Tucker Carlson - Putin Interview - мислење?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
3.793
Поени од реакции
3.993
Добро ете писмото и друго што?
Никола Тесла како иноватор, друго што?

Историјата ни е небитна во светски рамки, полуостров во кој се гледало само да се зароби нешто, да се присвои од страна на големите.
Можеби да не биле Османлиите ќе бевме некој поголем фактор со поголема историја. Вака небитни.
И писмото, само по себе, е големо дело, ако го гледаш долгорочно, а не на ниво‘ од поединец, кој нешто „као„ кажал или сторил...

Туку, какво чудо очекуваш да сторат поединци од балканските народи и држави, кога е повеќе од познато дека Балканов бил, е и ќе биде ветрометина и простор на кој големите и јаките ќе си мерат (силите), а малите балкански народи редовно (ќе) го јадат...немиен.

Во такви услови, на непрекидни војни и окупации, ниту еден народ не може да стори „нешто повеќе„ за да стане славен во човековата историја.
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
23.916
Поени од реакции
39.410
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.774
Поени од реакции
6.627
Процедурално да прашам, се јавија од Хелсиншки Комитет барем со соопштение да го осудат наказава за говор на омраза? Уранија Пировска, се слушаме?

Прегледај го приврзокот 388396

Прегледај го приврзокот 388397


Во уста потплатена да им свршам дабогда...
Screenshot_20240210-121053_Chrome.jpg

:kafence:
 
Член од
14 април 2012
Мислења
31.661
Поени од реакции
62.997
оф топик, ама една од омилените сцени.
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
3.886
Поени од реакции
4.689
Интервјуто временски одлично темпирано.
Укронацистичкиот режим во Киев на апарати, состојбата на фронтот во полза на РФ и се поочигледен распад на ОТАН-ефективи, Блиски Исток се заканува да експлодира, Тексас и 25 други држави стануваат единствен фронт, и да не ја заборавиме Кинеската Нова Година и честитките!

Путин присебен и смирен, со својот вокабулар и начинот на презентирање и објаснување само ја покажа големината на еден светски лидер. Путин има 70 години и цели 2 часа го задржа здивот мирен и концентриран, скоро па исто како Џо.

Пораките што ги испрати стигнаа до оние за кои беа наменети и дефинитивно ќе имаат влијание врз јавното мислење. Тие пораки не беа наменети за форумски експерти па и не изненадува што особено северџганскиот дел ништо не разбра.
Изненадувањето кое го гледаме кај северџганиве не е ништо помало кај Каубоите ама и другите кои го преферираат федеролиберализмот, тие се чудат како може 30’ да говори за историја со многу факти без при тоа да користи белешки.


00:02:00 — Путин ја раскажува историјата на Русија и Украина
00:25:04 — Проширување на НАТО
00:30:40 — НАТО и Бил Клинтон
00:41:10 — Украина
00:48:30 — Причина за конфликтот
01:02:37 — Мирно решение?
01:11:33 — Кој го разнесе Северен поток?
01:24:13 — Враќање на врските со САД
01:36:33 — Колку е силен Зеленски?
01:48:36 — Илон Маск и вештачката интелигенција
01:51:07 – Уапсен американски новинар Еван Гершкович во Русија


... на сајтот на Претседателот на РФ целото интервју и во пишана форма

...овде го имате интервјуто преведено на српски, македонски не барајте ќе нема, немало лица кои добро говорат руски, .... биле на катедрата за албански.
https://odysee.com/@Sputnjik.Srbija:7/Putin-i-Karlson-Intervju-koji-su-gledali-milioni-–-čas-istorije-Amerikancima:4

сценски пораки:
- саатот (времето не игра улога, тука сум колку треба);
- поставеност на масата и столиците (на раб од што?).

интересно:
„Сакате Talk show или сериозен разговор?“
„Тие (НАТО, Западот) самите влегоа во тоа, сега нека најдат начин на чесен излез “
“кој го разнесе Северен поток – Вие
“од страна на нашите европски партнери Франција и Германија добивме укажување, како можете да очекувате да потпишат договор кога им стои пиштол на главата, тогаш ние одлучивме да се повлечеме од околината на Киев, како знак на добра волја..., штом ги повлековме воените сили тие го фрлија договорот во корпа и со посредство на САД и европските сателити...“

За прв пат некој со јавна порака до САД – одите и сте на надолна патека, внимавајте како ќе си ги решиш проблемите, одите таму и по патот по кој отиде Рим.

Ако слушавте внимателно ќе разберете зошто беше неопходен часот по историја ќе сфатевте дека причините за онаа што денес се случува се многу подлабоки и покомплексни од акцијата од 2014. само слушајте внимателно, ќе разберете многу.
Историјата не започна ниту во 1990 година (Берлинскиот ѕид, многумина и не знаат што всушност се случи, тие сметат дека се урнал таму некој ѕид ама што тоа донесе со себе е тоа....), ниту во 2014 година, а за воопшто да се разбере конфликтот, мора да се знае историскиот контекст на целата приказна.

...порака до западните елити: знаеме дека знаете дека сте “растурени“, ама не смеете да објавите, што ќе земеме од ..... зависи од тоа колку брзо ќе има капитулација. Порака до останатите: војната ќе трае онолку колку што е потребно да се изврши денацификација и демилитаризација,... за руската јавност важно е што покажа дека се подготвени за преговори, но дека ЕУСА не ги сака.

Такер, просечен новинар-коментатор кој веројатно има и политички амбиции (можевме да пратиме и некој како Гоце од кАнал5 и тој ќе поставуваше вакви сложени прашања), пропушти можност да праша за пораката “Пријателе ние сега сме на почетокот на едно ново време, време кое ... “,
БРИКС+++++ и други глобални процеси, ајде може следниот пат ќе најдат некој што подобро гледа.


Ќе помине многу вода во Вардар додека некои сфатат, ако некогаш сфатат, колку се моќни медиумите и како медиумите можат целосно да ја променат перцепцијата на луѓето без луѓето и да бидат свесни за тоа.
 
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
882
Интервјуто временски одлично темпирано.
Укронацистичкиот режим во Киев на апарати, состојбата на фронтот во полза на РФ и се поочигледен распад на ОТАН-ефективи, Блиски Исток се заканува да експлодира, Тексас и 25 други држави стануваат единствен фронт, и да не ја заборавиме Кинеската Нова Година и честитките!

Путин присебен и смирен, со својот вокабулар и начинот на презентирање и објаснување само ја покажа големината на еден светски лидер. Путин има 70 години и цели 2 часа го задржа здивот мирен и концентриран, скоро па исто како Џо.

Пораките што ги испрати стигнаа до оние за кои беа наменети и дефинитивно ќе имаат влијание врз јавното мислење. Тие пораки не беа наменети за форумски експерти па и не изненадува што особено северџганскиот дел ништо не разбра.
Изненадувањето кое го гледаме кај северџганиве не е ништо помало кај Каубоите ама и другите кои го преферираат федеролиберализмот, тие се чудат како може 30’ да говори за историја со многу факти без при тоа да користи белешки.


00:02:00 — Путин ја раскажува историјата на Русија и Украина
00:25:04 — Проширување на НАТО
00:30:40 — НАТО и Бил Клинтон
00:41:10 — Украина
00:48:30 — Причина за конфликтот
01:02:37 — Мирно решение?
01:11:33 — Кој го разнесе Северен поток?
01:24:13 — Враќање на врските со САД
01:36:33 — Колку е силен Зеленски?
01:48:36 — Илон Маск и вештачката интелигенција
01:51:07 – Уапсен американски новинар Еван Гершкович во Русија


... на сајтот на Претседателот на РФ целото интервју и во пишана форма

...овде го имате интервјуто преведено на српски, македонски не барајте ќе нема, немало лица кои добро говорат руски, .... биле на катедрата за албански.
https://odysee.com/@Sputnjik.Srbija:7/Putin-i-Karlson-Intervju-koji-su-gledali-milioni-–-čas-istorije-Amerikancima:4

сценски пораки:
- саатот (времето не игра улога, тука сум колку треба);
- поставеност на масата и столиците (на раб од што?).

интересно:
„Сакате Talk show или сериозен разговор?“
„Тие (НАТО, Западот) самите влегоа во тоа, сега нека најдат начин на чесен излез “
“кој го разнесе Северен поток – Вие
“од страна на нашите европски партнери Франција и Германија добивме укажување, како можете да очекувате да потпишат договор кога им стои пиштол на главата, тогаш ние одлучивме да се повлечеме од околината на Киев, како знак на добра волја..., штом ги повлековме воените сили тие го фрлија договорот во корпа и со посредство на САД и европските сателити...“

За прв пат некој со јавна порака до САД – одите и сте на надолна патека, внимавајте како ќе си ги решиш проблемите, одите таму и по патот по кој отиде Рим.

Ако слушавте внимателно ќе разберете зошто беше неопходен часот по историја ќе сфатевте дека причините за онаа што денес се случува се многу подлабоки и покомплексни од акцијата од 2014. само слушајте внимателно, ќе разберете многу.
Историјата не започна ниту во 1990 година (Берлинскиот ѕид, многумина и не знаат што всушност се случи, тие сметат дека се урнал таму некој ѕид ама што тоа донесе со себе е тоа....), ниту во 2014 година, а за воопшто да се разбере конфликтот, мора да се знае историскиот контекст на целата приказна.

...порака до западните елити: знаеме дека знаете дека сте “растурени“, ама не смеете да објавите, што ќе земеме од ..... зависи од тоа колку брзо ќе има капитулација. Порака до останатите: војната ќе трае онолку колку што е потребно да се изврши денацификација и демилитаризација,... за руската јавност важно е што покажа дека се подготвени за преговори, но дека ЕУСА не ги сака.

Такер, просечен новинар-коментатор кој веројатно има и политички амбиции (можевме да пратиме и некој како Гоце од кАнал5 и тој ќе поставуваше вакви сложени прашања), пропушти можност да праша за пораката “Пријателе ние сега сме на почетокот на едно ново време, време кое ... “,
БРИКС+++++ и други глобални процеси, ајде може следниот пат ќе најдат некој што подобро гледа.


Ќе помине многу вода во Вардар додека некои сфатат, ако некогаш сфатат, колку се моќни медиумите и како медиумите можат целосно да ја променат перцепцијата на луѓето без луѓето и да бидат свесни за тоа.
КОлку му се восхитуваш на Путин какко Шешељ исто :)

анинтересни прашања беа кога го праша за зошто сте православен олга свајтослав игор волдомир ко примиле од византиа заони и кристианството
потоа за распаѓањето на сср кој влијаеше на советските лидери дали евреите далбоката држава или друг
и дека зошто нато му диши во врат иако направиле демократије биле буржуои сега со пазарна економиа.порано биле комунистѕи сега се капиталисити зошто америка не ги сака муабето

1707611895236.png
 

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
4.982
Поени од реакции
8.104
КОлку му се восхитуваш на Путин какко Шешељ исто :)

анинтересни прашања беа кога го праша за зошто сте православен олга свајтослав игор волдомир ко примиле од византиа заони и кристианството
потоа за распаѓањето на сср кој влијаеше на советските лидери дали евреите далбоката држава или друг
и дека зошто нато му диши во врат иако направиле демократије биле буржуои сега со пазарна економиа.порано биле комунистѕи сега се капиталисити зошто америка не ги сака муабето

Прегледај го приврзокот 406444
probav so google translate, i tie ne mozea, zbuneti se, ne mozat da se snajdat.
 
Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.447
Поени од реакции
3.399
И Такер и Путин и целото интервју заслужуваат само потсмев.Сите овие глупости едноставно не вреди да се коментираат.
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
3.886
Поени од реакции
4.689
Го изгледа ?
Што фајде да го изгледа?

@zmija1
Змијуга, ти како да си на задача, одиш по мене и постојано пишуваш анално-демократски содржини.
(попот немал работа па крстува јариња)
Инаку змијуга знаеш што е нели, тоа е мало од Змија, на шатро свртено му доајџа Змијуга.
Обиди се да пишуваш смислено (знам дека е тешко ама тоа е единствениот начин да созрееш - како млад ем благонадежен Балгарин со благотелечи поглед на работите) вака оној што ќе сака да разбере треба да вложи огромни напори за да види дека всушност се глупираш, што е пак резултат на вродена инфантилност.
 
Член од
14 ноември 2013
Мислења
6.559
Поени од реакции
21.397
Нешто многу важно кажа Путин барем за нас тука а тоа е дека Украинците имаат право да бидат засебен народ од Русите и го почутува тоа (околу 58 минута) а со тоа се побиваат сите приказни на самопрогласените независни македонски новинари, експерти итн дека РФ и Путин имаат иста негаторска политика кон украинскиот народ како Бугарија и Борисов (па и Грција) имаат кон Македонија и македонскиот народ.

Ова е смешно и лудо да се каже во случај кога лидерот на "слободниот свет" не е способен да поврзе две реченици.

И Такер и Путин и целото интервју заслужуваат само потсмев.Сите овие глупости едноставно не вреди да се коментираат.
Разбирливо, американскиот народ е научен на акција, шокови, бомбастичност... Не е научен да дискутира и анализира со часови, тоа е едноставно досадно за нив.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom