True Detective

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Мене интрото од прва сезона ми е каде-каде подобро. Не ми е нешто посебно ова, ама убав саундтрак :D
Ова е веројатно изработено од некој фан, на HBO можеби уште не им е изработено интрото за наредната сезона.

11138493_877097565665585_8896181085810531420_n.jpg

:vozbud::vozbud::vozbud:

Не очекував дека волку брзо ќе излегува сезонава :vozbud:
песната од тизерот (y)(y)(y)

Не изгледа ко мрачна и морничава сезона. Што знам, мене True detective на тоа ме асоцира.
Ќе видиме што ќе излезе.

Како ја заклучивте сезонава каква ќе биде од една минута гледање тисер, дури и Баба Ванѓа ќе ви позавиди.

Пицолато е креатор и на втората сезона така што очекувам дека ќе биде со слична тематика и атмосфера.

Чисто колку за илустрација ево го тисерот од прва сезона.

КЧисто колку за илустрација ево го тисерот од прва сезона.

Многу голема разлика има од овој тизер до новиот. На првиот тизер се надовестува мрачна и тешка атмосфера. Одма кога го видов добив чуство дека ќе биде нешто посебно серијава. Овој новиов е некако...класика детективска.
Но ќе видиме, сакам да не сум во право.

Ако играат на картата на филозофија ќе биде бљак. Оставете го Метју, завршена приказна е таа сезона. Сега седува втора, и јас очекувам потполно нови ликови со потполно различен начин на живеење кој ќе ја одведе приказната во друг правец. Во спротивно немаше да има смена на екипа и детективи :)

Секако нема да има таква мрачна и језива приказна како у првата (да не заборавиме дека локацијата играше голем фактор у првата сезона - Лузијана, во град што е одделен од светот) вторава сезона се игра во сани ЛА
Се знаеше од почеток дека тоа нема да се повтори што всушност прави да биде интересна серијава, да играа на стара слава можеа и лесно да не разочараат, сите со високи очекувања за слична приказна ко првата сезона. Па и да е некоја класична детективска приказна, ликовите ако се добро напишани и развиени од страна на актериве пак ќе биде интересно фала богу. (Пицолато не не разочара од тој аспект:))
Ќе биде изненадување :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom