Туѓите неуспеси

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Дали се тешите со туѓите неуспеси? Колку пати сум се зачудувала од примери, особено на факултет.
На пример: колку испити положи?
- Два.
- Уф, добро е, јас 4 положив

Или друг пример: До кај си со учење?
- До 150 страна.
- Уф, добра сум била бе јас, 200 страни поминав.

Ова се значи некои банални примери кои ме поттикнаа да ја отворам темава.

Дали вие се замарате со неуспесите на другите и дали неуспесите на другите ви служат за да си го кренете сопственото его и да се утешите дека има некој со полоша ситуација од вас?

Дали на човекот му е потребно да знае дека некој е понесреќен или понеуспешен од него, за да ја смири својата душа?

Хм, повеќе се замарам со туѓите успеси. Таквите, сакам да ги надминам. Болно амбициозен човек сум, си признавам.
Оние со неуспеси, не го добиваат моето влијание, нели се неуспешни?

Не се тешам воопшто со туѓите неуспеси, што фајде од тоа.. ама ме потикнуваат и охрабруваат туѓите успеси..:smir:

Воопшто не се тешам со туѓи неуспеси.Си гледам за мене и ако не сум ја исполнил целта не ми е гајле ако и некој друг не успеал во тоа.А имам другари што цело време гледаат така ама мислам дека е погрешно.

Тие што се ложат на туѓи неуспеси за мене се ментално изместени индивидуи со некоја фабричка грешка при склапање и нема за нив место у моја близина.
Ако можам влијаам и спречувам некој да сјебе нешто,ако е више предоцна се обидувам да му помогнам побрзо и побезболно да излезе од гужва.

Што фајде ако некој е неуспешен? Тоа мене ќе ме направи среќен или ќе ми помогне да бидам поуспешен? Тешко.

Ако сме во директна пресметка, (спорт, на пример) и тоа како ќе се радувам на туѓите неуспеси, зашто веројатно јас ќе влијаам на нив (т.е. ќе сакам да се неуспешни, за успехот да остане за мене). Инаку не.

Никогаш ама никогаш не сум се замарал со туѓи неуспеси освен спортските неуспеси.

На Балканот живеете бре луѓееее.
Народов тука живее од и за туѓите неуспеси. Феноменот на смрт на комшиските кози и се тоа...

Па вие колку сакајте делете правда, тоа си е.

живејам под 2 реченици
1 да дае господ кравата на комшијата да биде жива и здрава
2 тој шо мозе добро јас можам подобро

Се фаќам у ситуации да замислувам кога само би се тешела со туѓите неуспеси и бедно ми е, не бегам од себе, јас имам свои амбиции.

Воопшто не се тешам со туѓи неуспеси.Си гледам за мене и ако не сум ја исполнил целта не ми е гајле ако и некој друг не успеал во тоа.А имам другари што цело време гледаат така ама мислам дека е погрешно.
истово :)

не ме интересира што другите не направиле, но сакам да го надминам тоа што го направиле

Најмногу од се` што може да ме извади од памет е таквиот муабет, што често го слушам кога некој ми прави профил мене и на моите успеси. Нејќам да ме споредуваат со тие кои помалку успеале и имаат помалку среќа. Мене ми е жал за нив и не ни помислувам да се издигнувам на нивна сметка.
Обично не се замарам со нив, доколку некој лично не ми го каже истото или ми се пожали. Во тој случај се трудам некако да го утешам и да му помогнам барем со муабет или некој совет. Далеку од тоа дека ќе седнам и ќе му објаснувам колку сум јас подобра. Треба да немам срце во мене за да го можам тоа.
Своето его го кревам кога се приближувам до тоа што е моја цел, а не кога ќе надминам некој понеуспешен човек. Со тоа и си ја смирувам својата душа и имам сила позитивно да влијаам и на понесреќните од мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom