Турција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Турција се стреми за целосна контрола над целиот остров Кипар, предупреди Хрисостомос
space.gif
24 август 2008
space.gif
space.gif
space.gif
Закинтос. Турција сака да добие целосна контрола над Кипар, соопшти кипарската агенција Си Ен Еј. За тоа предупреди архиепископот на кипарската православна црква Хрисостомос, кој е во посета на грчкиот остров Закинтос. Односно за кипарското прашање Хрисостомос потцрта уште,дека„Големите сили треба да разберат многу добро, дека националните корени на кипарскиот народ датираат три и пол илјади години. Многу се длабоки и не можат да бидат искоренети. Ничија сила не може да ги искорени тие национални корени од земјата на нашите предци”.

А чив е уствари Кипар... чив бил и кој се населил одпосле???

Турција се стреми за целосна контрола над целиот остров Кипар, предупреди Хрисостомос
space.gif
24 август 2008
space.gif
space.gif
space.gif
Закинтос. Турција сака да добие целосна контрола над Кипар, соопшти кипарската агенција Си Ен Еј. За тоа предупреди архиепископот на кипарската православна црква Хрисостомос, кој е во посета на грчкиот остров Закинтос. Односно за кипарското прашање Хрисостомос потцрта уште,дека„Големите сили треба да разберат многу добро, дека националните корени на кипарскиот народ датираат три и пол илјади години. Многу се длабоки и не можат да бидат искоренети. Ничија сила не може да ги искорени тие национални корени од земјата на нашите предци”.

Тоа се глупости од страна на Кипарските грци. Турциjа би сакала али знае да то не е реално. Тоа остров е разделен од 1974 (ако не сум у грешка) и сега да се говори за еден кипарски народ не е реално. Има турци и грци. Грчката часте е у ЕУ, а турскета ке почека. Колко? Никоj не знае.

Најдобро би било за турците да се дели островот по етничка линија, бидејки како што стојат работите Грците се џомби бидејки турците се помалку.

Не сака поделба,туку го сака целиот остров.
Преблиску е до турската територија и ја стеснува поморската линија на Турција.
Они на прсти пловат.
Прва шанса и Турција ќе го лапне целиот остров.
А за тоа ќе има подршка од нејзините големи пријатели.
Услуга за услуга, та нели така и Грција се ширеше на туѓите територии.

Нема да ги спасат ни 450-те тенкови кои планираат да ги купат од Русија.

Mala korekcija....kupuvaat BVP(borbeni vozila na pesadijata)BMP-3.Ne se bas tenkovi.Inaku daleku kasnat zad turcite.Vo momentov silite se balansirani no za 5-10 godini dramaticno ke se smeni balansot na silite otkako turcija ke go vovede f35 vo vooruzuvanjeto kako i niza drugi programi vo tek.E togas ke bide interesno.

Грција фактички застрани од интересите на САД и таа сака сега да компензира со купување оружје од Русија и другите ЕУ земји.
Но САД е кичмата и на НАТО и на ЕУ без неа едното и другото нема да постојат.
Ние треба да ја искористиме оваа грешка на Грција и се надевам дека во скоро време ќе почне модернизација на АРМ со современо америчко оружје.Русите постојано да се држат на линија, таа словенска жица ќе ни биде од голема помош.

Да бидеме реални... Турците може само да сонуваат за земање на цел Кипар... А и што и да се случи... иако не ги сакам Грците... во никој случај нема да навивам за Турција... Бог да чува...

Најдобро би било за турците да се дели островот по етничка линија, бидејки како што стојат работите Грците се џомби бидејки турците се помалку.

Ти текнува на случкава??

Ја имаше на видео снимка. Грк, дрско посегнува по турско знаме, да го симне од јарбол. Куршум. Куфер.
Унпрофор гледа. Сфирка. Доаѓаат грци, зимаат телото, штикла, да ги нема.

Доаѓа турче и вика не дирај знаме, че го пука, ај сејте мирни. Идам ја да јадам гиро.

Џомби бе :D

Ти текнува на случкава??

Ја имаше на видео снимка. Грк, дрско посегнува по турско знаме, да го симне од јарбол. Куршум. Куфер.
Унпрофор гледа. Сфирка. Доаѓаат грци, зимаат телото, штикла, да ги нема.

Доаѓа турче и вика не дирај знаме, че го пука, ај сејте мирни. Идам ја да јадам гиро.

Џомби бе :D

Што сакаше писателот да каже со ова...???????:uvo:

Mala korekcija....kupuvaat BVP(borbeni vozila na pesadijata)BMP-3.Ne se bas tenkovi.Inaku daleku kasnat zad turcite.Vo momentov silite se balansirani no za 5-10 godini dramaticno ke se smeni balansot na silite otkako turcija ke go vovede f35 vo vooruzuvanjeto kako i niza drugi programi vo tek.E togas ke bide interesno.
Доколкото знам имат намера да купат и тенкове Т90 от Русиja.
Спорот между Гр и Тр е много интересен,заштото и двете држави са членки на НАТО.Па сега до неколко години ЕУ сака да изгради собствена отбрана.И ако стане нешто Нато нема да може да застане ни на едната страна ни на другата,па ЕУ ке застане на страната на Гр.Сами видеме как френскиа председател открито не сака Тр да влегува во ЕУ и е во право.Тр нема место со христиjaнските држави и со балканските држави,кои повеке от 500 години држа во робство.Това може да биде ново робство за балкан.

А мислиш ли ФМИ дека ако некогаш Турција и Атина стапат во војна дека френски војници ќе гинат за Елада?

А мислиш ли ФМИ дека ако некогаш Турција и Атина стапат во војна дека френски војници ќе гинат за Елада?
Незнам.Това е тенка политика.Но поверваj Франциja држи много повеке на Гр отколкото на Тр.Турциja е играчка во рацете на САД.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom