Турбо Рок Фестивал 11.03.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
В

Вори

Гостин
Сведоци сме дека нашиот главен град во изминатава година стана вистински центар (и тоа со едно децениско задоцнување) на турбо фолк некултурата. Поради тоа Авалон Продукција замоли неколку нивни пријатели да помогнат да покажеме дека на Балканот има многу подобра музика и дека таа музика овде има и кој да ја гледа и слуша.

Vlatko-Stefanovski-trio.jpg
Екипата на Турбо Рок Фестивал, кој ке се одржи на 11-ти март во Метрополис Арена ја социнуваат ,од нашиот југ накај север:

1. Влатко Стефановски Трио (МК),

2. Disciplina Kičme (Ср),

3. Zabranjeno pušenje (БХ),

4. Psihomodo Pop (ХР)

5. Let 3 ( ХР )

А во два часот по полноќ како афтерпарти ќе настапи хрватската група Pozdrav Azri.

zabranjeno_pusenje_sejo_saxon.jpg
Влезниците за шестчасовната програма по цена од 600 денари ќе бидат во продажба од 25-ти декември на вообичаените продажни места.

http://www.idividi.com.mk/zabava/Showbiz/648256/index.html

Интересно ќе биде..Забрањено пушење,Лет 3,Психомодо поп,Влатко Стефаноски...6 часовно рокање за 600 денари,таман :)

Не можев да се воздржам да не искоментирам.

ПО КОЈ ПАТ БРЕ?!?!?!

... на Балканот има многу подобра музика и дека таа музика овде има и кој да ја гледа и слуша.

По кој пат ќе ги гледаме истиве групи, на стара слава? Ништо лично против нив, сите се добри, ама пак ќе речам: ПО КОЈ ПАТ??
Барем да пробаа нешто помладо да донесат ...

Не можев да се воздржам да не искоментирам.

ПО КОЈ ПАТ БРЕ?!?!?!

По кој пат ќе ги гледаме истиве групи, на стара слава? Ништо лично против нив, сите се добри, ама пак ќе речам: ПО КОЈ ПАТ??
Барем да пробаа нешто помладо да донесат ...
се согласувам :star:
а и не е лошо да сменат малце... доста е само од едно истоо... идејата како идеја не е лоша, ама понекогаш се потребни промени :smir:

Google [BoT];3960873 напиша:
се согласувам :star:
а и не е лошо да сменат малце... доста е само од едно истоо... идејата како идеја не е лоша, ама понекогаш се потребни промени :smir:

Е кој бил стопати бе?Ај да речеш за Дугме и Чорба добро,ама за овие..

Јас колку што знам Пушење не биле досега,а и да биле не верувам дека тоа било во скоро време.
Лет 3 исто така не биле.Психомодо Поп беа само предгрупа лани на Били Ајдол,претходно чисто сумњам дека настапувале.
Влатко Стефаноски е класика..стварно не знам што сакате.

И мене ми е желба да дојдат Kiss,AC/DC,Whitesnake,Foo Fighters,али јебига кој сака да иде во нашава земја.

Е кој бил стопати бе?Ај да речеш за Дугме и Чорба добро,ама за овие..

Јас колку што знам Пушење не биле досега,а и да биле не верувам дека тоа било во скоро време.
Лет 3 исто така не биле.Психомодо Поп беа само предгрупа лани на Били Ајдол,претходно чисто сумњам дека настапувале.
Влатко Стефаноски е класика..стварно не знам што сакате.

абе не биле тие.. влатко стефаноски трио, психомодо поп итн ми се смачени да ги гледам веќе :)

И мене ми е желба да дојдат Kiss,AC/DC,Whitesnake,Foo Fighters,али јебига кој сака да иде во нашава земја.
ете гледашшш :P

Не знам за тебе,мене нема да ми здосади да го гледам Стефаноски секој ден.Човекот е виртуоз,само што ете немаме почитување кон него.Јебига таков народ сме.

А,кога си ги гледал ти Лет 3 и Психомодо Поп извини?

Не знам за тебе,мене нема да ми здосади да го гледам Стефаноски секој ден.Човекот е виртуоз,само што ете немаме почитување кон него.Јебига таков народ сме.

А,кога си ги гледал ти Лет 3 и Психомодо Поп извини?
психомодо поп да... лет 3 не :)

Епа тогаш?:)

Крај краева индивидуално право е.Кој сака нека иде,кој не сака нека седи дома.

Епа тогаш?:)

Крај краева индивидуално право е.Кој сака нека иде,кој не сака нека седи дома.
тачноо... нема шо да дискутираме дали требало да бидат тие или не :)

1. Влатко Стефановски Трио (МК),

2. Disciplina Kičme (Ср),

3. Zabranjeno pušenje (БХ),

4. Psihomodo Pop (ХР)

5. Let 3 ( ХР )

А во два часот по полноќ како афтерпарти ќе настапи хрватската група Pozdrav Azri.

Значи вака, првин субјективно мислење:
1. Влатко, колку ми е антипатичен тој човек, не е нормално, два три пати сум имал можност да бидам блиску до него кога тој не е со гитарата. Ретко одвратно, препотентно створење. Поради тоа не би платил за да го гледам/слушам.
2. Е Дисциплина ги пропуштив порано коа доаѓаа. Не сум сигурен дали 1 или 2 пати имаат дојдено, ама за едно нивно доаѓање ми е криво што ги пропуштив.
3. Никогаш не сум ги сакал
4. Три пати сум ги гледал. Корекција 2 пати, кога беа предгрупа на Били стигнав таман кога тие завршија.
5. И овие ги имам гледано три пати.
6. Е овие ги пропуштам, а неколку пати имаат дојдено.

Објективно мислење:
1. Го бива како музичар. Пред фактите и боговите молчат.
2. Според она што го имам слушано преку ЈуТјуб НАЈДОБРО нешто што ќе се случи таа вечер.
3. види субјективно мислење
4. Добри се како за еднаш да ги видиш.
5. Концерт, театар, весеље, хумор, одлични за прво гледање, многу добри за второ.
6. Не можам да кажам ништо бидејќи ги немам гледано во живо.

Заклучок: Некако не ми се плаќаат 600 денари за ваков настан.

За вкусови не се коментира..не ги слушам и сакам ни јас претерано,но зошто да не се изжуркаш добро кога ти се укажува каква-таква шанса.

Со оглед на тоа дека во Македонијава ваквите рок дешавки се реткост,би ја искористил оваа шанса да слушнам добра музика.И боље би дал 600 денари за ова,одколку за Саша Матиќ,Аца Лукас и остали сељаци што ни ја трујат земјичкава.

Сите овие групи имаат настапувано по 3-4 пати најмалку кај нас. Кичма на Таксират сум ги гледал, мислам дека имаат настапувано и во МКЦ и во клуб Вега, не ми текнува баш, Забрањено Пушење свиреа на 13.11. по повод ослободување на Скопје на плоштад пред можеби 6 години, Лет 3 исто така на Таксират и на уште едно место не ми текнува само кога и каде свиреа, Психомодо Поп прв пат сум ги гледал на No Borders Fest #2 на кеј карши Жабарот и лани на Пиволенд.
Значи веќе видено и некако 600 ден. ми се многу, но има време до Март...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom