Тргување со валути-FOREX

• Креатор на темата Креатор на темата FOREX-Macedonia
  • Време на започнување Време на започнување
денеска франкот порасна од 51,21 на 59,83
среќници се тие што имале заштеда во франк

Кој ме послуша ( моите 3 претходни поста), сега трие раце ;). Еврото тоне во во провалија на која не и се гледа дното.

Доларот има допрва да расте. Така да почнува крајот на скапаното ЕВРО

Ne se obiduvajte nisto od tuka. Demoto i vistinskoto trguvanje absolutno nemaat vrska. Isto taka, se obiduvam da vi ja dolovam realnata situacija vo nasava zemja. Problemot e so nadvoresnata politika koja nema da se promeni poradi zacrtani planovi od aktuelnite imperijalisticki sili koi imaat namera ovaa zemja da ja koristat kako modul za ostvaruvanje na tranzitni eksperimenti. FOREX, povtoruvam, absolutno ne e uslov koj bi pomognal vo vakva finansiska kriza koja bara stranski investicii za evtina rabotna sila. Vo ovoj period ima takvi turbulencii, kade samo nadvoresnata politika e najvazna, a toa doveduva do faktot na primitivizam. Dvaeset godini turbulencii i pretpostavuvam deka site primetuvate edno, a toa e deka vrtime vo krug. Kako ke kaze firerot, ne VMRO, ne SDSM ili koja bilo druga politicka partija, tuku imperijata. FOREXot e za finansiski moknite zemji, koi imaat kapital za izvoz. Pobarajte, informirajte se na internet i procenete sami.

Една контрирачка позиција би била да се купи еврото во однос на другите валути затоа што после излезот на грција сепак ќе испаден една од најсилните валути... веќе влезен е во цената излезот на грција...

посебно интересна позиција би била ако припадни еврото..

Инаку еврото според фундаментите сега моментално има најниска валуација од пазараот.. еврото не плаќа никаква камата додека другите валути плаќаат каква-таква.... каматите на еврата можат да одат само нагоре...и фракнот е на прилично високо ниво...

• Ми се допаѓа
Reactions: SF
и фракнот е на прилично високо ниво...

Прилично високо ниво во однос на што? На претходната вредност од 40-50 денари?

Швајцарската Национална Банка веќе години секојдневно печати ЦХФ и купува ЕУР за да ја намали вредноста према ЕУР и еве денес сеуште е скоро 1 према 1. Вистинската вредност на ЦХФ би била повисока од ЕУР ако Швајцарците престанат да купуваат ЕУР.

Една контрирачка позиција би била да се купи еврото во однос на другите валути затоа што после излезот на грција сепак ќе испаден една од најсилните валути... веќе влезен е во цената излезот на грција...

посебно интересна позиција би била ако припадни еврото..

Инаку еврото според фундаментите сега моментално има најниска валуација од пазараот.. еврото не плаќа никаква камата додека другите валути плаќаат каква-таква.... каматите на еврата можат да одат само нагоре...и фракнот е на прилично високо ниво...
То бе томи, и јас мислам така.
поздрав Стефан

Прилично високо ниво во однос на што? На претходната вредност од 40-50 денари?

Швајцарската Национална Банка веќе години секојдневно печати ЦХФ и купува ЕУР за да ја намали вредноста према ЕУР и еве денес сеуште е скоро 1 према 1. Вистинската вредност на ЦХФ би била повисока од ЕУР ако Швајцарците престанат да купуваат ЕУР.
Ако реши ЦХФ можи франкот 0 да вреди..

Така да тие ја кренаја вредноста на франкот.. и целиот сејф хејвен трејд е многу crowded...

башка франкот има негативни каматни стапки...

Прилично висок во однос на пред 5 godini..

https://www.google.com/finance?q=EURCHF

Да беше инврзно парабола ќе беше..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom