True Detective

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Ептен уживав во епизодата, вакво нешто ми фалеше уште од ко заврши првата сезона. Не очекував да е баш иста оти сепак ги нема Вуди и Метју, не е во мочуриштата на Луизијана, скрос различна приказна е. Тие работи ич не треба да бидат фактор оти уште кога ја најавија кажаа дека ќе е нов почеток. Вака уште од првата епизода ми е без везе да праам споредби, треба време да видиме како ќе се одвиваат работите.

Најинтересен лик ми е дефинитивно Реј, главно ради Колин Ферел. Во глобала сите беа добри, ама Колин игра вакви меланхолични пијаници на одличен начин и уникатен е во тоа.

А интрото е топ, многу подобро ми е од првото.
Па јако испадна со Колин дека во принцип не глуми :pos:
Нејсе, очекувам одлична сезона, Фарел ми е еден и единствен во холивуд. Прав бед бој погоден за улогава ептен, богами и Rachel не е лоша. Уживам да ја гледам :sekcza:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.873
Поени од реакции
10.384
Најискрено, голем скептик бев за сезонава. Ама воведов искина. 1 час како 5 минути пројдоа. Изненаден сум и тоа многу позитивно.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Колку е само добра музиката во серијата а посебно песната на сцената во барот (Lera Lynn - My Least Favorite Life). Мислам дека одкако ќе заврши серијата ќе се издаде и soundtrack од истата.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Таман старт. Верувам дека ќе ја биде и вторава сезона (y)

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
И ја дојдов да ја спомнам девојката шо пееше у барот. :love:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Ко ликови ми се сите тројца интересни, не знам само кој е психички најзаебан од нив.
Можеби Пол дека најмалце детали дадоа за неговиот живот и ми е најмистериозен.

Добар почеток на сезонава дефинитивно, едвај чекам наредна епизода. (y)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Првава епизода од втора сезона е подобра и поинтересна од цела прва сезона :cool:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
- The fuck is Vinci?
- A city, supposedly.

Добар старт, засега само Винс не ми лежи у сезонава...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.420
Поени од реакции
25.312
Добра епизода.
Очекувано, Колин Фарел го краде шоуто...

T

Torchyrus

Гостин
Зошто не беше на Netflix да ги мавневме сите епизоди во една вечер сеа вака кој ќе чека...
Интрото мене ми е подобро од првата сезона и си плаче за некој да и направи deep/tech house ремикс.
Има повеќе ликови и е многу по динамична за разлика од првата,а по се изгледа нема да се штедат и ќе прикажат некоја секс сцена :D

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Солиден старт на серијата, ама карактерите на детективите ми се недоволно обработени за да бидат сјебани како што се моментално, освен Реј каде што има кредит за да биде онаков со фактот што моментално одгледува дете што е плод на човекот што најмногу го мрази во животот и тој што го уништил неговиот живот.

Карактерот на Ана навистина има кул татко и сестра која што таа мисли дека има проблеми во животот, ама од друга страна тоа е ситуација на добри половина луѓе во светот.
Одбива да има сериозна врска и едноставно има некаков гнев како некоја тинејџерка, само уште и фалат бубуљици.
Недоволно проблеми за да ја има она самоубиствена тенденција.

Слично и Пол кој што има проблем со потенцијата и мора да конзумира вијагра.
Од друга страна заради тоа што е доволно искомплексиран за да и признае да својата девојка која што бај д веј е хат ас хел и на шефот кој изгледа како разумно чиче ја губи својата работа и ја остава тажна својата девојка која што го моли да биде со неа и почнува да се сомнева дека ја изневерува.
Заради тоа што не се чуствува доволно маж сака да се самоубие. :rolleyes:

Се надевам дека ќе поработат малку на тие ликови, оти вака ептен ми се бледи.

Во никој случај не верувам дека ќе направат карактери како во првата сезона, ама од друга страна приказната може да биде и подобра со оглед дека пак имаме убиство со религиозна позадина.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
True.Detective.S02E01.720p.HDTV.x264-0SEC[rarbg]

Имате проблем со синхронизацијата на овој торент?

Kajgana Shop

На врв Bottom