Турција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
курдите се искористени исто како албанците на Балканот:toe:

курдите се искористени исто како албанците на Балканот:toe:
Како што брзо последниве децении се менуваат настаните, границите и сл. ништо чудно и Курдите да си добијаат држава. И оп, Турција ќе изгуби пола територија и ништо од 17 економија по ред во светот...

Како што брзо последниве децении се менуваат настаните, границите и сл. ништо чудно и Курдите да си добијаат држава. И оп, Турција ќе изгуби пола територија и ништо од 17 економија по ред во светот...
Туција не го пушта тоа парче па не знам шо да биди

Така е, Турците се големи националисти и не верувам дека некогаш во животот ќе им дадат територија на Курдите па макар и крај на светот да биде

И Србија не го пушташе Косово, па им се "испушти"...

Сепак се зависи од политиката, и настаните....
Ако добијаат Курдите автономија или независност во Ирак??? Тогаш? Автоматски тие 20 милиона во Турција ќе се кренат...

Ако добијаат Курдите автономија или независност во Ирак??? Тогаш? Автоматски тие 20 милиона во Турција ќе се кренат...
испушти мал детал-Турција Не Е Србија !

испушти мал детал-Турција Не Е Србија !
Точно. И засега на големите им одговара денешнава ситуација. Ама како што реков ситуациите брзо се менуваат...
Од кај знаеш, на некој можи ќе му затреба "нестабилноста" на Турција...а Курдите се добра алатка за тоа...

има доволно нестабилност на Блискиот и Средниот исток така да доколку би се дестабилизирала Турција по мое тоа ќе значи контраефект т.е. нејзино зацврстување

Точно. И засега на големите им одговара денешнава ситуација. Ама како што реков ситуациите брзо се менуваат...
Од кај знаеш, на некој можи ќе му затреба "нестабилноста" на Турција...а Курдите се добра алатка за тоа...

Па за тоа им служат на Американците, еднаш им, друг пат не им се сојузници и ако им текне да ја дестабилизираат Турција, Курдите им се ефикасна алатка.

Human gledam uste od preska samo konta pisuvas,neznam sto ti e celta:tapp: Samo da te potsetam deka Turcija 35 godini vojuva so kurdite:tapp:

A i ne e kako Srbija ili nekoja druga zemja, vo Turcija nemoze nitu SAD nitu EU nitu bilo koj drug da se zamesa...

Па за тоа им служат на Американците, еднаш им, друг пат не им се сојузници и ако им текне да ја дестабилизираат Турција, Курдите им се ефикасна алатка.

Nemoze bre nemoze:nenene: Vo vremeto koga turcite go okupiraa Kipar naj mnogu bea narusuvani odnosite so SAD,zatoa sto bez dozvola od SAD Turcija gi zdrobese grcite,ima i ova vo wikipedia,, :toe:

Вакви проблеми има и Русија со чеченците,вакви проблеми има и во Шпанија,вакви проблеми има исто и во Турција,ама работата е што овие земји не се Србија:toe:

Вакви проблеми има и Русија со чеченците,вакви проблеми има и во Шпанија,вакви проблеми има исто и во Турција,ама работата е што овие земји не се Србија:toe:
Не! Проблемот тука е што тие што бараат независности немаат поддршка од САД, Русија....
Албанците имаа и добијаа...ако немаа поддршка од САД, во Косово уште ќе се вееа Српски знамиња.

Human gledam uste od preska samo konta pisuvas,neznam sto ti e celta:tapp: Samo da te potsetam deka Turcija 35 godini vojuva so kurdite:tapp:

A i ne e kako Srbija ili nekoja druga zemja, vo Turcija nemoze nitu SAD nitu EU nitu bilo koj drug da se zamesa...
Зависи како сфаќаш. За некого е контра, за некого не.

Не! Проблемот тука е што тие што бараат независности немаат поддршка од САД, Русија....
Албанците имаа и добијаа...ако немаа поддршка од САД, во Косово уште ќе се вееа Српски знамиња.

Е како ќе имат подршка од Русија,кога и Русија има вакви проблеми:toe:

А Србија неможеме да ја споредиме со Русија,Турција,Шпанија итн.Ова е друга лига:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom