Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.kurir.mk/svet/region/158087-Devojkata-koja-se-samoubi-bila-clen-na-Crna-Ruza

Колку да се пише нешто.....како бе, како е можно да има вакви медиуми и новинари, како Курир, Саше политико, Миленко и Јанко?
Познати се по тоа што најчесто бираат интелегентни деца за нови членови, а Ј.Р. за која колегите сметаат дека била член на сектата, зборувала неколку светски јазици, свирела на пиjано и била една од најдбрите студентки на грчки јазик и литература.

:facepalm::pos:

Нарачала лигни - и' сервирале кондом
tocka-126733.jpg

Во кинески ресторан, гостинката Маи Лијанг си нарачала порција лигни, но во порцијата помеѓу лигните и' сервирале и кондом.

Од оваа бизарна случка, Лијанг останала шокирана кога сфатила за што станува збор.

ligni-i-kondom.jpg

"Беше одвратно. Мојата прва помисла беше: Дали кондомот е искористен?", рекла таа. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

За да ја прекине караницата, сопственичката на ресторанот, Ји Же Тенг, направила уште полоша работа. Имено, таа го изела кондомот најверојатно за да ја смири и оправда целата ситуација со незадоволниот гостин во својот ресторан.

По немилиот настан, таа додала дека Лијанг всушност сакала да добие бесплатен оброк и дека затоа ја кренала целата таа фама околу кондомот во порцијата.

виа Точка.мк

Македонките биле научени на 'салами" "Сите сме ние говна"

Македонките биле научени на 'салами" "Сите сме ние говна"
Убаво Џаро си кажа во едно интервју, Боки ниту го е*ат ниту е*е, на што Боки возврати со тоа дека Џаро имал вонбрачна ќерка што во кратки црти значи Џаро не ја зборувај вистината за мене, да не ја кажам вистината за тебе.

Од вестите за Косел ми се присра. Последниот наслов што ме нападна беше овој:

Вулканот Дувло ја најавува ерупцијата на Везув!

Од „Вечер“ е. Линк не ви давам. Не заслужиле.

Ми се кења што од неделата Анал 5 најавуваа невреме и постојано на својата програма оди известување дека ќе има невреме, и го замолуваат населението да не излегува од дома, потоа кога се случи настанот во Косел, први беа што кренаа паника дека се активирал вулкан стар милиони години и повторно целодневното известување за вулканот и невремето.
Денеска беа врв. На вестите во 15 часот, прават во живо интервју со вработен од УХМР и новинаркава: Почитувани дали и денеска може да очекуваме настани слични како Армагедон:facepalm:
Да не бидат покуси Шител, цела вечер им оди известување за вулканот и за тешката сообраќајка на патот Охирд-Кичево. Која е потребата на внесување на паника и вознемиреност непотребно јас не знам

Тешки идиоти се, тоа одамна го знаеме но ова со искористувањето на обичен дожд за правење сценарија им беше нешто ново.

Они посакуваати едвај чекаат да не стрефи вистински невреме или природна катастрофа, еве де ако не бидат среќни тогаш, ќе имаат прилози и вести за цел месец и повеќе.

Зборови не можат да го опишат моето гадење кон нашите телевизии особено кон Сител и К5, толку непрофесионализам е собран на едно место, а Алфа е тука некаде особено што па тие откога влегоа у гебелсовата машина сите пари ги потрошија да ги купат најсељачките српски емисии, сте ги загледале чат-пат сигурно.

Сте им ја виделе најновата на Алфа, некое српско шоу каде на српски селани-стари ергени им бараат невести- дно, значи дно!

Тешки идиоти се, тоа одамна го знаеме но ова со искористувањето на обичен дожд за правење сценарија им беше нешто ново.

Они посакуваати едвај чекаат да не стрефи вистински невреме или природна катастрофа, еве де ако не бидат среќни тогаш, ќе имаат прилози и вести за цел месец и повеќе.

Зборови не можат да го опишат моето гадење кон нашите телевизии особено кон Сител и К5, толку непрофесионализам е собран на едно место, а Алфа е тука некаде особено што па тие откога влегоа у гебелсовата машина сите пари ги потрошија да ги купат најсељачките српски емисии, сте ги загледале чат-пат сигурно.

Сте им ја виделе најновата на Алфа, некое српско шоу каде на српски селани-стари ергени им бараат невести- дно, значи дно!
ДНО БРАТ! Ако е за катастрофални емисии од сељандура левел 9000, Канал 5 се врвот почнувајќи од најсељачката емисија што некогаш постоела, Среќни коцки. Ако има нешто што повеќе ме нервира од турски серии, тоа се срБски реалити шоуа!

Абе порано имаше убави квизови и документарци. Имаше на Алфа најслаба Карика од НОВА ТВ тој шо беше квизот со Живкица беше супер. Сега квиз? Што е тоа.

Ми се кења кога македонските медиуми повикуваат да не се крева паника по социјалните мрежи, а тие самите се најголеми паничари и ја увеличуваат секоја работа.

Добро е што АТВ почнаа да дават Б филмови стари 20 години, инаку немаше телевизор да пуштам

ДНО БРАТ! Ако е за катастрофални емисии од сељандура левел 9000, Канал 5 се врвот почнувајќи од најсељачката емисија што некогаш постоела, Среќни коцки. Ако има нешто што повеќе ме нервира од турски серии, тоа се срБски реалити шоуа!

Абе порано имаше убави квизови и документарци. Имаше на Алфа најслаба Карика од НОВА ТВ тој шо беше квизот со Живкица беше супер. Сега квиз? Што е тоа.

Ми се кења кога македонските медиуми повикуваат да не се крева паника по социјалните мрежи, а тие самите се најголеми паничари и ја увеличуваат секоја работа.

За српските реалити се сложувам, кај се дебилни реални шоуа, па и српски, абе глупостна квадарат.
А за Драган Вучиќ мене он па не ми смета, сељачка емисија е но можам да го погледам 5-10 чисто за да се насмеам како ги дупи овие теткиве и бабите шо му се јавуваат за да земат некое брашно, кафе, шољи и сл. тракатанции шо ги дава, какви простаци се јавуваат, се глупираат и се понижуват во живо на ТВ.

Ја па ве читам и искрено ви се чудам... после ваквиве испади по телевизииве од т.н. „истражувачко“ новинарство, како бе луѓе имате муда и живци да ги гледате сеуште апатениве наши полтрон-телевизии?
Канал и сител веќе 2 години не ги пратам ни по вести а богами ни по останатата програма. Кога самите тие играат курвинска политика на ширење на говор на омраза, немам причина за избор. Едноставно избриши ги од приемник и терај даље.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom