- Член од
- 27 јуни 2007
- Мислења
- 2.157
- Поени од реакции
- 507
Седевме во кафуле,веднаш до вратата,јас и мојот најдобар пријател.Пиевме пиво.Мојот најдобар другар ми кажа дека неколку денови по ред го мачи несоница.Цело време се обидуваше нешто да ми каже,но постојано премолчуваше.Но јас не го следев со внимание,затоа што во тој момент во кафулето влезе една девојка.Мираисаше на ванила.Веднаш посакв да ја добијам.Почуствував како крвта во мене почнува да врие.
И пријдов.Зборувавме.Кога го добив она што го сакав се вратив кај мојот најдобар пријател.И почнав да му раскажувам за новата девојка.
Но наеднаш погледнав во неговите патики и забележав дека има две различни.Почнав да му се смеам.Еуфорично.И гласно.
Тој и понатаму тажно ме гледаше.А потоа нагло стана и ме праша дали ќе го почекам да оди до дома.
Јас само кимнав со главата.
Кога излегуваше низ вратата од кафулето,вознемирено ме праша:
-Која патика повеќе ми одговара?
-Левата патика,мој пријателе-му одговорив!
Го гледав како си заминува.Повеќе никогаш не го видов.Мојот најдобар пријател и неговата лева патика!
И пријдов.Зборувавме.Кога го добив она што го сакав се вратив кај мојот најдобар пријател.И почнав да му раскажувам за новата девојка.
Но наеднаш погледнав во неговите патики и забележав дека има две различни.Почнав да му се смеам.Еуфорично.И гласно.
Тој и понатаму тажно ме гледаше.А потоа нагло стана и ме праша дали ќе го почекам да оди до дома.
Јас само кимнав со главата.
Кога излегуваше низ вратата од кафулето,вознемирено ме праша:
-Која патика повеќе ми одговара?
-Левата патика,мој пријателе-му одговорив!
Го гледав како си заминува.Повеќе никогаш не го видов.Мојот најдобар пријател и неговата лева патика!