Трето полувреме

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
И јас го изгледав филмов, и ме има 3 пати, од кој еднаш убаво во кадар јеј.

Фино филмче, си лета, не те замара дур гледаш. Прв лабав филм иако е историска драма па и трагедија. Ми се свиѓаше како имаше од секој жанр по нешто, тотално добро смислено. Единствено крајот ми беше пребрз али Александар Митревски се си кажа таму. Филмов ми е можеби еден од најомилените од нашите филмови.

За бугарите имаше дел кој многу ми се свиѓаше - 45 бугарски пратеници гласале против депортацијата и требало да се прекине, но не успеало писмото да стигне. Тоа е факт и убаво си кажа дека не биле сите Бугари такви ама ваљда бугарите тоа го не го знаат. Уствари го немаат ни гледано али само си зборат.

Прекрасен филм, од мене само највисоки отценки заслужува. Се беше ок, одлично сценарио, одлични глумци, музика итн, итн. Браво.

400DE1329B80914AA913B4507C80BC74.jpg

644134_375713599175843_1400412127_n.jpg

Ти го имаш гледано?

Видов stills од филмот, например оваа егзекуција (на евреи?) во Скопиjе:

1_1966.jpg

Што му било на умот на Дарко? Ова не ти е било Србиjа, со нивните масовни убиства на евреи, цигани, ова е Скопjе. Фалшификат, немало е такви екзекуции.

Ombre веке покажа една друга фалшификациjа:

400DE1329B80914AA913B4507C80BC74.jpg

Зошто е поставил Дарко немски знамиња? Туги банери на внатрешно првенство, на едно регионално коло за Софиската област? Please... И што со сите теа воjници, полицаи? - На автентичната снимка на ombre од настанот ги нема никакви.

Или ова. Верно ли е дека Дарко го поставил бугарското знаме и на логор (Треблинка?)?
131910111327489.jpg

Васил, не си го гледал филмот, зашто си утнал локации, настани и причини...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom