True Detective

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Мене интрото од прва сезона ми е каде-каде подобро. Не ми е нешто посебно ова, ама убав саундтрак :D
Ова е веројатно изработено од некој фан, на HBO можеби уште не им е изработено интрото за наредната сезона.

Член од
18 ноември 2014
Мислења
694
Поени од реакции
1.778
Не очекував дека волку брзо ќе излегува сезонава :vozbud:
песната од тизерот (y)(y)(y)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Јас мислам оти ќе има многу пукања.

И во никој случај нема да го стигне нивото на првата сезона

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Не изгледа ко мрачна и морничава сезона. Што знам, мене True detective на тоа ме асоцира.
Ќе видиме што ќе излезе.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Како ја заклучивте сезонава каква ќе биде од една минута гледање тисер, дури и Баба Ванѓа ќе ви позавиди.

Пицолато е креатор и на втората сезона така што очекувам дека ќе биде со слична тематика и атмосфера.

Чисто колку за илустрација ево го тисерот од прва сезона.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
КЧисто колку за илустрација ево го тисерот од прва сезона.

Многу голема разлика има од овој тизер до новиот. На првиот тизер се надовестува мрачна и тешка атмосфера. Одма кога го видов добив чуство дека ќе биде нешто посебно серијава. Овој новиов е некако...класика детективска.
Но ќе видиме, сакам да не сум во право.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ако играат на картата на филозофија ќе биде бљак. Оставете го Метју, завршена приказна е таа сезона. Сега седува втора, и јас очекувам потполно нови ликови со потполно различен начин на живеење кој ќе ја одведе приказната во друг правец. Во спротивно немаше да има смена на екипа и детективи :)

Член од
18 ноември 2014
Мислења
694
Поени од реакции
1.778
Секако нема да има таква мрачна и језива приказна како у првата (да не заборавиме дека локацијата играше голем фактор у првата сезона - Лузијана, во град што е одделен од светот) вторава сезона се игра во сани ЛА
Се знаеше од почеток дека тоа нема да се повтори што всушност прави да биде интересна серијава, да играа на стара слава можеа и лесно да не разочараат, сите со високи очекувања за слична приказна ко првата сезона. Па и да е некоја класична детективска приказна, ликовите ако се добро напишани и развиени од страна на актериве пак ќе биде интересно фала богу. (Пицолато не не разочара од тој аспект:))
Ќе биде изненадување :D

Kajgana Shop

На врв Bottom