se bunite tolku za Izrael?,koga i Turcija ima atomski bombi za upotreba:toe:
A nekoi zemji od EU pred 1 mesec od SAD pobaraja uste nekolku atomski bombi da ostavat na EU,zaradi prestojot na bombite ustvari zaradi uslugata za zacuvanosta.Ama amerikancite neznam dali prifatija uste nekolku bombi da im dadat na evropejcite.

pssss sssssssssssssssss

Sto se odnesuva za Turcija

Evo

40 nuklearki za turskata armija,,

NATO nuclear sharing

Main article: Nuclear sharing
As of 2009, Turkey is one of five NATO member states which are part of the nuclear sharing policy of the alliance, together with Belgium, Germany, Italy and the Netherlands.[7] A total of 90 B61 nuclear bombs are hosted at the Incirlik Air Base, 40 of which are allocated for use by the Turkish Air Force.[8]

A inace Turcija vo NATO e vtora naj golema armija posle SAD.

A vo edno se treta naj jaka vozdusna flota vo NATO, posle SAD i Velika Britanija:toe:

Evo

Turkish Air Force 2009 Year

From Wikipedia, the free encyclopedia

The Turkish Air Force (Turkish: Türk Hava Kuvvetleri) is a branch of the Turkish Armed Forces. The Turkish Air Force is one of the oldest in the world, and with just over 930 aircraft the TAF is the 3rd largest air force in NATO only behind the United States and the United Kingdom. Supported by the TuAF's long-range in-flight refueling capability, the fighter jets of the Turkish Air Force can participate in international operations and exercises around the world.

A vo segasna situacija Turcija ima mnogu poveke voeni avioni,a vo edno naj jaka treta vozdusna flota vo Evropa posle Rusija i Velika Britanija, a vo NATO isto taka treta naj jaka vozdusna flota,bidejki tuka ima i SAD zaedno so Britanija..

2010-Year

Total Aircraft: 1,199 Helicopters: 336
Serviceable Airports: 117
http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=Turkey

Evo uste nesto,Turcija naskoro ke ima razuznavacki satelit

Satellites

Turkey plans to acquire new military/intelligence satellites in the short term. These include a 0.8m resolution reconnaissance satellite (Project Göktürk-1) for use by the Turkish Armed Forces and a 2m resolution reconnaissance satellite (Project Göktürk-2) for use by the Turkish National Intelligence Organization. Göktürk-2 is currently being produced by the Turkish Aerospace Industries, while Göktürk-1 is in the tender stage. Some electro-optical parts that are required for the Göktürk-1 (0.8m resolution) satellite are beyond TAI's technological know-how, thus a foreign partner is being sought. The official bidders for the project are EADS-Astrium (U.K.), OHB-System (Germany) and Telespazio (Italy).[

Ima uste mnogu interesni zacuduvacki raboti za Turcija

Za poveke informacii: http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Air_Force#NATO_nuclear_sharing

Факт е дека Турција е сила на блискиот исток и на балканот
Факт е дека Турција е прикриена нуклеарна сила како што тврдеа германците и израелците
Факт е дека Турција во НАТО ја поседува третата нај силна воздушна флота после САД и Велика Британија ,а во едно втора нај голема армија
Факт е дека кој што се буни против турската држава казаната е испод земја.
Факт е дека ниту една сила на светот неможе да се замеша на работата на Турција.
Факт е дека Албанците имат среќа што не се наоѓаат во Турција:toe:

Normalno deka e taka

Европа гарант нема мадиња, но што се однесува до америка или русија, треба малку да подразмислиш, но секако дека и на америка тоа не им оди во корист бидејќи со тоа ке добие уште еден непријател во блискиот исток, а со тоа ке допринесе сите земји од тој дел на светот да се здружат заедно против америка па и израел, со што овој вториот сигурно ке се става на знак прашалник дали ке може да постои како држава.

кој план бре,која сила ја имаа албанците?! посилни беа од србите а? едноставно имаа среќа да се најдат во агендата на големите сили и ништо повеќе,па уште лекции ќе продавале,немој те молам,гледаме од кога албанците се рамноправни со македонците во парламентот и владата колку имаат допринесено за развој на државата.....успешно се вклопија во организираниот криминал,не можејќи пленот да го поделат неприкосновената ДУЅ пред неколку години денес успеа да се подели на 10тина партии-секоја чест:tapp:

Лоби.
Србија беше посилна од албанците само заради тоа дека ја имаа целото оружје од тогашната Југославија (тенкови, авиони, транспортери и др..), се и сешто, значи се тоа оружје што беше на располагање на Југославија беше на рацете на србите, и за тоа беа посилни тогаш, албанците со еден калашников успеаја да ги издржат на сите фронтови, можеш ли да замислиш каква ке беше ситуацијата да ја поседуваа и албанците тој воен арсенал, што го имаше србија, ја ти гарантирам дека на сред Београд ке марширавме со албански знамиња, бидејќи за војна ти треба срце, а тоа албанците го имаја, а не ко србите да се нашмркуваат и да масакрират се што ке им излезе на патот.

Факт е дека Турција е сила на блискиот исток и на балканот
Факт е дека Турција е прикриена нуклеарна сила како што тврдеа германците и израелците
Факт е дека Турција во НАТО ја поседува третата нај силна воздушна флота после САД и Велика Британија ,а во едно втора нај голема армија
Факт е дека кој што се буни против турската држава казаната е испод земја.
Факт е дека ниту една сила на светот неможе да се замеша на работата на Турција.
Факт е дека Албанците имат среќа што не се наоѓаат во Турција:toe:

NO comment Sekako deka e taka

Samo albancite da ne gi sporedime tolku so kurdite,zatoa sto kurdite vrseja teroristicki napadi vo zgradite skolite mostovite niz cela Turcija.

:pos2::pos2: исто како ујгурите во Кина:pos2: пссссс имат среќа Албанците што не се наоѓаат во Турција:tapp::tapp::tapp:

Ги имаме 2 милјони свесни албанци, чекаме уште малце да се направат 4, па да бараме независност на наш претпознатлив начин.:pos2::wink:

NO comment

Samo albancite da ne gi sporedime tolku so kurdite,zatoa sto kurdite vrseja teroristicki napadi vo zgradite skolite mostovite niz cela Turcija.

А зошто да не ги споредувам Албанците со курдите?

А и уште нешто,имам приметено дека вие турците тајно ги подржувате албанците на балканот,дали тука грешам или не???

Ама како и да е јас после Македонија ја сакам и Турција затоа што и македонците земат подршка од Турција.

Treba da znaat i makedoncite i albancite,deka osven Turcija nemate prijateli tolku,posebno zboruvam za sosednite zemji,Grcija,Srbija,Bugarija,itn..

албанците со еден калашников успеаја да ги издржат на сите фронтови, можеш ли да замислиш каква ке беше ситуацијата да ја поседуваа и албанците тој воен арсенал, што го имаше србија, ја ти гарантирам дека на сред Београд ке марширавме со албански знамиња, бидејќи за војна ти треба срце, а тоа албанците го имаја,

ЉЕЉЕ Аљиса у земља чуда. :tv:

BTW Ако може Поларис да ми каже кој е прв у фудбалско првентсво у Турција?

Европа гарант нема мадиња, но што се однесува до америка или русија, треба малку да подразмислиш, но секако дека и на америка тоа не им оди во корист бидејќи со тоа ке добие уште еден непријател во блискиот исток, а со тоа ке допринесе сите земји од тој дел на светот да се здружат заедно против америка па и израел, со што овој вториот сигурно ке се става на знак прашалник дали ке може да постои како држава.

Лоби.
Србија беше посилна од албанците само заради тоа дека ја имаа целото оружје од тогашната Југославија (тенкови, авиони, транспортери и др..), се и сешто, значи се тоа оружје што беше на располагање на Југославија беше на рацете на србите, и за тоа беа посилни тогаш, албанците со еден калашников успеаја да ги издржат на сите фронтови, можеш ли да замислиш каква ке беше ситуацијата да ја поседуваа и албанците тој воен арсенал, што го имаше србија, ја ти гарантирам дека на сред Београд ке марширавме со албански знамиња, бидејќи за војна ти треба срце, а тоа албанците го имаја, а не ко србите да се нашмркуваат и да масакрират се што ке им излезе на патот.

Ај погледни го видеото па после збори Албаницте со еден калашников успееја да издржат на сите фронтови.

Секако ова за тебе сега ќе биде српска пропаганда.

Уживај во видеото

http://fliiby.com/file/327655/bjkkuqi3qg.html

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom