Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
[...]Нема да дозволат таков криминален акт (како денешниот) да се случи уште еднаш.[...] :icon_lol::icon_lol:

Сите свесни или не, сите добиваат една шанса од Русија. Само што 99% си ја прокоцкуваат и бараат скриено значење во неа. ;)

Очекувам да има доста силно бомбардирање на пределите каде што има туркмени во северна Сирија.
Се сложувам, ова е најверојатниот руски противодговор за соборувањето на нивниот авион.

На секое видео овие викаат по алах нема едно кај што не сум глеал да не викаат истото,што очекуваат
Па што очекуваш кога сите се ко исти кур да ги праел. Исто ко овие на форумов "neka ne si igra so ogan" ботови.

После ова Турција ако не влезе во ЕУ никад : ) Јеботе Турски тек, пуштај све накај Кина и Индија и поздрави по дома.

So ocekuvash od divo pleme tamu... Se toa treba da se eliminira po itna postapka
Турциве навлекоа тешки гомна на нив сеа ке цвикаат на нато состанокот aма ке го јадат немиен курдите ке напраат нова држава излеа после катаљарда години борба

Крајно глуп потег од Турција.
Не знам колку треба да си луд за да нападнеш една од двете најсилни држави на светот.

Del od izjavata na Putin:

We will analyse everything, and today’s tragic event will have significant consequences, including for Russia-Turkish relations. We have always treated Turkey as a friendly state. I don’t know who was interested in what happened today, certainly not us. And instead of immediately getting in contact with us, as far as we know, the Turkish side immediately turned to their partners from Nato to discuss this incident, as if we shot down their plane and not they ours.

Милош Земан , претседател на Чешка
Понекогаш некој може да се посомнева дека Турција има неформални контакти со ИСИС, со оглед на тоа што Руските сили се борат против ИСИС ова е премногу реадкилана мерка од турска страна. [DOUBLEPOST=1448370551][/DOUBLEPOST]
Del od izjavata na Putin:

We will analyse everything, and today’s tragic event will have significant consequences, including for Russia-Turkish relations. We have always treated Turkey as a friendly state. I don’t know who was interested in what happened today, certainly not us. And instead of immediately getting in contact with us, as far as we know, the Turkish side immediately turned to their partners from Nato to discuss this incident, as if we shot down their plane and not they ours.
Тука малку сакаше да ги понижи затоа што делуваат како несуверена држава. Наместо да контактираат директно прво се консултираат. Ја така го разбрав.

Глупо е да пишеш за појакиот да не си игра со оган нели?

И вториот пилот е мртов а наводно собориле и еден од хеликоптерите што дошол да ги спасува.

Се ќе се заврши на дипломатски препуцавања, осуди, закани, бла бла бла....

Сигурно нема воено да одговори кон една од најголемите нато членки.
Може русиве да ги снабдат курдиде со најовремено оружје,па да има крв до колеба во турција.

Кога ви велев дека Турција ќе собори руски авиони не ми веруваа некои членови овдека. А иначе Турција е членка на НАТО. Напад против Турција е напад против НАТО. А и друго е тоа што Турција не е Украина или Грузија.

Милош Земан , претседател на Чешка
Понекогаш некој може да се посомнева дека Турција има неформални контакти со ИСИС, со оглед на тоа што Руските сили се борат против ИСИС ова е премногу реадкилана мерка од турска страна. [DOUBLEPOST=1448370551][/DOUBLEPOST]
Тука малку сакаше да ги понижи затоа што делуваат како несуверена држава. Наместо да контактираат директно прво се консултираат. Ја така го разбрав.

Jas go razbrav kao demek planiran bil napadov zatoa odma potrcale kaj partnerite vo NATO, ama moze i tvoeto da e tocno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom