Турција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
NE prajse naudren:smir:

Вади наргилето од уста ти го помрачује паметот:smir:

Не сум тука да се пцујам,клеветам и да користам останати нецивилизирани методи.:wink: Отворена дискусија е,фактите гледани од моја страна се,точно е дека Турција има далеку поголема армија од Грција,но не е 14 век за деценија по деценија постепено напредување.Ако не зграбиш победа брзо никогаш нема да ја постигнеш.Како што беше напишано во Ахтунг Панзер(мислам дека беше таму) Dont tickle,smash. Во случај на војна со Грција (и да ги тргнеме на страна фактите дека Бугарија одма ќе застане на грчка страна,дека Ерменија ќе нападне од зад грб,дека курдите ќе се кренат пожестоко на бунт и ред други причини) Турција ќе страда од логистички проблеми.:smir:

Ако има некој факти што го оспоруваат моето мислење,постави ги да видам,на крај краева никој не е сезнајко нели? :helou:

Не сум тука да се пцујам,клеветам и да користам останати нецивилизирани методи.:wink: Отворена дискусија е,фактите гледани од моја страна се,точно е дека Турција има далеку поголема армија од Грција,но не е 14 век за деценија по деценија постепено напредување.Ако не зграбиш победа брзо никогаш нема да ја постигнеш.Како што беше напишано во Ахтунг Панзер(мислам дека беше таму) Dont tickle,smash. Во случај на војна со Грција (и да ги тргнеме на страна фактите дека Бугарија одма ќе застане на грчка страна,дека Ерменија ќе нападне од зад грб,дека курдите ќе се кренат пожестоко на бунт и ред други причини) Турција ќе страда од логистички проблеми.:smir:

Ако има некој факти што го оспоруваат моето мислење,постави ги да видам,на крај краева никој не е сезнајко нели? :helou:

abe batka golem strateg si bil ti, odma prijavi se kaj pentagon moze ke te zemat da rabotis kako cistac :vozbud::vozbud::vozbud:

По мое мислење србо не си во право. Во една хипотетичка ситуација при судир на Турција и Педеристан а НАТО да не се меша нема да дојде до таква ситуција. По мене во Најдобар случај Бугарија ќе остане неутрална ако не се приклучи како сојузник на Турција. Види ги последните конфликти, од 1912 Бугарија нема судури со Турција туку со Педеристан. За Ерменија нема шанса, тие имаат доволно проблеми со Нагорно Карабах и Азербејџан. За Курдите си 100 % во право. А прашање е како ние и Албанија ќе реагираме бидејќи имаме проблеми со Педеристан (мада искрено ни ние ни Албанија немаме офанзивен воен капацитет). Во однос на логистиката Турција е во поповолна позиција, само да споменам за домашното воено производство на Турција кое каде каде поголемо од Грција и да не заборавам на донациите сто би ги добила од богатите исламски држави.:toe:

По мое мислење србо не си во право. Во една хипотетичка ситуација при судир на Турција и Педеристан а НАТО да не се меша нема да дојде до таква ситуција. По мене во Најдобар случај Бугарија ќе остане неутрална ако не се приклучи како сојузник на Турција. Види ги последните конфликти, од 1912 Бугарија нема судури со Турција туку со Педеристан. За Ерменија нема шанса, тие имаат доволно проблеми со Нагорно Карабах и Азербејџан. За Курдите си 100 % во право. А прашање е како ние и Албанија ќе реагираме бидејќи имаме проблеми со Педеристан (мада искрено ни ние ни Албанија немаме офанзивен воен капацитет). Во однос на логистиката Турција е во поповолна позиција, само да споменам за домашното воено производство на Турција кое каде каде поголемо од Грција и да не заборавам на донациите сто би ги добила од богатите исламски држави.:toe:

1912та Бугарија е против Турција
1913та Турција е против Бугарија заедно со Гцка и останатите :wink:
( Бугарите секогаш како мало дете по лижавче се палеле за Македонија,втора балканска,прва светска,втора светска) така да бугарите можат да идат во било која насока :toe: Ние и албанците ги мрзиме гците начисто( у последно време се зближија гците и албанците),ако мораат да се бираат страни ние би биле на турска страна.

ПС: Под логистика се подразбира превоз и снабдување на армијата:smir:

TURCIJA IMA SILA KOLKU SITE BALKANSKI ZEMNJII ZAEDNO ,I GRCIJA I BUGARIJA I SRBIJA I SITE DRUGI BALKANSKI ZEMJII DA SE ZAEDNO PROTIV TURCIJA PAK NA KRAJOT KE POPUSAT,

EVO TI SO FAKTI RAZLIKATA MEGU TURCIJA I GRCIJA http://www.globalfirepower.com/

Turkey Military Strength

8 PERSONNEL
Total Population: 71,892,808 [2008]
Population Available: 39,645,893 [2008]
Fit for Military Service: 33,444,999 [2008]
Reaching Military Age Annually: 1,298,979 [2008]
Active Military Personnel: 514,000 [2008]
Active Military Reserve: 380,000 [2008]
Active Paramilitary Units: 148,700 [2008]
ARMY
Total Land-Based Weapons: 6,672
Tanks: 4,205 [2007]
Armored Personnel Carriers: 830 [2007]
Towed Artillery: 685 [2007]
Self-Propelled Guns: 868 [2007]
Multiple Rocket Launch Systems: 84 [2007]
Mortars: 5,813 [2007]
Anti-Tank Guided Weapons: 1,283 [2007]
Anti-Aircraft Weapons: 1,664 [2007]
NAVY
Total Navy Ships: 182
Merchant Marine Strength: 602 [2008]
Major Ports and Harbors: 6
Aircraft Carriers: 0 [2008]
Destroyers: 0 [2008]
Submarines: 13 [2007]
Frigates: 24 [2007]
Patrol & Coastal Craft: 28 [2007]
Mine Warfare Craft: 24 [2007]
Amphibious Craft: 8 [2007]
AIR FORCE
Total Aircraft: 1,199 [2007]
Helicopters: 336 [2007]
Serviceable Airports: 117 [2007]
FINANCES (USD)
Defense Budget: $30,936,000,000 [2009]
Foreign Exch. & Gold: $76,510,000,000 [2007]
Purchasing Power: $853,900,000,000 [2007]
OIL
Oil Production: 45,460 bbl/day [2005]
Oil Consumption: 660,800 bbl/day [2005]
Proven Oil Reserves: 300,000,000 bbl [2006]
LOGISTICAL
Labor Force: 23,530,000 [2007]
Roadways: 426,906 km
Railways: 8,697 km
GEOGRAPHIC
Waterways: 1,200 km
Coastline: 7,200 km
Square Land Area: 780,580 km
Sources: US Library of Congress; Central Intelligence Agency

Greece Military Strength

27 PERSONNEL
Total Population: 10,722,816 [2008]
Population Available: 5,052,447 [2008]
Fit for Military Service: 4,150,425 [2008]
Reaching Military Age Annually: 104,346 [2008]
Active Military Personnel: 177,000 [2008]
Active Military Reserve: 291,000 [2008]
Active Paramilitary Units: 4,000 [2008]
ARMY
Total Land-Based Weapons: 4,403
Towed Artillery: 12,228 [2001]

NAVY
Total Navy Ships: 118
Merchant Marine Strength: 869 [2008]
Major Ports and Harbors: 5
Aircraft Carriers: 0 [2008]
Destroyers: 3 [2008]
Submarines: 8 [2008]
Frigates: 13 [2008]
Patrol & Coastal Craft: 39 [2008]
Mine Warfare Craft: 18 [2008]
Amphibious Craft: 13 [2008]
AIR FORCE
Total Aircraft: 847 [2003]
Helicopters: 218 [2003]
Serviceable Airports: 81 [2007]
FINANCES (USD)
Defense Budget: $9,350,000,000 [2007]
Foreign Exch. & Gold: $3,658,000,000 [2007]
Purchasing Power: $327,600,000,000 [2007]
OIL
Oil Production: 5,687 bbl/day [2005]
Oil Consumption: 415,700 bbl/day [2005]
Proven Oil Reserves: 7,000,000 bbl [2006]
LOGISTICAL
Labor Force: 4,920,000 [2007]
Roadways: 117,533 km
Railways: 2,571 km
GEOGRAPHIC
Waterways: 6 km
Coastline: 13,676 km
Square Land Area: 131,940 km
Sources: Central Intelligence Agency

Ќе видиме тоа - Турција силна земја. Сега сеуште е така, ама како што тргнал Ердоган постепено му ги сече крилјата на турскиот офицерски слој, кој е темел на ататурковите вредности и идеали во општеството. Со текот на времето исламизмот сосема ќе ги угуши генералите. Тогаш ќе видиш во каков пудинг ќе се претвори големата земја.
Ататурк (нека му е лесна земјата) сигурно се превртува во гроб. Ех, што не остана тука и за Македонија да го направи тоа што го направи за Турција.

Polaris чоек полека смири нервите,симни капс лок :smir:
Не ја оспорувам ја воената сила на Турција,дека е многубројна,фанатична,опременета и така натаму.Тоа што ја го потенцирам како проблем е тоа,дали Турција има доволно логистичка моќ да ја пренесе и одржуваа таа војска преку море против противник кој всушност се раѓа во вода?:helou:

Како што ти пише во линкот дали тие 8 Amphibious Craft седоволни да ја пренесат турската армија во Атина,Солун,Крит за 48 саати за да пиете кафе на раат?

Заебите овие воени факти и фантазии.Тешко би дошло до војна освен неколку провокации од Турска страна.Па уште да ги мешаме и Македонија и Албанија.Нова Балканска војна ...лол.!Многу филмови гледате.!

Не ја оспорувам ја воената сила на Турција,дека е многубројна,фанатична,опременета и така натаму.Тоа што ја го потенцирам како проблем е тоа,дали Турција има доволно логистичка моќ да ја пренесе и одржуваа таа војска преку море против противник кој всушност се раѓа во вода?:helou:?
Ама ти правиш страшна грешка овде и тоа со денови и месеци заедно со Polaris.
Треба да ти биде совршено чисто и јасно дека реториката од времето на безполезните и контрапродуктивни конфликти на Милошевиќ мора да падне,и дека ако веќе не може да имаш пријател после сите оние масакри меѓу муслиманите у Босна ќе мора да направиш чекори со кои што ќе овозможиш барем мирно разграничување и каков таков комшилук.
НЕМОЈ НИКАД... ама апсолутно никад да повторуваш грешки на еден идиот!
И не се откажувај така лесно од своето.
И јас,ако треба максимално чисто да одговорам,сум Илија и Алија у исто време. :wink:
Многу години и судбини се у прашање.... србо:
А родените... исконските непријатели на србите се усташите и бугарите!
Од нив пази се и вчера,и денес и утре !!!

Polaris чоек полека смири нервите,симни капс лок :smir:
Не ја оспорувам ја воената сила на Турција,дека е многубројна,фанатична,опременета и така натаму.Тоа што ја го потенцирам како проблем е тоа,дали Турција има доволно логистичка моќ да ја пренесе и одржуваа таа војска преку море против противник кој всушност се раѓа во вода?:helou:

Како што ти пише во линкот дали тие 8 Amphibious Craft седоволни да ја пренесат турската армија во Атина,Солун,Крит за 48 саати за да пиете кафе на раат?

Total Aircraft 1,199 Turkey
Total Aircraft 847 Greece

uste ova ne zaboravaj turskite piloti se megu naj dobrite vo NATO posle USA:smir:

NEmora turcite da se maltretirat preku more, za dzabe Turcija ne e osma voena sila vo svetot a dodeka Grcija e 27 voena sila

Total Aircraft 1,199 Turkey
Total Aircraft 847 Greece

uste ova ne zaboravaj turskite piloti se megu naj dobrite vo NATO posle USA:smir:

Аман бе со таа војска чоече, не е тоа финтата.Има причини кои ние не ги знаеме и има причини заради кои Турција провоцира некаков конфликт со Грците.Зошто Грција сега се вооружува?

Аман бе со таа војска чоече, не е тоа финтата.Има причини кои ние не ги знаеме и има причини заради кои Турција провоцира некаков конфликт со Грците.Зошто Грција сега се вооружува?

Abe Grcija ako saka neka go zeme i celoto oruzje na USA pak nemat muda da vojuvat so turcite,grcite toa ubo go znaat,i so kipar i so ostrovot imija/kardak koga bese okupirano od strana na tursite komandosi. Kako ima receno Papandreu za turcite znajs, nie ne smeeme vo nikoj slusaj da vojvame so Turcija zatoa sto vo Atina namesto grckoto zname ke se veje turskoto zname,zaradi toa treba po diplomatski pat da gi resime nekoi politicki problemi sto gi imame, ova e izjava dadeno uste od 1998 godina..

Abe Grcija ako saka neka go zeme i celoto oruzje na USA pak nemat muda da vojuvat so turcite,grcite toa ubo go znaat,i so kipar i so ostrovot imija/kardak koga bese okupirano od strana na tursite komandosi. Kako ima receno Papandreu za turcite znajs, nie ne smeeme vo nikoj slusaj da vojvame so Turcija zatoa sto vo Atina namesto grckoto zname ke se veje turskoto zname,zaradi toa treba po diplomatski pat da gi resime nekoi politicki problemi sto gi imame, ova e izjava dadeno uste od 1998 godina..

А бе само Курдите за вас... :vozbud:

abre mnogu voistveni site sme stanale...pa da se svestime malce OK.
kako prvo nemalo nekoj pogolem konflikt so koj se smenile granicite znacitelno
i kako vtoro nema veke ostvaruvanje na imperii pa taka i turcija..iako e regionalna sila i da reagira voeno kie reagira zaradi ostrovite i grcija da dojde vo takva polozba ke vozvrati(normalno) e sega ako ne moze togas ke izgubi nekoj ostrov i nalet ke dojde nov miroven dogovor...mene licno bi mi bilo milo da vidam togas kako ke reagira svetata alijansa NATO ama toa e druga prikazna:smir:

Abe sto se zamarate so sekakvi budali,crnogorska nacija ne postoi tie se defektni srbi, tie se isto kako vlasite,torbesite,gupcive,ciganite.:toe:

a neli e podobro da ne navreduvas(ne samo za tebe i za drugite) mislam deka citam za jabe OK:smir:

Днес турска статистическа агенциja изjaви резултати от проучване во което :
-70% от граганите на РТ не са прочитали ни една книга во живота си
-73% от истите са против чужди грагани да имат право да копуват земja во РТ.
-Почти сите сметат дека соседните држави са заплаха за териториалната целост на РТ.
-70% сметат дека сека жена за да започне работа,треба да посака разрешение от мажа си.
-57% сметат дека жените не треба да излизат со дрехи на кои са им каси ракавите.
-50% сметат дека жените на работното си место и надвор треба да носат хиджаб

Това са само малко факти донесени ни от турските статистически агенции.
Коментарите оставам на вас.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom